Minda Hijrah Headline Animator

Saturday, January 12, 2013

Update #KL112 : Kenapa Solat arah 4 Kiblat dalam Stadium Merdeka - Syiah ? Ayah Pin? Panji Langit? Amanat Haji Hadi?


Bab sembahyang pon depa dah makin keliru sejak jual Kalimah Allah hanya atas sebab politik & kemahuan DAP. Makin lama makin rosak sedangkan Allah telah satukan hati manusia di bumi ini dengan HANYA SATU ARAH KIBLAT. Malangnya puak Pakatan TIPU Rakyat suka-suka solat ikut arah kiblat 'ikut suka hati mereka'

Kalau dalam dah KOTOR, memang wajar ALLAH tunjukkan keaiban atas perbuatan mereka sendiri. Nah! saksikan sendiri bagaimana mereka sendiri lakukan keaiban dalam bab solat.

Oh Ya ! Menurut rakan blogger Jawa Bernam, tempat solat yang jauh lebih selesa dalam Stadium Merdeka disediakan. Malangnya lebai-lebai ini sanggup solat atas rumput yang kotor. Apa punya baghal daaaa ... Lembu dan keldai pon tak baghal macam lebai-lebai nie.




127 comments:

  1. mmg jahanam dowg nie!! kesian...

    ReplyDelete
  2. biar kotor asalkan suci dari hadas..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mereka terlupa mandi junub ka ?

      Delete
    2. betul.bersih dr hadas tu yg pntg.tmpt solat mmg tersedia.ttp kemungkinan sudah penuh dan diberi keutamaan kepada para wanita.mungkin.think positive

      Delete
    3. la mmg la, logik jugak kalau penuh... tapi..kalau penuh sekalipun takkan semayang kiblat lain2 dalam 1 tempat? kenapa tak bersatu buat solat jemaah ramai2? akai ada?

      Delete
  3. Doa mereka untuk KO kan UMNO dan mengkafirkan UMNO di stadium Kelantan akan kembali kepada pemilik doa dan pengamin2 doa tersebut.. Gmbar atas adl satu bukti yg dpt dilihat pada perilaku pemimpin dan penyokong2 di atas. Mudahan2 dapat menjadi iktibar pada kita semua. Segala yg baik itu dari ALLAH dan yang buruk itu dari diri masing2.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ameen. Kita doakan semoga kembali kepada KEBENARAN bukan hanya berpaksikan DAP semata-mata sampai sanggup DOA KO BN & Doa Sejahtera Lim Guan Eng dalam khutbah Jumaat.

      Delete
    2. masyallah..haii islam islam..

      Delete
  4. Sian blog nie, dah la sebar fitnah... ambik pic mase org tak ada, ko ingat yang hadir tu jahil macam ko Ker, majlis org joget separuh bogel x pulak ko Kata sesat, syiah, ikut amalan org kafir, kalu berani letak la pic masa majlis dah mula.

    ReplyDelete
    Replies
    1. btol tu..sekurang2nya dorg tu solat..napak jgk dorg solat..korg pnye program ada solat?..potong jari la..

      Delete
    2. PALA HOTAK HANG,NI BUKAN SOAL SEKURANG2NYA,BENGONG.NI SOAL KIBLAT.BINGAI LA

      Delete
    3. solat waklu, hang dok sembah apa lagu tu.. 4 kiblat, sapa ajaq? ni kes tak skolah agama dulu la nie.. =,=''

      Delete
    4. to ANON 5:38 AM
      ni la masalah org jahil bab kiblat...
      kau ingat klu x mengadap kiblat solat kau sah ea?..
      asalkan solat la ea...nk kate darurat,langsung x nmpk mn daruratnye smpi boleh sembahyang x menghadap kiblat..
      agama ciptaan sendiri atau hukum ciptaan sendiri ni..

      Delete
  5. Anon 12:21AM
    ambik pic mase org tak ada --> ko ni reti baca tajuk ke tak? dia cakap pasal solat tungin terbalik arah, bukan penuh ke tidak stadium tu.

    ko ingat yang hadir tu jahil macam ko Ke --> apa hal alihkan ke admin jahil ke tak pulak? faham ke idak ni?

    majlis org joget separuh bogel x pulak ko Kata sesat --> aku rasa ko baru sekolah rendah ni, tak tahu beza maksiat, aqidah. yg mana rosak akhlak yg mana rosak akidah. aku kasi pinjam buku agama islam adik aku la senang... sigh


    pendek kata, penyokong PR rata2 mentaliti sekolah rendah, rebellious type, perlukan perhatian. sehingga kan tak faham apa pasal artikel ni.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe puak Pakatan TIPU Rakyat nie sememangnya majoriti nya JAHIL & BUTA HATI. :)

      AnonymousJanuary 13, 2013 12:29 AM - tima kasih atas penjelasan :)

      Delete
    2. smpai 4 kiblat tu pahal...main main pula dgn agama

      Delete
    3. like ur comment Anonymous 12:29 AM

      Delete
  6. blogger ni mgkin prlukn bhsa yg elok skit? nmpak elok d mta kn? bkn prlekehkn, nmpak awk sndri pun ptut dperlekehkn..

