Minda Hijrah Headline Animator

Wednesday, January 16, 2013

HINA ISLAM : Blogger Niamah Patrick Teoh kata "Quran-thumping mother f**ckers"


Sikap kurang ajar blogger Niamah yang mesra Pakatan Pembangkang memang melampaui batas ! Semakin lama, semakin berani puak-puak Pakatan Pembangkang menghina ISLAM ! Mana pejuang PAS ? Mana Pejuang PKR ? semua sudah takut sama DAP ka?

Kerajaan Negeri Regim Pakatan buat hal, kenapa umat Islam yang jadi mangsa ? NIAMAH !!!

Dari blog Cucu Tok Selampit


Beliau seorang pelakon. Beliau juga seorang pelawak. Beliau seorang aktivis yang terkenal menyebelahi Pakatan Pembangkang. Beliau adalah Patrick Teoh. Kenyataan beliau di laman Facebook semalam mencetuskan rasa tidak puas hati di kalangan Umat Islam apabila beliau secara terang-terangan menghina Agama Islam dan Al Quran. 
Ini gara-gara ketidakpuasan hati beliau terhadap Kerajaan PAS Kedah yang "flip flop" dalam isu mengeluarkan garispanduan 1 Malaysia Chinese New Year Celebration 2013. Beliau boleh mengkritik kepimpinan PAS dalam isu ini tetapi beliau tidak ada hak untuk menghina Islam dan Al Quran. Tindakan beliau amat kurang ajar!!!

Dari blog 1Peluru pula memperlihatkan protes Dato AC Mizal terhadap sikap kurang ajar Patrick Teoh.


57 comments:

  1. KEEP CALM
    &
    WAIT FOR PASPISPUS'S FATWA

    ReplyDelete
  2. apa hukuman. kalau kat pakistan ni dah TKO.

    ReplyDelete
  3. jangan sesekali menghina Allah...jangan sombong dan takbur....bumi yang anda pijak ini adalah milik Allah ..segala yang anda punyai adalah milik Allah jua....Allah tidak akan rugi walau seinci pun...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Patrick ni ingat dia muda lagi, tak lama bila dia mati baru dia tahu.

      Delete
  4. Replies
    1. ish jangan gitu. dia buat gitu pon sebab marahkan PAS :)

      Delete
    2. ko ingat Pas jer islam. Waras sikit fikiran tu.

      Delete
    3. Patrick Teoh's comments are his own. His own frustration and he is a very disgruntled old man. This is sad coming from a renowned artist who should have displayed better judgement and thinking rather than making 'coffee-shop' style comments.

      I am a Chinese and I love this country. What he said hurts me and because of his remarks, people can easily associate that with all Chinese. I urge my fellow Malaysians and Muslim friends not to stoop to Patrick Teoh's level. He is stupid and must be punished in accordance to the laws. I am going to lodge a police report because I am personally angry he has hurt by Muslim friends.

      Delete
    4. Kalau dah cina, lain kali cakap pakai otak!!!

      Delete
  5. Cuma nak tanya : Patrick Teoh ini OKU ke? Jika benar lah dia ni sedemikian, nampak gaya mindanya pun dah jadi OKU ( otak kurang upaya )

    ReplyDelete
  6. Halau saja dia dari negara ini , biar dia mampos kat negeri Cina atau Singapork.Jalan pun tempang macam babi patah kaki. Cari makan dekat negara Islam Malaysia tapi dia maki dan hina agama kita. Kita tak pernah pun maki dia kerana menganut Christian.Si Cina ni adalah OKU dan macam mana dia dapat keistimewaan di Malaysia tempat dia cari makan.Khafir Harbi ni memang nya nak mampos agaknya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. What Patrick said is totally wrong and he deserved to be meted out penalties in accordance to the laws. He has no right to made derogatory remarks about the holy Quran, race and religion. This is is very wrong.

      But bro, he is a Malaysian and so am I. We are part of this country. We cannot ask someone to leave the country because of his stupidity. We cannot stoop to his level. He deserves punishment in accordance to the Law and he will be answerable to God.

      I am a Malaysian Chinese who have great Muslim friends and I do not agree with what Patrick Teoh had done.

      Peace be with you.

      Delete
  7. Jgn layan aje. Low mentality behaves like one...

    ReplyDelete
  8. -keimo - aku bukan lah penyokong BN, tapi PR yg aku sebelahi pun,kalo korang hina agama aku,mmg aku rasa ko dah melampau batas. Kalau org Islam tak kisah apa parti pun, korang patut rasa terhina & marah ngn kenyataan Patdick Teoh ni. Klo jumpa live,mmg aku baling batu kt die cam rejam syaitan.

    ReplyDelete
  9. celaka punya patrick teoh, dalam malaysia ni orang Islam tidak hina kau kerana agama kau, dan orang Islam tidak hina kau punya bible. tulisan kau sudah melampau dan kesabaran orang Islam yang kau hina ada batasannya. ingat kerana kami selalu beringat.

