Minda Hijrah Headline Animator

Monday, January 14, 2013

#KL112 : Pendustaan Bergambar - JIN & SYAITAN Atas Bumbung pon Dikira Peserta

Hanya mahu menutup malu kerana kehambaran #KL112, puak Pakatan TIPU Rakyat sanggup membuat pendustaan & pembohongan dalam satu gambar yang disebarkan secara meluas melalui laman media sosial terutamanya Blog & Facebook.

Namun ianya pantas dikesan dengan membuat perbandingan dengan beberapa keping gambar asal yang diambil dari sumber yang sahih.

Sebab itu, puak Pakatan TIPU Rakyat ini sanggup berbohong hingga ada yang menyatakan bahawa kehadiran lembu & keldai pembangkang mencecah 700,000 ekor. 

Mungkin kamera yang digunakan itu mempunyai kemampuan menampakkan golongan JIN & SYAITAN yang boleh duduk diatas bumbung stadium.

Kita TIDAK MENAFIKAN stadium penuh sesak dengan kumpulan Lembu & Keldai pembangkang tetapi menyatakan kehadiran mereka mencecah 700,000 ekor langsung tidak masuk akal !!! Ikut kiraan secara ilmiah pun paling ramai 50 ribu ekor Keldai & Lembu dalam & sekitar Stadium Merdeka. Boleh rujuk sini & sini yang dilakukan oleh rakan Blogger Chewal (Kelab Chedet). Beliau merupakan seorang pensyarah dengan kelulusan Ijazah Kedoktoran dalam bidang Kejuruteraan.

Sudah kantoi bahawa RAKYAT MALAYSIA tidak sokong kamu, lagi mau TIPU ka?

Ingat Rakyat Bodo ka ?

11 comments:

 1. Meh sini abg ko nak ajor cara2 nengok gambor ya anak2.
  Gambor 1, peserta mula masuk stadium, gambor diambil pada paras rendah, tak nampok luor stadium.
  Tengok lah bumbong tu ya anak2.
  Gambor 2, peak time u know babe...gambor diambik dari paras tinggi, tengok bumbong ye abdol...sampai nampak pejuang2 kami diluar stadium....udah....jangan buang masa, pi belajor lagi cara menipu yang lebih berkesan, masa dah suntuk dah... Mac dah tak lama..

  ReplyDelete
  Replies
  1. kamu nie yang ambil gambar atau tukang yang 'betulkan' gambar ?

   Delete
  2. Geli ketiak aku dgr ayat masa dah suntuk..

   Delete
  3. Elow Cikgu..
   Pernyataan Gambo 2- 'gambor diambik dari paras tinggi, tengok bumbong ye abdol'...
   Soalan: adakah anda pernah belajar matematik moden? pelan dan dongakan tajuknya.

   Jika gambar diambil dari atas..keseluruhan bumbung akan nampak (contoh anda berdiri atas bangunan dan melihat ke bawah bangunan lain yg rendah - nampak semua bumbung kan?)..

   Dari Gambar 2 - cuma sebahagian bhg. depan terngaga bumbung dilihat ( dan ianya jelas diambil dari kedudukan yang lebih rendah..(contoh anda berdiri dari bawah dan melihat ke atas bumbung rumah jiran anda)

   Persoalan: jika gambar diambil dari aras mendongak (gambar 2) = bagaimana boleh lihat semua manusia yang dibelakang bumbung + kenapa pokok kat sebelah kanan tu dah ilang?ada bukit tiba tiba tumbuh ke untuk orang berjalan? atau adakah topografi kawasan tersebut telah berubah? hehehe...

   Delete
 2. Biasalah.... depa kan pandai memutar belit.... yg ada di adakan....

  ReplyDelete
 3. tu dia pakar photoshop dah bagi ceramah... hehe.. dasar pencacai pembohong angkat najis,,, bagi orang buta tgk pon dia tau gambar tu tipu... hehehe...

  ReplyDelete
 4. jibby cpat bubar parlimen..tunggu apa lagi?..takut ka?

  ReplyDelete
  Replies
  1. nampaknya tak sabar nak tgk Anwar Ibrahim bersara dalam politik ka sebab GAGAL tawan Putrajaya ?

   Delete
 5. Kalau anak jantan..ada telur..tunjuk kat link mana yg PR post gambar yg palsu tu...

  ReplyDelete
 6. admin ley bg link x blog pr mne yg upload gmbo plsu tu

  ReplyDelete