Minda Hijrah Headline Animator

Tuesday, December 11, 2012

[Kezaliman Regim Pakatan Selangor] Pelajar KUIS Tertekan Yuran Asrama Tinggi

Tertekan yuran pengajian dan yuran asrama yang tinggi, kira-kira 20 penuntut Kolej Universiti Islam Selangor (KUIS) Bangi, mengadakan bantahan di depan rumah seorang pengarah pemegang konsesi pengurusan asrama di sini, semalam. 
 
Kumpulan pelajar dari Demi Mahasiswa Kuis (DMK) itu, tiba di pekarangan rumah pengarah itu kira-kira jam 12.20 tengah hari sambil membawa sepanduk. 
 
Pengerusi DMK, Azrul Tahir, berkata mereka mengadakan bantahan untuk menuntut supaya KUIS membatalkan kontrak konsesi pengurusan asrama yang didakwanya membebankan pelajar.
 
"Kami hadir di sini bagi menyerahkan memorandum bantahan kepada tuan rumah yang juga salah seorang ahli lembaga pengarah syarikat pengurusan asrama KUIS," katanya. 
 
Azrul berkata, yuran asrama pelajar yang tinggi turut mempengaruhi yuran pengajian kerana kebanyakan pelajar KUIS berasal daripada keluarga berpendapatan rendah dan sederhana. 

4 comments:

 1. freemalaysiakini2 , Delivers The Latest Breaking News And No Subscription Needed...

  ReplyDelete
 2. 20 orang je? Kenapa tak tulis 2000? Baru nampak gempak.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Yang suka tulis angka gempak-gempak camtu puak-puak fuckatan je. Biar la 20 pelajar dulu, lama-kelamaan akan jadi ribuan pelajar pula yang membantah. dulu kata nak bagi pendidikan percuma... rupe-rupenya dapat BOHONG percuma... celako punye fuckatan... kencing rakyat je...!!!!!!!!!!!!!

   Delete
 3. ye sya skong.jnji nk bg percuma yuran tp hampeh tahap gaban.mkin naik yuran adalah...pastu pengurusan kuis ntah ape je..x sistematik.

  ReplyDelete