Minda Hijrah Headline Animator

Tuesday, May 29, 2012

Konvensyen Belia Selangor 2012 GAGAL & MEMALUKAN Pakatan Pembangkang

Tanggal 26 Mei 2012 yang baru saja berlalu tentu saja meninggalkan detik hitam untuk kerajaan negeri Selangor yang diperintah oleh pakatan pembangkang, untuk entah ke berapa, realiti semasa sama sekali tidak menepati propaganda yang mereka sering war-warkan.

 

Jika selama ini mereka gah mendakwa perjuangan mereka mendapat sokongan kuat daripaga generasi muda, apa yang terjadi pada Sabtu lalu membuktikan sebaliknya apabila Himpunan & Konvensyen Belia Selangor 2012 yang dianjurkan oleh kerajaan PKR Selangor di Seksyen 7 Shah Alam gagal sepenuhnya. Banyak wang rakyat dibelanjakan dan diBAZIRkan oleh kerajaan negeri Selangor dalam majlis ini. Bukankah lebih baik kerajaan Negeri fokus kepada masalah sampah & rumah urut yang lebih utama?

 

Mengikut perancangan asal, sepatutnya majlis tersebut dihadiri oleh lebih 20,000 belia, mahasiswa dan remaja Selangor, namun yang berlaku ialah hanya sekitar 100 orang sahaja yang hadir. Jumlah kerusi yang ada LEBIH BANYAK dari manusia yang hadir.

 

Malah Anwar Ibrahim yang pada mulanya dijadulkan merasmikan Konvensyen tersebut akhirnya terpaksa membatalkannya pada saat akhir selepas jumlah peserta yang hadir terlampau sedikit. Malu & segan agaknya. Ataupun mungkin anak-anak muda Selangor tidak mahu mimpi ngeri yang dialami oleh Saiful Bukhari berulang lagi. Al-maklum lah Anwar Ibrahim memang 'suka' anak-anak muda.

 

Sedari awal penganjuran Konvensyen Belia Selangor 2012 anjuran kerajaan negeri Selangor matlamatnya untuk divert golongan belia daripada memenuhi Himpunan Jutaan Belia 2012 anjuran Kerajaan Pusat yang di langsungkan di Putrajaya, lain yang diharap malu pula yang dapat.

 

Kegagalan Konvensyen Belia anjuran kerajaan negeri Selangor itu sekaligus membuktikan majoriti belia dan mahasiswa menolak dasar perjuangan pakatan pembangkang. Hanya taukey- taukey rumah urut yang benar-benar suka & menyokong pentadbiran kerajaan negeri Selangor dibawah Pakatan Pembangkang.

No comments:

Post a Comment