    Seislam tidak perlu bergaduh~ mengkritik? ttpi lbih baik mnasihti.. blogger anda psti dpt pmbca yg lbih byk :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nik Aziz, pemimpin Agung & ulama' Muktabar PAS pon sokong buku S.H.I.T sampai kata TUHAN PON MENCARUT.

      apa la sangat bahasa kasar yang saya tuliskan ?

      Delete
    2. kkdg mnusia kluarkn kslhn org lain utk mnutup ksalahn sndri..
      maaf :)

      Delete
    3. terima kasih atas peringatan. :)

      Delete
    4. salah umno lagi,yg ketua kau yg memaki mencarut tak ape2 ke?

      Delete
  7. kenyataannya, perhimpunan ni bukan untuk kebaikan agama islam tapi hanyalah semata-mata untuk kebaikan politik mereka.sebab? hahaha,nk tau sebabnya? kalau dh bergaul lelaki perempuan,berasak-asak dgn yg bukan muhrim? apa namanya tu? please la,jgn gunakan alasan islam utk perjuangan politik,malu la..

    ReplyDelete
  8. HAKIKAT SEBENARNYA PUAK2 NI SKALI PUN TIDAK PERNAH BERHIMPUN UTK MEMPERJUANGKAN HUDUD ALLAH, BUAT LA BANYAK MANA PERHIMPUNAN, PERARAKAN, PERGULINGAN ATAS JALAN SEMUANYA BUKAN SBB NK TUNTUT KERAJAAN LAKSANAKAN HUDUD ALLAH SEPERTI MANA YG MEREKA SELALU KATAKAN BN n UMNO TOLAK HUDUD.... AGAMA CUMA SEKADAR WAYANGAN DUNIA SEMATA2 KERANA MEREKA AKAN MENGHUKUM MENGIKUT SITUASI DAN PADA SIAPA YG BERKENAAN SAJA....

    ReplyDelete
  9. bangangnya ko ni kan..blog sampah sebar fitnah..taubat la..

    ReplyDelete
    Replies
    1. apsal marah-marah ? pergi tak perhimpunan #112 tadi?

      Delete
  10. Tu je ke modal nk burukkn himpunan kbangkitn rkyt eh umno kate himpunan samsidar... tp x nmpk pn bas panggil india amik beras mcm kt tesco semenyih.. pr ni x blh tiru bn la bab2 sedekah al-rasuah ni.. pr ni mmg x hebat bab2 nk perintah rakyat dgn berhemah dengan menipu duit rakyat.. bn je blh tadbir negara dgn islam kerana pemimpin ade saham kilang arak.. san miguel forever rakyat sejahtera..

    ReplyDelete
    Replies
    1. jawab isu yang dibentangkan. Kenapa perlu defensif & divert isu ?

      Kenapa solat atas padang sampai 4 arah Kiblat?

      Delete
    2. Himpunan Kebangkitan Rakyat atau Himpun Keldai Ramai2? Sebab dah dekat 15tahun dah PKR/PR ni diujudkan tapi yg aku nampak rata2 penyokong2 dia perangai mcm keldai..tak reti pikir, tak reti nak ckp elok2, kaki gaduh, kuat maki hamun..semua yg tak elok adalah kat korang. Bab agama jgn ckplah..tiap kali cermah agama PAS yg aku nampk soalan2 yg ditanya tahap sekolah rendah...kalau soalan mcm tu yg korang tanya aku tak tahulah nak ckp tahap pengetahuan dan mentaliti korang, memang takde classs!! Soalan melancap time bulan puasa tak kluar mani time bulan puasa pun blh tanya....ingatkan pak2 lebai tak melancap...patutlah sembahyang pun kiblat berterabur. Korang ni blh tang ckp berdegar2 ajelah mcm tin kosong. Lepas tu dok cerita konon BN corrupted, ambik duit rakyat...korang ingat PR tu tak corrupted? Tak ambik duit rakyat? Duit Melali pun PAS sapu tau...tu blm bab duit berbillion yg dah dibawak lari ke luar negara masa sorang tu jadi timblan menteri dulu. Memang sah korang bukan je takat buta mata tapi buta hati perut.

      Delete
    3. keh!! keh!! keh!! aku suke komen ko.. admin xnk buat button like ke?? senang nk like komen yg best serta bernas mcm ni

      Delete
    4. Kah kah kah komen terbaik setakat ini

      Delete
  11. kalu btol ni, kompom2 dah kecoh kt tv3, anyway nice try..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau TV3 keluar, kamu semua cakap ini semua TIPU la. Pelbagai alasan diberikan.