    ReplyDelete
  10. Muslim bro n sis. Ini baru satu example orang yg anti islam kat dalam malaysia ni. Tak tau lagi berapa ramai lagi yang dok diam tunggu masa nak hancurkan kita. So, kita muslims ni bila lagi nak unite. Takkan masih nak leka lagi..?

    ReplyDelete
    Replies
    1. I like you statement.

      Delete
  11. Tahniah Tuan Guru Nik Aziz bin Nik Mat....

    ReplyDelete
  12. If you read his statement carefully, he is not insulting islam or quran. He is insulting pass extremist.

    ReplyDelete
    Replies
    1. are you sure..? what about 'quran-thumping m***** F*****'?

      Delete
    2. Kill on sight...

      Delete
    3. Woi..kau ni bodo ke apa..lain kali suruh blajar inggeris tu..blajar elok2..aku ni dok kampung pon paham apa maksud dia..goblok

      Delete
    4. nadia yusoff: this remark is referring to those extremist. It means those who use the Quran to force other people in submission/compromising to Islamic culture/laws. It doesn't mean all people who follow the Quran (i.e. Muslims). The problem is that not all people especially non-Muslims are in favour of following the rules due to cultural and religious differences yet these extremist are forcing the people to abide with their rules...

      Delete
  13. tembak je org mcm ni! cakap x pakai otak.

    ReplyDelete
  14. Pelik, kata sokong Pakatan, tapi kutuk Pas. Mesti dia sokokng BN, kahkahkah

    ReplyDelete
  15. Dia komunis yang HALAL dibunuh!!!!

    ReplyDelete
  16. Tolong baca betul-betul. Dia BUKAN hina Islam. Dia maki parti PAS.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Woi kau tu baca betul2..aku rasa kau ni memang bukan islam kot..bodo piang

      Delete
    2. HURMM APA AGAKNYA CINA BODOH NI RASA KALAU AKU CAKAP KAT MANA ADA CINA PASTI ADA BABI...

      Delete
  17. Umpama" babi and baby2nya yg baru keluar dari kandang babi, dan pi rumah orang tanpa dijemput pun, last2 cakap umah orang busuk macam babi"..... Baba,baby , bau babi lah umah babi ni.

    ReplyDelete
  18. sekarang kita semua tahu apa yang difikirkannya berkenaan Islam. jangan lihat pada politik itu hak masing-masing.

    ReplyDelete
  19. apa nak salahkan Pakatan..? BN buatlah sesuatu. Kalau kerajaan tak boleh buat sesuatu, baik turun saja, jangan jadi kerajaan.. BN memang bengap!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebab dia DAP, blog dia pro Pakatan, dia hina PAS yg berpeluk dgn DAP & Keadilan. Awak la bengap. Kalau dia hina PAS saja, itu hal rumah tangga korang, sekarang dia hina Islam. BODOH

      Delete
    2. Meme budak PR ni bangang..tak tahu dah mana politik..mana agama..bagus masuk lombong aje

      Delete
  20. Pas punya pasaii le niiii..Betui 2 Parti Ajaran Sesat...!! Mesti ambil tindakan kat babi mulut capoi nii ..yg tak faham Islam dan Quran ??!!

    ReplyDelete
  21. patrick teoh ada 2 restaurant, kononnyer halal dan di penuhi dengan umat islam. the damansara village steamboat di jalan jenjarum, petaling jaya dan lagi satu di jalan imbi.

    diapun ada kedai kek mamamin di damansara perdana.

    mungkin kita boleh jumpa dia situ dan diskass secara baik mengapa dia bertidak sedemikian.

    ReplyDelete
  22. stakat pot pet pot pet kt sni xde guna..x smpai kmane pon.. pegi tegakkan Islam..kuat kan Iman.. umat islam sndri x ko tegur..yg bkn islam ko nk tegur.. baiki umat islam dlu..tegak kan negara islam..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko pun ssmaLAH! ada kat sini gak

      Delete
  23. sikit2 Pas...
    sikit2 PKR...
    sikit2 Dap...

    bn sangat mulia ke?
    bn tu hebat sgt ke?

    persoalan kpd semua..
    sape benarkan bible dalam BM?

    ReplyDelete
    Replies
    1. sikit sikit tukar isu
      sikit sikit tukar isu
      piiiirah!

      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      Delete
    3. Hallo encik..kita comment pasal apa patrick ckp tu pasal kita saudara islam dan aku seorang muslim. Kalau nak ckp pasal politik..bagus aku sokong si kafir patrick ni hantam Pas. Aku rasa kau ni bodo teramat..pasal tu kau ingat semua benda politik. Lain kali kau fahamkan sentimen dia dulu baru kau nak ckp. Jgn ckp kalau otak tu asyik nak bangkang..nampak sgt kebodohan kau tu

      Delete
    4. KALAU PR NAK RASA MULIA AMBIL LA TINDAKAN PADA SI BANGGANG NI... KERANA POLITIK KORANG NI JADI BODOH....

