Minda Hijrah Headline Animator

Friday, February 3, 2012

TERKINI: NIK AZIZ DAH NYANYUK. PECAH RAHSIA SULIT

Ketika Tun Mahathir menjadi Perdana Menteri, berkokok juak khawarij PAS bahawa Tun Mahathir adalah diktator dan mahu mati dalam jawatan. Tetapi Allah Maha Kuasa. Tun Mahathir telah letak jawatan pada tahun 2002.

Kini hampir 10 tahun Tun Mahathir meletak jawatan, rupa-rupanya persoalan yang ditimbulkan selama ini ditempek ke muka pemimpin Agung PAS iaitu Nik Aziz.

Persoalannya adakah PAS ketandusan pemimpin sehinggakan hanya Nik Aziz dahaja layak duduk di kerusi empuk MB Kelantan?

Yang paling menyedihkan Nik Aziz memang sah dah nyanyuk sehingga sanggup mempergunakan PAS Kelantan untuk terus berkuasa. Konon ianya satu RAHSIA beliau mahu letak jawatan tetapi dihalang oleh PAS Kelantan.

Nampak sangat plot pembohongan Nik Aziz. Jika benar sekalipon, bukankah sebagai seorang pemimpin kononnya bertaraf ulamak dan Tok Guru Agung PAS tidak mampu tutup mulut dan membocorkan RAHSIA? Bukankah umumnya semua tahu bahawa RAHSIA adalah JANJI!

Terserlah perangai munafik Nik Aziz dan Allah tunjukkan bukti di dunia lagi.

Takkan itu pon rakyat yang waras tidak boleh fikir ?

4 comments:

 1. he he kesian gak aku kat Nik Ajis ni..rupa2nya kena sergah pun dah takut ha ha..so MB yg penakut la gamaknya..bukan kah kalau kita seorang pemimpin maka kita kena tegas dlm membuat pendirian, kalau la gitu gamaknya pasni kalau digertak DAPig maka yg haram pun akan jd ok kot he he 'Parti Adat & Sukan' je level nye ya kah kah

  ReplyDelete
 2. nik aziz tak sedar diri. diktator tua kutuk nak mampus sebagai mb kelantan. dia tak tahu ke pemimpin pas kelantan dh lama tunggu dia berambus dari pejabat mb

  ReplyDelete
 3. BEZA FATWA HADI 1981,2003,2009 DAN 2011
  “Saudara-saudara sekelian percayalah. Kita menentang UMNO bukan kerana nama dia UMNO. Kita menentang Barisan Nasional bukan kerana dia lama memerintah Kerajaan. Kita menentang dia ialah kerana dia mengekalkan Perlembagaan penjajah, mengekalkan undang-undang kafir, mengekalkan peraturan jahiliyah! Oleh kerana itulah kita menentang mereka. Oleh kerana itulah kita menghadapai mereka. Oleh kerana itulah kita cuba berlawan dengan mereka!
  Percayalah saudara-saudara, perjuangan kita adalah jihad! Ucapan kita adalah jihad! Derma kita adalah jihad! Bergantunglah kita kepada ALLAH dengan menghadapi puak-puak ini. Kerana kalau kita mati melawan puak-puak ini, mati kita adalah syahid. Mati kita adalah Islam! Kita tidak perlu masuk Budha. Kita tidak perlu masuk Hindu. Kita tidak perlu masuk kristian. Tapi kita menjadi kafir dengan mengamalkan politik suku agama suku!”.
  JELAS MAKSUD ‘AMANAT HADI 1981’
  PERLEMBAGAAN PERSEKUTUAN ITU KAFIR
  “Justru kerana isu Negara Islam dan perlaksanaan hudud dan syari’at menjadi punca perpecahan Barisan Alternatif dahulu, maka PAS perlu membuat satu pengorbanan dan ijtihad besar untuk tidak memasukkan persoalan Negara Islam dan perlaksanaan hudud diperingkat Persekutuan. Peruntukkan mengenai Islam adalah mencukupi sekadar apa yang telah termaktub dalam Perlembagaan Persekutuan dan saperti yang diamalkan diperingkat Persekutuan!
  Seandai menang dalam pilihanraya akan datang, Barisan pembangkang akan menubuhkan sebuah kerajaan demokratik dan adil diperingkat Persekutuan, yang mendokongi Perlembagaan Persekutuan sedia ada!”.
  JELAS MAKSUD ‘AMANAT HADI 2003’!
  PERLEMBAGAAN PERSEKUTUAN ITU CUKUP ISLAMIK!
  Bersuaian dengan Amanat Hadi 2003 ini, maka lahirlah Dokumen Perjanjian Persefahaman Pakatan Pembangkan BiaDAP-PKR-PAS pada 18 Dis 2009 yang bersetuju tidak menjadikan perjuangan Negara Islam dan perlaksanaan hudud sebagai agenda bersama.
  Ini diikuti dengan kelahiran Kitab Jinggay yang langsung tidak menyebut soal Negara Islam dan perlaksanaan hudud. Kemuncaknya ialah perisytiharan Manifesto Bersama Pakatan BiaDAP-PKR-PAS 2011 yang jelas tidak menjadikan penubuhan Negara Islam sebagai agenda dan menolak perlaksanaan hudud sekiranya mereka diberi peluang memerintah Malaysia

  ReplyDelete
 4. Hari ini kaum Muslimin berada dalam situasi di mana aturan-aturan kafir sedang diterapkan. Maka realitas tanah-tanah Muslim saat ini adalah sebagaimana Rasulullah Saw. di Makkah sebelum Negara Islam didirikan di Madinah. Oleh karena itu, dalam rangka bekerja untuk pendirian Negara Islam, kelompok ini perlu mengikuti contoh yang terbangun di dalam Sirah. Dalam memeriksa periode Mekkah, hingga pendirian Negara Islam di Madinah, kita melihat bahwa RasulAllah Saw. melalui beberapa tahap spesifik dan jelas dan mengerjakan beberapa aksi spesifik dalam tahap-tahap itu

  ReplyDelete