      Nah skang bukti bergambar ! apa mahu cakap lagi ?

      Oh ya ! Kiblat kamu arah mana masa dalam stadium tadi ? (Jika hadir la)

      Delete
    2. Hehe tu pon kalo korang solat la... kalau tak solat lagi la teruk aku rasa...

      Delete
    3. penah plak tv3 kesah org cop die penipu.. aku rs kalau ade je peluang utk burukkan pr, cnfirm dh masok berite. n mcm biase, pandai hentam tp xpandai jwb.

      berkenaan isu kiblat plak, aku bg contoh senang.. ade dua majlis berlangsung. satu majlis ialah majlis nyanyian atas padang dan mejoriti yg hadir mmg xsembahyang. kene plak kl majlis tu dibuat time maghrib. 1 majlis plak juge dibuat atas padang. tp atas sbb samade surau penuh or jauh or ape jua alasan, dorg decide utk sembahyang atas padang. tp mslh timbul bile dorg xtau arah kiblat di padang yg luas. mereke pon ukur lah arah kiblat pakai bayang matahari or ape jua care, tp mungkin ade kesilapan, mereka xsedar yg arah mereka itu salah. tp mereka sembahyang juga sbb keyakinan dalm hati bahwa arah itu sudah betul..

      jadi antara individu yg hadir ke majlis yg xsembahyang lasung dengan individu yg hadir ke majlis tp mencube sedaye upaye utk sembahyang, mane yg lbh bagus?

      kene ingt, lam bab sembahyang,(aku xarif bab hadis n kitab, aku dpt info ni dri ceramah agama)... ade beberapa pecahan kumpulan dalam soal sah dan xsah sembahyang seseorg. salah satu kumpulan ialah sembahyang yg tidak sah tp diterime.. sembahyang yg tidak sah dan diterime blh jadi org tu sembahyang tnp sedar bahwa die terpijak taik, pakaiannye kotor, tersilap kiblat dan mcm2 sbb yg terjadi tnp kesedaran..maka solat itu diterime wlaupon tidak sah. kalau smpai mati die tidak sedar, maka sembahyang nye itu ttap akan diterime. tp kalau die sedar selepas itu, wajib utk die ganti balik.. betulkan sy if sy silap.

      ape pon isu ni terlalu 'sekolah rendah' bg aku. xtau knp bile PR adekan himpunan, org akan cari kesilapan PR dri segi agama.. tp kalau BN buat himpunan, kesilapan dari segi akidah semua tolak tepi, yg penting pengunjung hepi.

      Delete
    4. Pelbagai hujah diberikan utk membenarkan perkara yg salah. Perkara asasnya jika semuanya bersatu, peka dan saling ingat mengingat perkara tentang solat berlainan kiblat tidak akan berlaku. Lebih-lebih lagi penyatuan itu amat perlu kpd org yg melabel diri sbg pejuang islam. Dan bila dikatakan yg tuan telah salah dan nyata memang ia salah, maka lapang dada dan ambil iktibar utk lain masa. Bukan bersilat dgn pelbagai hujah dan alasan.

      Delete
    5. AnonymousJanuary 13, 2013 at 1:49 PM

      ini bkn solat sorang2 d tengah padang yg mna mgkin akan berlaku kekeliruan tentang kiblat... xkan la dlm ramai2 yg ada kat situ xda salah sorang pun bgitau arah kiblat yg betul.... tak logik la bai .... lgi pun x kan pemimpin2 dan ulamak2 yang ada kat situ x bgitau arah kiblat yg betol...

      Delete
  12. satu pic je ke yg ade, pic pun quality teruk sgt, hp camera vga ker? or tanak kasi nmpak edit? maaf kerna ragu2, maklum lah zaman serba canggih

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya besarkan gambar, sebab itu kualitinya agak tidak memuaskan. Boleh rujuk blog-blog lain yang menggunakan resolusi asal gambar.

      Terima kasih atas komen yang diberikan :)

      Delete
    2. cari kt youtube, video pn ade psl ni..

      Delete
    3. Kalau dah salah tu x payah nak defend2 la..
      nampak sangat bodoh dan jahil. Kalau fanatik sekali pun bab hukum hakam jgn jadi senda gurau.

      Gamaknya kalau puak2 UMNO kata Azab Allah amat pedih..aku percaya 100% puak2 bebal ni akan spin..percaya lah...kenapa?
      Pasal terlalu taksub dan benci. Manusia sebegini berada didalam kategori manusia yg tidak mempunyai akal.

