Minda Hijrah Headline Animator

Monday, September 2, 2013

Rampas Bendera - Abang Botak lebih berani dari Pemuda UMNO Malaysia ?
" ...  kemana pergi nya pemuda BN/UMNO saat Jalur Gemilang.dihina?"  Ini adalah sebahagian pertanyaan yang timbul di wall Facebook Kelab Chedet yang mana pengunjung laman Facebook yang mempersoalkan peranan Pergerakan Pemuda UMNO yang nampaknya semakin kurang memainkan peranan dalam isu-isu yang melibatkan kedaulatan negara.  

Provokasi pembangkang semakin hangat. Malangnya Pemuda UMNO Malaysia masih berasa selesa dan tiada tindakbalas. Ini merupakan episod malang dalam sejarah politik Pergerakan Pemuda UMNO Malaysia.

Sebelum itu tindakan abang botak ini mendapat pujian rakyat Malaysia selepas video yang disiarkan oleh rakyatnews.my 

7 comments:

 1. agak2 apa pemuda UMNO buat tgh malam merdeka la kan....

  ReplyDelete
 2. SYUKUR ALHAMDULILLAH di atas keberanian PENDEKAR Islam/Melayu kita, yg. begitu berani walau SEORANG berdepan dgn. MUSUH Islam/Melayu!

  Kalau kat Barat pun tak ada golongan pembangkang akan begitu KURANG AJAQ mcm KURAP-KURAP BERNANAH DAPBANGKAI/PKR ini - apalagi dari bangsa PENDATANG contohnya pendtg-pendatang Cina yg. ASALNYA, dibawa Inggeris-Zionis laknat ke TANAH MELAYU PUSAKA nenek moyang kita ini!

  Saya syaki si PENGKHIANAT-PENGKHIANAT dari DAPBANGKAI/PKR ini sebenarnya cuba menipu, kononnya mereka memperjuangkan simbol bendera Persatuan Kesatuan Melayu Muda (KMM) iaitu Sang Saka Malaya (SSM), utk. menentang pemerintahan UMNO.

  Tapi, di syaki, logo bintang pada bendera SSM ini sudah menjadi simbol bintang agama KRISTIAN ZIONIS DAPBANGKAI/PKR, utk. MENENTANG/MENCABAR/MENGHINA/MENGGERTAK Islam/umatnya, kedaulatan Negara, Hari Kemerdekaan, pejuang-pejuang Kemerdekaan dan kuasa pemerintahan Islam/Melayu melalui pemimpin Raja-Raja Melayu, pemimipin UMNO dan PDRM kita, yg. dilambangkan oleh Bendera Jalur Gemilang Malaysia kita (lihat di http://pmr.penerangan.gov.my/index.php/maklumat-kenegaraan/194-bendera-malaysia.html) dan juga Bendera Sang Saka Biru PDRM kita (lihat di http://www.sabahrmp.gov.my/mengenai_kami/mengenai_logo.html ). Jadi ini disyaki merupakan ANCAMAN TERORISMA utk.menjatuhkan Islam/umatnya, termasuk Raja-Raja Melayu, pemimipin UMNO dan polis kita. Juga utk. MENGHASUT umat Islam/Melayu Indonesia, termasuk yg. sudah menjadi rakyat Malaysia, utk. menyokong pembangkang PR, di mana puak Kristian Zionis DAPBANGKAI/PKR sedang mempergunakan PAS, melalui sejarah anti-penjajahan Inggeris KMM dahulu yg. ingin menggabungkan Malaysia dan Indonesia, di samping menjatuhkan Raja-Raja Melayu. Lihat juga T-shirt yg. dipakai puak PENGGANAS ini. Tapi, saya hairan mengapa gambar bintang lima penjuru ini boleh pula timbul dlm. Portal Kem. Pertahanan di http://www.mod.gov.my/ , di bawah nama MinDef– ini harus diSIASAT segera!

  Dan lambang bintang agama Kristian ini sudah menjadi logo rasmi EVANGELIS Star, sebab itu disyaki mengapa the Star sengaja meletakkan gambar Masjid (yang kecil pula itu) untuk melambangkan Hari Raya dan Bendera Jalur Gemilang tercinta kita, di bawah logo bintang Kristian mereka.

