Minda Hijrah Headline Animator

Wednesday, October 10, 2012

Zahid Hamidi dedah siapa wanita muda peluk dan cium pipinya... .

Ini cerita betul, bukan cerita lawak pasal Menteri Pertahanan Datuk Seri Zahid Hamidi peluk dan cium seorang wanita muda yang juga anggota  askar Wataniah. Malah, sebuah akhbar Cina memaparkan gambar aksi Zahid dan wanita  berkenaan yang dirakam minggu lalu.

 

Maka kecoh lah pasal kelakuan Naib Presiden UMNO itu setelah ada yang  melihat gambar tersebut  tanpa  memahami apa dituliskan akhbar  berkenaan.

 

Ada yang ambil kesempatan kata macam-macam nak buruk Zahid.

 

Namun, Zahid yang ditemui Agendadaily tergelak menceritakan insiden di sebuah Puswatan atau Pusat Latihan Askar Wataniah di Perak itu.

 

"Jika ada sesiapa nak putar belit atau jadikan isu, wanita itu adalah  anak saya Nurul Hidayah. Carilah isu lain untuk fitnah saya," katanya.

 

Menurut Zahid, beliau menghadiri majlis meraikan seramai 60 anggota  kursus kepegawaian paltun Wataniah babitkan pengamal media, seni dan  askar Wataniah paltun peringkat negeri dan daerah.

 

Katanya, Nurul Hidayah berpangkat prebet dan amat meminati tugas  sukarela lalu menyertai kursus tersebut.

 

"Selesai majlis, ada sesi bergambar. Seperti anak-anak yang lain,  beliau peluk dan cium pipi saya, saya balas dan ada disiarkan dalam  sebuah akhbar berbahasa Cina," katanya.

 

Tanpa mengetahui kandungan berita itu, kata Zahid, ada yang melihat  gambar tersebut menimbulkan cerita siapakah dipeluk Menteri Pertahanan itu.

 

Sehubungan itu, perbuatan merendahkan sesaorang tokoh hendaklah dielakkan apatah lagi jika mahu digunakan sebagai bahan fitnah. "Siasatlah dahulu kesahihannya," ujar Zahid.

 

OLEH ROSLAN BIAN - www.agendadaily.com

26 comments:

  1. Elok bebenor geng pencacai sebar gambar ni, buat sidang akhbar, panggil wartawan luar negara, tulis dalam blog, facebook, twitter dsbnya kononnya Menteri Pertahanan buat skandal.Para pencacai akan mengenyeh.

    Lepas tu baru Zahid dan anaknya buat statement dan failkan saman fitnah terhadap fuckatan. Biar mereka malu sendiri. Anak sendiri pun tak boleh sayang ayah sendiri.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bak kata kawan "biar peluk cium anak, jangan peluk cium chinadoll" hehehehehe

      Delete
    2. SAYANG AYAH TAK BOLEH, aMOI BOLEH

      Delete
  2. lega dengan penjelasan ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Penjelasan berseloroh DS Ahmad Zahid Hamidi benar-benar kualiti pemimpin walaupon beliau dan anaknya difitnah cukup dasyat. :)

      Delete
  3. kepada pemuka2 PR peluk anak sendiri satu dosa tapi peluk pelacur atau isteri orang tu tak mengapa.....walaupun ada bukti gambar mereka kata tu cuma dusta.

    ReplyDelete
  4. kak rosmah pelok shah rukh khan cane pulak??? zahid dayus sbb anak dedah aurat.. najib lg dayus anak bini dedah aurat.. pemimpin islam ke camtu??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bini kau, emak kau, adik beradik perempuan kau, saudra pompuan kau macamana? Jaga ahli keluarga kita sebleum suka2 mengata orang.

      Delete
    2. Azmin ali pung benarkan bininya tak pakai tudung, tak de pung penyokong PR atau PKR kutuk azmin ali....? Maknanya Azmin Ali juga Dayus giler sebab isteri dan anak tak pakai tudung malah membiarkan rumour yang bininya kekasih gelap bosnya...beliau tak menafikan rumor tersebut....

      Delete
    3. saya setuju sgt kutuk azmin ali. dah adadlm vid tapiada pembela ...dapat bayarann ke...macam aku tak kenal AZMIN...

      Delete
    4. tak pyh nak ckp org la.. ko tu tutup aurat ke tak???ish3...kalau mulut cm puaka, konfirm la aurat entah kemana...

      Delete
    5. Teruk azmin ali pun tun masih merindui khidmat azmin ali

      Delete
    6. Setakat pakai tudung, labuh macam mana pun tapi maseh boleh berdemo berarak di khalayak ramai jangan ingat dah cukup tutup aurat.
      Bila bentuk tetek selambak dan bontot sebakul walau dalam jubah ke tudung nampak dikhalayak ramai,sama je Muslimah ke wanita keadilan ke dengan awek2 minah2 tak berutdung kalao macam tu la gaya nya.
      Ada mana2 ulama nak pertikai statement ini? Sila kan!!

      Delete
  5. ermmmmm...kan dah tersalah..x malu kew..?Laen kali selidik dulu jgn main terjah jew..

    ReplyDelete
  6. apa la korang ni bergaduh sesama Islam..tu dalam comment youtube berlambak comment dari masyarakat barat yang menghina nabi dan Allah..nape tak jawab.

    ReplyDelete
  7. Di akhirat nanti akan terjawab la siapa yang salah dan siapa yang benar..bukan mereka tak boleh jawab En Kamarulzaman mereka semua ni penakut sebab bukan bangsa sendiri yang comment pasal Nabi kita..tapi kalau bangsa MELAYU atau sesama Melayu hu..berwaspada la bangsa ku untuk kebaikan bangsa MELAYU..buangkan jauh perasaan HD di dalam hati kita..Amin

    ReplyDelete
  8. Malunya.... menuduh melulu nak menjatuhkan orang lain....

    ReplyDelete
  9. Bodoh sangat sebab hari2 dok cium bau ketiak ebby al-body..kan dah kantoi

    ReplyDelete
  10. PAS MELACUR ISLAM.

    ReplyDelete
  11. lebih baik dari nuar jobo suh anak dia cakap melayu boleh murtad.

    ReplyDelete
  12. Puak2 PKR ni ingat orang lain sama macam perangai mereka "HARUAN MAKAN ANAK"

    ReplyDelete
  13. Nuar Berahi telanjang main bontot aper kes?Izzah lak jurucakap beritau orang Melayu leh murtad atas dasar kebebasan beragama.Kak Jijah risau sbb lama dh Bang Nuar berahi tak main pussy dia.Abg Nuar Berahi lebih berahi kat bontot.Memacam citer kuar.Tapi asik2 puak2 FUCKATAn nafikan...Kata depa itu fitnah...Itu tipu..

    ReplyDelete
  14. sayang anak di peluk di belai, sayang cinadol dibantai-bantai

    ReplyDelete
  15. org yg bantai cinadol, mat2 jambu org takut nak peluk takut ada kuman hiv

    ReplyDelete
  16. bukan bini no dua dia ke tu

    ReplyDelete
  17. anon 11:20
    kalau lah bini no. 2 dia sekali pun apa salah di peluk. halal. kalau haram lain la citer. itu pun tak tau ke. buang masa je sekolah dulu

    ReplyDelete