      Ambil contoh paling mudah soal kiblat ni...bersembahyang distadium yg TETAP tidak berubah-rubah kedudukan, pastinya kita mengetahui mana timur dan barat. Kita bukan berada diatas kapal terbang atau kapal yg sentiasa berubah kedudukan.
      Berada ditengah-tengah hutan sekali pun kita akan mengetahui dkedudukan arah..

      Ini ditengah2 stadium yg ramai manusia, tak reti nak bertanya ker?..atau sememangnya puak2 ni mengikut ajaran islam masing2?. Kata himpunan rakyat bersatu???...soal kiblat pun tak tentu arah?..kat mana yg bersatu tu?..

      Delete
  13. knape blog ni je besarkn, kenape blog lain guna resolusi asal, perlu ke saye cari blog lain tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebab nk bagi bijik mata ko tgk jelas skit kang ckp xclear pulak, bila xclear ckp org fitnah pulak. Jd jgn lari topic jwp npe smbyang kiblat utara selatan kiri n kanan? Klu lari skit tu aku leh phm.

      Delete
    2. hahahaha kan..ubah topik...sebijik perangai bapak jubur diorang tu..ubah topik bila kena btg hidung.

      Delete
  14. bukan semua perserta perhimpunan adalah penyokong perhimpunan, ramai pelakon, cuba laa nafikan yg tade pelakon dlm perhimpunan tadi dn perhimpunan sebelum2 ni, tq

    ReplyDelete
  15. sudahlaa bang, taubat laa, katekan benda ni sume tak betul, abg dah berdosa besar sebar fitnah, walaupun abg tgk dgn mata kepala sendri, tp belum betul2 sahih. abg yakin sgt ke, kalau saye tgk sndri pun, saye xbrani lagi nk kate pape, lain laa kalau saye turun g tanye dorg, dan tye ;apsal korg g smayang kiblat lain2; dan dorg jawab, ;ni ajaran baru, ko tanak join ke?;, baru lah saya rase yakin sikit

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ko sapa? Admin sapa? Ko tahu mana admin berdosa besar? Ko mengendap malaikat catit amalan ker?

      Delete
  16. bro pun tau org dah tak percaya ngan tv3, so kenapa bro rase yg kami nk percaya ngan blog bro ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul jgn percaya langsung dgn tv3. tu semua besi.besi! segalanya besi! yg paling benar ialah kata2 mulut tok lebai korang sahaja di alam maya ini.
      cakap macam tu sudah. tak yah dalih2 lagi. SENANG.

      Delete
  17. @rockY-MY..diorang bkn marah..cume meroyan jerrr...diorang kata 100k yg dtg..rakyat malaysia 27 juta..jgn kata setengah suku pon tak dakk...tak tau lerr rakyat mana yg bangkitt..kita orang bkn nk burukkan himpunan tu...tapi mmg burukk ponn..haaa..haa..haa

    ReplyDelete
  18. http://kerajaanrakyat.blogspot.com/2013/01/himpunan-kebangkitan-rakyat-solat-zohor.html?m=1

    lain kali tgok elok2!!! jgn main tulis jaa....Admin ni la owg melayu bnyk tgok n ckp kosong!!

    ReplyDelete
  19. Blog paling bangang aku penah jumpa..berhenti tulis blog la weh..tulis karangan surat kiriman tidak rasmi bg kt jiran sblah jer..

    ReplyDelete
  20. blog paling bangang... org dah solat pun dia pertikaikan, biar lah, itu cuma selisih@khilaf aje... kenapa masa himpunan 1 juta najib toya dulu x de pun gambar org semayang? atau mmg semua yg pegi tu x semayang sbb najib dah gerenti ari tu x yah semayang... konsert kpop, himpunan lain-lain... ada org umno semayang???? memang munafik la org umno ni.... benda remeh temeh pun nk bising, tu yg rasuah bilion2, anak madey tokey arak, tak pulak bising... tengok la nasib ko kat mahsyar esok.... demi allah, semua di sini akan jadi saksi puak-puak ni dibicarakan kelak....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yang ko tuduh org takde bukti sahih sekadar dengar2 ckp org ni tak kena soal kat mahsyar? Dah dijamin masuk syurga yea. Ok syukur la.

      Delete
    2. satu lagi contoh minda puak pembangkang. tuduh munafik la. rasuah bilion2 la. arak la. isu yg diketengahkan dikatakan benda kecik? semayang berlainan arah akan jadi khilaf sekiranya ko semayang ditmpt yg takdak orang contoh dlm hutan dsb. ni dah terang2 depan org ramai, tempat yg jelas tidak terpencil. maklumat kiblat senang boleh dapat. henpon pun canggih2 dah. tu pun MALAS nask tanya arrah kiblat?? penganjur buat apa plak? khilaf ko kata? Spesies tok lebai jumud ke ni?


      ohh lupa. spesis duduk dalam hutan kot ni. dibawak ke bandar.

