Minda Hijrah Headline Animator

Monday, February 27, 2012

Kes Khalwat dengan Bini Orang, Ostat Badrulamin diarah cuti sebulan

Kerajaan Parti Keadilan Rakyat (PKR) Selangor hari ini mengarahkan Ketua Penerangannya, Dr. Badrulamin Bahron mengambil cuti selama sebulan sehingga nama beliau dibersihkan daripada tuduhan khalwat dengan isteri orang di Pahang semalam.

Sekretariat Akhbar Pejabat Menteri Besar dalam kenyataannya berkata, cuti rehat berkenaan bertujuan membolehkan Badrulamin melakukan kerja-kerja membersihkan nama beliau.

“Kerajaan negeri berharap cuti tersebut akan digunakan untuk menumpu perhatian kepada musibah yang sedang ditanggung oleh beliau,” kata kenyataan itu.

Menurut kenyataan itu, kerajaan negeri telah menerima penjelasan Badrulamin berhubung kejadian tersebut dan mendesak Jabatan Agama Islam Pahang (JAIP) melakukan siasatan secara telus, adil dan profesional.

Langkah itu menurut sekretariat tersebut, bertujuan menjaga maruah Badrulamin sebagai Muslim sebagaimana yang dituntut dalam Islam.

Menurut sekretariat itu, sepanjang tempoh cuti tersebut, segala tugas Badrulamin sebagai Ketua Penerangan Selangor akan diambil alih sementara waktu oleh pihaknya yang diketuai Setiausaha Akhbar Menteri Besar.

“Justeru itu, kami menyeru semua pihak supaya tidak membuat andaian negatif dan menyerahkan perkara tersebut kepada pihak berwajib,” jelasnya.

Badrulamin ditahan oleh JAIP selepas diberkas oleh suami wanita berkenaan kerana disyaki berkhalwat di sebuah hotel di Kuantan awal pagi semalam. - UTUSAN MALAYSIA

RockyKCD - hehehe nak bersihkan nama ? dah kantoi tangkap basah dengan bini orang tu. Kot ye pon nak selesaikan masalah, takkan nak buat dalam bilik tidur. Apa-apapun, biarlah pihak berkuasa yang jalankan siasatan.

1 comment:

  1. BIARKAN PERUNDANGAN SAHAJA YANG MENENTUKAN. TIDAK PERLU DI KECOHKAN SAMADA DIDALAM BILIK ATAU PUN DILUAR BILIK. PENYIASATAN PERLU DILAKUKAN DALAM USAHA MEMBERI KEADILAN.

    ReplyDelete