Minda Hijrah Headline Animator

Monday, March 11, 2013

[Doa KO Nik Aziz Gagal] Saman Hasan Ali: Permohonan Mahfuz ditolak

Awat doa Tok Guru tak mujarab ? Mampuih aku !


Mahkamah Tinggi hari ini menolak permohonan Naib Presiden Pas Datuk Mahfuz Omar untuk membatalkan saman fitnah Presiden Jalur Tiga (Jati) Datuk Dr Hasan Ali terhadapnya berhubung satu kenyataan bahawa beliau menerima bantuan kerajaan.
Peguam Hasnal Rezua Merican yang mewakili Hasan memberitahu media bahawa Hakim Datuk Nor Bee Ariffin memutuskan plaintif (Hasan) mempunyai kausa tindakan terhadap defendan (Mahfuz).
Hasnal berkata mahkamah menolak permohonan Mahfuz dengan kos RM2,000 dan menetapkan 28 hingga 30 Oktober untuk perbicaraan kes saman itu.
Pada 12 April tahun lepas, Hasan memfailkan saman itu atas dakwaan Mahfuz telah mengeluarkan kenyataan fitnah dalam satu sidang akhbar pada 2 Mac tahun lepas yang kemudiannya diterbitkan di beberapa akhbar serta laman portal.
Dalam pernyataan tuntutannya, Hasan menuntut ganti rugi am, ganti rugi teladan dan satu injunksi menghalang Mahfuz mengulangi kata-kata fitnah tersebut.
Mahfuz memohon membatalkan saman itu atas alasan pertuturannya dalam sidang akhbar itu bukan satu bentuk fitnah. - Bernama

4 comments:

 1. Bila dia menang saman utusan dulu bukan main berlagak lagi. dia ingat dah dapat lesen besar. kali ni kantoi pulak.


  ReplyDelete
  Replies
  1. Nanti bila kalah dia akan kata "Keputusan Mahkamah adalah konspirasi UMNO" hehehehe

   Delete
 2. Si pu_imak mahput bean memang Sial mampos lahi baik menyusahkan Agama Bangsa dan Negara!!!!

  ReplyDelete
 3. Dia selalu salahkan UMNO sampai anak dia jadi penagih dadah pon kalau boleh nak salah kan UMNO juga ke hehehehe

  ReplyDelete