      Delete
    3. Ntah!!! Bodoh!!!! Rumah atas pokok kot!!! Ntah-ntah pakai cawat!!!!

      Delete
  21. weh makhluk2....berhentilah cari aib org....

    ReplyDelete
    Replies
    1. so biarkan je la? semayang tak tentu hala?
      atau mungkin ada banyak 'Allah' utk disembah kot?

      Delete
    2. berkenaan isu kiblat plak, aku bg contoh senang.. ade dua majlis berlangsung. satu majlis ialah majlis nyanyian atas padang dan mejoriti yg hadir mmg xsembahyang. kene plak kl majlis tu dibuat time maghrib. 1 majlis plak juge dibuat atas padang. tp atas sbb samade surau penuh or jauh or ape jua alasan, dorg decide utk sembahyang atas padang. tp mslh timbul bile dorg xtau arah kiblat di padang yg luas. mereke pon ukur lah arah kiblat pakai bayang matahari or ape jua care, tp mungkin ade kesilapan, mereka xsedar yg arah mereka itu salah. tp mereka sembahyang juga sbb keyakinan dalm hati bahwa arah itu sudah betul..

      jadi antara individu yg hadir ke majlis yg xsembahyang lasung dengan individu yg hadir ke majlis tp mencube sedaye upaye utk sembahyang, mane yg lbh bagus?

      Delete
    3. dalam sembahyang x ada kompromi.. msti kearah KIBLAT.. kenapa tidak solat ramai2 dan hanya 1 Imam ? Sepatutnya pihak pengurusan harus peka. Inilah keadaannya bila manusia terlalu CERDIK hingga melupakan yg wajib.

      Delete
  22. Ternyata blogger ni cetek ilmu agama..
    belajar agama hanya di sekolah je tapi dah pandai mengomen

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ko pandai sangat ker? Ilmu agama ko boleh jamin ko masuk syurga ke setan???

      Delete
    2. x cerdik btol...
      mn kau tau blogger ni cetek ilmu agama?..
      klu cetek pon..sekurang2nye die tego org yg solat salah kiblatnye..
      drpd korang yg g sane jdi setan bisu ape cite?..
      langsung x nk tego...ingat kiblat boleh hadap ikut suke hati korang ea?

      Delete
    3. Ckp bknmain pandai lagi...macam banyak ilmu pulak...

      Delete
  23. PAS : Parti Agama Setan.

    ReplyDelete
  24. must be some umno idiot starting shit again

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nik aziz : Dajjal : Pendusta Agama

      Delete
    2. wei, ko tau x ape hukum hina seorang ulama'? ko ni pencacai ke ha?

      Delete
    3. Tu bukan ulamak la.... Tu Ular!!!!!mak!!!! pergi mampos dengan ulamak politik!!!! dajjal @ nik aziz ini telah banyak menyesatkan umat manusia melayu malaysia!!!! Bersekongkol dengan singapura (melalui DAP) untuk menjahanamkan Tanah Melayu!!! Pergi jahanam semua ularmak!!!!! Pas a.k.a PARTI AGAMA SETAN!!!! NIK AZIZ ULAMAK KAH KAH KAH!!!!

      Delete
    4. Bnyk2kan beristighfar..prlu ke kte brgduh,mnuduh sesama islam..Ingt Allah..

      Delete
  25. aku pernah g perhimpunan yg lagi besar dari ni....Ijtima' Tongi(Jemaah Tabgligh) dataran sungai Tongi kt Bangladesh....lg Ramai 6juta org....dengan lebar saf 3km dari kanan ke kiri...serta 2km dari depan ke belakang...semua lurus...xde pon bengkang bengkok...

    ReplyDelete
  26. penah plak tv3 kesah org cop die penipu.. aku rs kalau ade je peluang utk burukkan pr, cnfirm dh masok berite. n mcm biase, pandai hentam tp xpandai jwb.

    berkenaan isu kiblat plak, aku bg contoh senang.. ade dua majlis berlangsung. satu majlis ialah majlis nyanyian atas padang dan mejoriti yg hadir mmg xsembahyang. kene plak kl majlis tu dibuat time maghrib. 1 majlis plak juge dibuat atas padang. tp atas sbb samade surau penuh or jauh or ape jua alasan, dorg decide utk sembahyang atas padang. tp mslh timbul bile dorg xtau arah kiblat di padang yg luas. mereke pon ukur lah arah kiblat pakai bayang matahari or ape jua care, tp mungkin ade kesilapan, mereka xsedar yg arah mereka itu salah. tp mereka sembahyang juga sbb keyakinan dalm hati bahwa arah itu sudah betul..

    jadi antara individu yg hadir ke majlis yg xsembahyang lasung dengan individu yg hadir ke majlis tp mencube sedaye upaye utk sembahyang, mane yg lbh bagus?

