Minda Hijrah Headline Animator

Wednesday, August 1, 2012

SUARAM disahkan pertubuhan HARAM

Tanpa kita sedari kewujudan SUARAM sebenarnya adalah untuk menghancurkan umat Islam di Malaysia dengan dana pergerakan mereka disalurkan dari pertubuhan Yahudi.

 

Lihat sendiri kepimpinan SUARAM yang sosialis dan anti-Islam. Tujuan mereka hanya satu, untuk memburukkan pimpinan negara melalui cerita-cerita karut dengan mengambil kesempatan atas satu isu panas seperti 'Isu Scorpene'

 

Jika kita umat Islam dan rakyat Malaysia yang cintakan keamanan, SUARAM dan sekutu mereka PKR WAJIB kita TOLAK & PERANGI. Ini adalah JIHAD kita.

 

rocky-my Mohamad

 

 

SUARAM Tidak Berdaftar Dengan SSM

 

Suara Rakyat Malaysia (Suaram), yang dikaitkan dengan Suara Inisiatif Sdn Bhd, tidak ditubuhkan sama ada di bawah Akta Perniagaan 1956 atau Akta Syarikat 1965, demikian menurut Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) Selasa.

 

Ketua Pegawai Eksekutif SSM Mohd Naim Daruwish berkata berdasarkan rekod suruhanjaya itu, Suara Inisiatif ditubuhkan sebagai syarikat perbadanan pada 24 Okt 2001 dan dianggotai dua pengarah berdaftar iaitu Kua Kia Soong dan Yeoh Seng Gua.

 

"Deskripsi perniagaan yang direkodkan adalah penganjuran kempen untuk hak asasi manusia dan lain-lain aktiviti berkaitan, manakala pemegang saham syarikat ini adalah dua individu tersebut dengan modal syer berbayar berjumlah RM2," katanya dalam kenyataan di sini.

 

Beliau berkata SSM telah menyerahkan notis bertarikh 5 Julai 2012 di bawah Akta Syarikat 1965 kepada pihak syarikat dan menghendaki mereka mengemukakan penyata akaun dan dokumen-dokumen sokongan bagi tempoh empat tahun lepas untuk pemeriksaan rutin.

 

"Pemeriksaan akaun ini juga adalah untuk memastikan pihak syarikat mematuhi piawaian standard perakaunan yang diterima pakai bagi kategori syarikat tersebut," katanya – Bernama

2 comments:

  1. DAH BERTAHUN SUARAM NI MEMBOHONG....BARU ARI NI TAU

    ReplyDelete
  2. SIAPALAH YANG BAGI BETIS ASAL-ASALNYA .....

    ReplyDelete