Minda Hijrah Headline Animator

Monday, March 19, 2012

Putarbelit @Saifnasution dalam isu Minit Mesyuarat FELDA @NajibRazak

1. Pertamanya, setiap minit mesyuarat ditulis oleh pencatit yang kebiasaan adalah setiausaha mengikut kefahamannya. Nampaknya jelas disini Saifuddin Nasution telah SPIN penggunaan ayat-ayat dalam minit itu.

2. Dalam minit itu, arahan jelas adalah supaya Hakim dan Peguam FAHAM isu TEKNIKAL. Ini merujuk kepada PEGUAMBELA dan juga HAKIM bila DALAM PERBICARAAN nanti. Bukannya arahan kepada HAKIM di luar perbicaraan yang diSPIN oleh Saifuddin.
3. Ambil contoh dalam kes melibatkan DNA. Peguam kene panggil pakar utk memahamkan Hakim tentang isu teknikal DNA dalam mahkamah. Kalau Hakim tak faham tentang DNA, macam nak buat keputusan nanti.

4. MAKSUD nya disini, HAKIM perlu diFAHAMkan tentang isu TEKNIKAL sebelum buat keputusan. PEGUAM pon kene FAHAM juga, kalau tak, macam mana nak berhujah dalam Mahkamah !!!

4. Arahan 'Felda kene menang kes" tu biasa la. Itu arahan boss kepada orang bawah. Takkan Saifuddin & PKR nie bodoh sangat tak nak menang dalam sesuatu kes Mahkamah

Minit Mesyuarat itu sebenarnya arahan pihak atasan kepada PENGURUSAN Felda utk tindakan. Bukan untuk pengaruhi HAKIM.

Cukup setakat ini. Bersambung nanti ...

Kesian tengok lembu-lembu pembangkang kene tipu hidup-hidup dengan Saifuddin Nasution yang tak kenal dosa atau pahala demi kepentingan politik ala Yahudi.

Tapi dalam PMO atau FELDA ado banyak toyol ya ???

2 comments:

  1. Semua yang didakwa mahu menang kes, tapi mestilah kemukakan bukti yang relevan. Bukan macam sorang tertuduh tu, nak bersumpah dan bagi keterangan dari kandang saksi pun takut. Hanya pandai baca skrip dari kandang tertuduh jek.... !!!! Bos mangkuk hayun sape la tu...????

    ReplyDelete
  2. Mangkuk ayun pembangkang dok suka tadah kencing pemimpin. Ramai yg bebal tetapi berlagak pandai

    ReplyDelete