    kene ingt, lam bab sembahyang,(aku xarif bab hadis n kitab, aku dpt info ni dri ceramah agama)... ade beberapa pecahan kumpulan dalam soal sah dan xsah sembahyang seseorg. salah satu kumpulan ialah sembahyang yg tidak sah tp diterime.. sembahyang yg tidak sah dan diterime blh jadi org tu sembahyang tnp sedar bahwa die terpijak taik, pakaiannye kotor, tersilap kiblat dan mcm2 sbb yg terjadi tnp kesedaran..maka solat itu diterime wlaupon tidak sah. kalau smpai mati die tidak sedar, maka sembahyang nye itu ttap akan diterime. tp kalau die sedar selepas itu, wajib utk die ganti balik.. betulkan sy if sy silap.

    ape pon isu ni terlalu 'sekolah rendah' bg aku. xtau knp bile PR adekan himpunan, org akan cari kesilapan PR dri segi agama.. tp kalau BN buat himpunan, kesilapan dari segi akidah semua tolak tepi, yg penting pengunjung hepi.

    ReplyDelete
  27. back to basic.. Al Quran dan Al sunnah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada sosialis PKR macam chegubard atau Hishamudin Rais kesah?

      Delete
  28. Aku pegiler... memang ada kucar kacir dalam kiblat nir. Aku sound penganjur apahal diaorang semayang camtur... penganjur buat derkkk jer bila aku cakap. Apa punya penganjur ler.. BODO ler orang yg tak mengikut satu iman. Banyak Iman masa tur. itu yang dikaji ada 4 iman, tapi banyak sebenarnya. sapa pegi dia tau ler. Aku dari pagi sampai petang kat situ.

    ReplyDelete
    Replies
    1. takut - takut Imam Panji Langit ada, Imam Rasul Kahar ada, Imam Syiah ada, Imam Syiah atau Imam Amanat Haji Hadi :)

      Mungkin itu punca sembahyang berimam masing-masing dan bersimpang siur arah kiblatnya :)

      Delete
    2. Apa mau ikut Imam..... Diorang ada Nabi apa..... Nabi Nik Aziz..... Imam Mahdi diorang Anwar Ibrahim.... Khalifah Umar Abd. Aziz diorang Lim Guan Eng..... Hj Hadi aja belum ada gelaran..... Pemuda bani tamim mau ka Hadi????

      Delete
    3. Astaghfirullahaladzim..bawk beristighfar dan mengucap..

      Delete
    4. Nak mengucap macam mana..... Macam org islam ka macam Pas?

      Delete
    5. Astaghfirullahaladzim..Knp harus di isukan dlm semua prkare...jgn brckp dan brfikir sperti org yg hilang akal..bnyk2kan bristighfar..maaf

      Delete
    6. Bertaubatlah wahai nik aziz nikmam.....pos....

      Delete
  29. Betul-betul... Lembu NFC pun tak sebaghal lebai-lebai tu.... Depa dok dalam kondo ada air-cond lagi... LOL

    ReplyDelete
  30. akhirnya allah terbalikan semula pada hadi awang apabila suatu ketika dahulu mengafirkan orang umno.

    ReplyDelete
  31. ko suke hati je ckp ulamak tu umalamataak an.. belaja agama smpai mana ? ko thu x hukum mnghina ulama tu besar mana ?? darjat mereka tinggi disisi Allah..bukn sbbb serban mereka tp ilmu merekaa.. aku tekankan ILMU BRO.. kalau ko nak hidup dgn fahaman sekular ko,sukahati.. tp kalau ko nak hina seseorg tu mksudnya hati ko mmg ada masalah.. kalau ko nk kata doa nik aziz dan amanat tn hj hadi and kiblat jd issu.. ko penah dgar dyorg kluarkan knyataan sndiri dkat TV ? pernah mereka diberi peluang utk berucap di TV or RADIO ?lpstu ko nilailah yg mne kaca yg mn permata.. bRO.... NIILAI DGN MATA HATI,BKN MATA KEPALA LUTUT..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nik Aziz adalah ulama' kamu. Saya tidak langsung iktiraf dia sebagai ulama'. Ada masalah ?

      Delete
    2. habis sape ulama ko??Najib??hahaha

      Delete
    3. mmg la..mental ko masalah.. siti nurhaliza un respek nik aziz,bro.. guna mata hati bro..