      Delete
  24. apa bondo la ey ne..saudara2 ku sekalian yang melibatkan politik dalam ini hal....sudah terang lagi bersuluh yang dia telah menghina al-quran iaitu kalam ALLAH dan secara tidak langsung ia telah TELAH MENGHINA AGAMA KITA ISLAM YG SUCI ini......ini adalah suatu kebiadaban yg tidak dapat dimaafkan..terang2 menghina agama islam di dalam NEGARA ISLAM itu sendiri....xusah la sikit2 nk babitkan isu politik...abis tue isu agama nk letak dimana???????politik itu hanya sementara sahaja sifatnya.....walhal agama berdiri teguh disisinya hingga ke akhirnya bagi org2 yg beriman.ALLAHUAKBAR!!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Depa2 yg amik politik(UMNO,PAS,PKR..sama jer) sebagai Millah ni yg bangang. Politik ni millah Yahudi n Nasarah..yg depa p turut kehidupan tu buat pe. Nabi SAW diperintah utk turut Millah Nabi Ibrahim AS. Selagi tak keluar dr 'kehidupan politik' selagi tu la dok dlm Kejahilan. Balik mempelajari Al-Quran di mana di dalamnya ada Kitab di mana dalamnya ada ayat(tanda-tanda/isyarat).

      Delete
  25. Cina punya agama talak apa pun buku, cuma buku kungfu sama main puki sahaja, sebab itu ini cina tua tempang tak tau apa dia tulis. Sembah api, bakar kertas, bakar jagong, bakar lumah, bakar keleta mau kasi sama dia punya datok, wey cina bodoh, semua sudah terbakar apa macam mau kasi lu punya atuk? Panggil Bomba la. Lu sembah api, gua mari kasi air, itu api padam. Lu main asap, itu makanan jin, itu mayat pun lu sudah bakar jadi abu, mana boleh naik keleta maaaaaaa. Cina bodoh, naik myvie tak pasang signal, suka langgar Melayu naik motor, parking 1 ringgit tak mau bayar, doule parking, makan babi....bodoh cibai lancau

    ReplyDelete
  26. korg g hantam kt page die..hantam kt sini sapa pn xtau

    ReplyDelete
  27. I am a big fan of Patrick Teoh. But I think his remarks were unbecoming of a seasoned artist. He should have used better discretion in commenting on religious matters.

    I am a Catholic and I love the way we Malaysians cherish our individual right to practice our own faith and the respect we have for each other.

    Patrick Teoh - you have brought shame. And as a fan, I am extremely disappointed with you. You ought to personally apologize to every Muslim you have offended and for making stupid comments about the Quran. You should have known better.

    You had the golden voice on radio that brought cheer to our homes. Now you bring SHAME with your stupid thoughts to our younger generation.

    God have mercy on you.

    ReplyDelete
  28. Patrick bukan org Islam dan tak menghayati ajaran Islam. Tak heranlah dia mengeluarkan kenyataan sedemikian. Tun M, yang dinobatkan sbg seorang pejuang Islam, mengatakan malaikat pun boleh buat silap dan pelbagai lagi kenyataan menghina hudud, adakah kau orang berani bersuara mengutuk beliau? Siapakah yg lebih berhak ditegur?

    ReplyDelete
  29. wahai sedara seIslam ku ternyata Patrick Teoh itu dah melampaui batasannya dgn artikel dan kata2 yg menghina Al-
    Quran jadi marilah kita org Islam boikot restorannya di the damansara village steamboat di jalan jenjarum, petaling jaya dan lagi satu di jalan imbi kalau kalian masih melanggan restroran miliknya bermaksud kalian bersekongkol dgnnya...ayuhlah sedara seIslamku kita boikot....

    ReplyDelete
  30. Patrick Teoh memang jenis hati celaka punya.Apa lu freemason punya olang ka?? Pegi mampus la lu..lu ingat lu sudah byk bagus ka?? niamakahai! Mati pun kena bakar mau cakap byk..pegi main jauh2 la, jgn bising2 sini maa..

    ReplyDelete
  31. Tuan2 boleh baca kutukan Patrick Teoh terhadap Islam dalam blognya (www.niamah.com), diantara lain dia menulis...

    "...There are 13 castes in Muslims and these brothers can't share their places of worship. The brothers have been killing / bombing / conquering/ murdering /raping each other in the name of Islam for the last 500 years, since the day Islam existed..!

    They have never been or never will be at peace with Jews or Christians in the name of religion, yet all 3 pray to the same God of Abraham.

    The American attack on the Muslim land of Iraq and Afghanistan is fully supported by all the Muslim countries around them!

    One Allah, One Quran, One Nebi....! Great unity!

    All Muslims are not Terrorists, but all Terrorists are Muslims! and 60% of all victims of Muslim terrorism are Muslims.

    THEY ARE KILLING THEMSELVES IN THE NAME OF RELIGION..."

    ReplyDelete
  32. Patrick SOB have gone senile. One legged bastard who thinks he is more superior then others. He is an insult to the Chinese Community. Don't sow hatred among races. He should have kept his feelings to himself and not to post such remarks where the public would definitely read. I suggest the entertainment industry put him to pasture. Most of my Chinese friends detest him. I hope he burned in HELL.

    ReplyDelete