  Bintang LIMA penjuru dlm. agama Kristian, (lambang bintang Zionis pula, enam penjuru) adalah melambangkan tuhan agama Kristian, iaitu Jesus, jelmaan tuhan mereka dlm bentuk “son of god”, serta kelahiran asal Jesus dan kepulangannya ke bumi di masa hadapan. Maka, Jesus sebagai "morning star" melambangkan cahaya tuhan mereka ke bumi ini (agama Yahudi pula sudah dilambangkan oleh bintang yg. direka Yahudi Zionis, "star of david", yg. melambangkan ketuanan Yahudi Zionis/Israel, walaupun tidak wujud dlm. sejarah Yahudi yg. asal)

  Maka saya juga berharap pihak JAWI/JAKIM dan KDN akan menyiasat hal bendera Sang Saka Malaya, dan juga penghinaan Evangelis Star, ini dengan segera. Dan sekiranya akhbar the Star adalah akhbar Kristian, mereka mesti mengumumkannya secara terbuka, supaya umat Islam, terutamanya jenerasi muda Islam/Melayu yg. dari golongan `bijak-pandai‘, akan lebih berhati jika membaca akhbar ini, iaitu degan tujuan memantau akhbar ini. Kerana mesej agama Kristian akhbar ini adalah tersembunyi dgn. cara yang amat halus tetapi amat merbahaya kepada Islam/umatnya di bumi pusaka Islam kita ini.

  Juga, ANCAMAN TERORISMA kepada Islam/umatnya termasuk Raja-Raja Melayu, pemimipin UMNO dan polis Islam/Melayu kita, disyaki melalu simbol bendera Sang Saka Malaya ini oleh puak Kristian Zionis DAPBANGKAI/PKR, amatlah BAHAYA sekali! Maka, JAWI/JAKIM dan KDN serta PDRM, mesti bertindak segera utk. MENGHARAMKAN terus bendera Sang Saka Malaya dan mana-mana perhimpunan yg. meyokongnya, dan mana-mana kegiatan yg. MENGHINA Bendera Jalur Gemilang tercinta kita.

  Makcik Sambal Belacan – PERTAHAN Islam dan umatnya, Raja-Raja Melayu/PM/UMNO/Bahasa Melayu/K‘jaan BN, hak BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain; dan hak orang miskin dari semua bangsa yang hormat Islam, dan bangsa dan hak Bumiputera.

  ReplyDelete
 3. bukankah itu tanggungjawap bersama? tanggungjawap semua rakyat Malaysia, kenapa mesti hanya pemuda UMNO saja yang perlu dipersoal? dekat situ punyalah ramai rakyat Malaysia berbilang bangsa, Melayu paling ramai... tidak malukah melayu? kenapa bukan mereka saja yang merampas bendera2 tersebut bersama abang botak yang macho perkasa lagi berani itu?

  ReplyDelete
 4. Nak harap Khairy Jamaluddin dan Razali Ibrahim buat tindakan macam tu............jauh panggang dari api oooiiiii. Mereka takut sama Cinabeng. Lagi pun mereka tak ada telokh. mereka tak ada darah melayu dan semangat patriotik. Masing2 nak jaga periuk nasi dan kedudukan dalam kerajaan. Sudah tiba masa pemuda UMNO dapat kepimpinan baru.

  ReplyDelete
 5. Mengapa nak salah kan Pemuda UMNO, selama ni Penyokong PR kibar bendera apa, bukan ke Jalur Gemilang, maka tindakan biawak-biawak yang mengibarkan bendera Sang Saka ......, mesti dihentikan segera, siapa yg melihatnya mesti mengambil tindakan berani macam Abang Botak tu, jgn menyalahkan Pemuda UMNO, salahkan mereka yang melihat kejadian tu, tapi langsung tak ambil tindakan, ini tangungjawab semua rakyat MALAYSIA.

  ReplyDelete
 6. tempat aku tak berlaku lagi kibar bendera setan ni , tapi aku janji ..jika ianya berlaku depan mata aku, bukan bendera itu yang aku ragut , tapi leher orang yang pegang dan kibar bendera itu yang akau akan sesah dengan kerambit !

  jangan main2 ...dinegara ini masih ramai yang berani dan darah kering cuma mereka tak sempat untuk menunjukan bakat dikhalayak ramai !

  ReplyDelete
 7. Pemuda UMNO dbawah KJ menjadi pengecut dan vacul. Semua pentingkn temolok lahap, pewot dan temolok masing2. Ataupun semua pemuda lagi sibuk bergaya, gila glamor ataupun ada kat internet tengok blue dan melancap. Harap pemuda UMNO kembali d era zaman lampau yg mana pemuda begitu aktif, berani dan tegas memperjuangkan agama, bangsa dan negara. Apakah sumbangn KJ selama ini?

  ReplyDelete