      Delete
    4. respek sebab dia orang tua. Orang tua kita kene hormat. ilmu agama? sorry Nik Aziz lebih rendah dari taraf cikgu ajar tadika

      Delete
    5. ouh,mesti ko un blajar agama dekat pondok jugak an.. bro,semoga dirimu dilimpahi hidayah.. carilah ilmu tuntutlah dgn perasaan rabbaniyyah , ko akan sedar apa itu Islam bukan apa itu PAS

      Delete
    6. Nik Azik tu dajjal. ... Pendusta agama.... Perosak agama... penghancur umat.... Pakai serban tapi bodoh.... Tua nak mampos tak sedar diri. .. Nak juga pg putra jaya.... Sesapa tolong bagi tiket bas kat dia jap. .. Suruh dia pg tengok putrajaya..... Ulamak konon.... Puk*mak adala....

      Delete
    7. bkn ko ke yg hncur skrg,knp nk slahkan nik aziz..

      Delete
    8. Orang PR lagi banyak yang hina ulama...ulama PAS pun hina ulama...korang ingat korang je tahap ulama? Jgn cakap mcm org tak sekolah la beb. Bila org lain kutuk korang cepat melenting tapi bila korang kutuk org lain ikut sedap gigi je. Jgn hipokritlah blh tak? Jgn ingat korang tu semua bagus dari org lain dan nampak salah org je tapi salah sendiri pejam mata..halallll. Kalau korang sedap nak hentam org lain, korang pun kena terima bila dihentam..jgn melenting, jgn carut2. Since korang bnyk ckp pasal agama, tolong buat spot check kat diri sendiri dulu, tak pyh check org lain...tanya diri sendiri adakah apa yg korang cakap dan buat tu mengikut lunas2 agama.

      Delete
    9. Halimatus Saadiah bt Mohd Yaakob ni baru lahir kot ni, bnyk benda dia taktau tapi berckp mcm pandai. Lantaklah malas nak layan org yg berfikiran sempit dan terlampau taksub ni.
      -Ayop-

      Delete
    10. Nik aziz tua bangkai.... Wali setan.

      Delete
    11. kalau aku taksub un sekurg2nya aku xhina najib,aku tk hina maruah org.. thats it. Im sorry if my words is hurting,but I just want to express my opinion..

      Delete
    12. one more thing from my words ade aku banned umno and labell dgn segala macam? so,kalau nk ckp aku yg pemikiran sempit..it to you , empat jari tnjuk kt diri sendiri..mmglaa,PAS or PR mmg tk semppurna,hanya undg2 Islam yg sempurna.. again,belajarlah apa itu Islam.. bkn apa itu PAS

      Delete
    13. Whatever.... Apa2 pun yg pasti...Mursyidul Am Parti Agama Syaitan (PAS) NIK AZIZ BIN NIK MAT adalah Dajjal yang dizahirkan sama ciri2 seperti yg diramalkan.... Tahniah.

      Delete
    14. Aku tak hina juga itu fakta yang aku percaya... Ko tanak percaya. ..mamposkaula..... Apa aku peduli.... Admin pun tak kisah.... Ko lebih sudu dari kuah apselllll???? Ko jugak nak kebebasan bersuara.... Kebebasan memberikan pendapat... Sekarang aku tengah mengaplikasikan apa yg korang perjuangkan selama ni..... Rakyat perlu bebas bersuara.... Dan sebagai menyokong perjuangan korang yg mahukan keadilan dan bukan demokrasi terpimpin..... Aku menyatakan NIK AZIZ BIN NIK MAT itu adalah DAJJAL.....@ PENDUSTA UGAMA

      Delete
    15. It is not "My words is" but "My words are"... words tu plural...

      Delete
    16. lagi satu... hurting apa? Patutnya hurting ada nouns.... tolonglah jgn guna bahasa inggeris kalau x check balik. Nampak beno tahap kebijaksanaan sampai mana. Seriously it's a pain in the ass to read them...

      Delete
  32. Jgn jadi jahil laaa......konsert joget.....tak pula bisingg.........maksiat....bodoh....kita tu jahil agama....A Fantasia tempat maksiat .......

    ReplyDelete
    Replies
    1. sape yang jahil sampai boleh sembahyang arah 4 Kiblat berlainan dari satu kawasan ?

      Delete
    2. berkenaan isu kiblat plak, aku bg contoh senang.. ade dua majlis berlangsung. satu majlis ialah majlis nyanyian atas padang dan mejoriti yg hadir mmg xsembahyang. kene plak kl majlis tu dibuat time maghrib. 1 majlis plak juge dibuat atas padang. tp atas sbb samade surau penuh or jauh or ape jua alasan, dorg decide utk sembahyang atas padang. tp mslh timbul bile dorg xtau arah kiblat di padang yg luas. mereke pon ukur lah arah kiblat pakai bayang matahari or ape jua care, tp mungkin ade kesilapan, mereka xsedar yg arah mereka itu salah. tp mereka sembahyang juga sbb keyakinan dalm hati bahwa arah itu sudah betul..

      jadi antara individu yg hadir ke majlis yg xsembahyang lasung dengan individu yg hadir ke majlis tp mencube sedaye upaye utk sembahyang, mane yg lbh bagus?

      Delete
    3. Hello...kite sembahyang skali x boleh ke....kalu arah kiblat terpesong 5 darjah itu pon xpela...nie smpai pusing 45 darjah...abah kau...

      Delete
  33. jahil kalu tidak ada ilmu..mana kiblat kamu?kaabah?masjidil haram?mekah?arab saudi?..kena bergantung pada keadaan..

    ReplyDelete
  34. emm..ni isu kecik je ni..xperlu dibesar2kn.. org rmai..keadaan sesak..masing2 tersalah info..dan mereka yakin ke arah tu.. xde masalah..yg penting niat kerana Allah S.W.T..nun Dr. Mashitah kte ble salam ngan bkn mahram tu..yg tu br sesat..tp smpai hari ni paper yg siar kn xde mtk maaf betulkn pn...xde sape2 nk ulas betul kn..sedangkan bape juta org Malaysia yg bce..sape yg xpergi jgn komen la..tmbah dosa je

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bro jgn halalkan benda yg salah yg korang buat dan nampak salah org je ye. Sesat, kufur, kafir dan syirik ni pun ada bnyk bahagian bukan takat salam je...muhasabah diri. Harap maklum.

      Delete
  35. Kiblat mereka nii kearah DAP...mana blh wanita muda bertudung pun dilihat memakai baju dan lilitan bendera DAP..Lebih sesat dari Arab !!

    ReplyDelete
  36. Cuba fikirkan apabila orang melayu boleh kibarkan bendera DAP tetapi ada x orang cina sanggup kibarkan bendera UMNO.

    ReplyDelete
  37. lain kali nk pegi tekinja2 jgn lupa bwk kompas yer, sepanduk, kain rentang besar2 boleh bawak, xkan kompas yg kecik xleh bwk kot.. kalau sentiasa igt kt Allah msti ingat nk bwk kompas tu, tp kalu hati dh igt kt kakiliwat je, mmg x igt mnde lain dh.. huhuhu...

    ReplyDelete
  38. As salam admin....photo ni xmenjelaskan maksud sebenar entri saudara....photo ni diambil slps waktu solat, maybe mereka sdg berkemas-kemas...mohon upload photo sedang solat, so xakan menyimpang dr entri saudara....jika tiada photo sdg solat,mohon delete la entri ni.......wallahualam

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mintak maap sedare....kalu kemas barang xder smpai sujud pon...

      Delete
  39. Kristian,Hindu,Buddha dan lain-lain agama boleh sembahyang menghadap ke mana arah sekali pun. Hanya agama Islam yang menetapkan arah kiblatnya ke KAABAH. Dan inilah yang sering bermain di fikiran orang bukan islam yang menyangka orang Islam menyembah KAABAH. Sebenarnya Kaabah hanyalah satu titik bagi seluruh umat Islam untuk sujud kepada ALLAH s.w.t dan Bersatu tanpa mengira kaum dan fahaman politik....

    ReplyDelete
  40. Nak tahu kenapa banyak Kiblat................

    1. menngadap Kiblat Israel

    2. Mengadap Pulau Pinang

    3. Mengadap Selangor

    4. Mengadap Kelantan

    5. Mengadap Kedah

    Kalau lah yang sembahyang pun tak tentu arah Kiblatnya mcm mana nak bersih hatinya.

    ReplyDelete
  41. Oh ya mungkin dia orang buat airtrik di padang tu kut.......nak kata ikut macam di mekah tak juga.......kalau di mekah tu dah tentu KAABAH di depan kita .....ini mesti kes nak tunjuk persembahan sembahyang terbaik kut.....huhuhuhuhuhuhuhuhuhu.

    maklumlah kalau kita tengok BERSIH tak ke mana pun bersih nya .....selepas perhimpunan sampah sarap besepah .....mana bersih nya pun....yang BERSIH IA LAH ORANG DBKL SEBAB DIA YANG BERSIH KAN STADIUM TU ......KESIAN......

    ReplyDelete
  42. rosak teruk puak jubo ni

    ReplyDelete
  43. bodohnya org-org pas........bodoh nak mampos....

    ReplyDelete
  44. Bagitu lah perpecahan........ia berpunca dari pemimpin.Walaupun niat baik nak buat baik (solat) di dalam 1 stadium boleh keliru kerana kiblat di hati ketua masing masing. Itu lah perpecahan umah .PAS,PKR,UMNO kena bermesyuarah dan sepakat. Lihat Statistik:
    Melayu di:
    Perlis: 84% pecah 3 28%
    Kedah:75% > 25%
    P.Pinang: 33% > 11 %
    Perak: 46% > 15%
    Selangor :49 > 16%
    Negeri Sembilan: 49% > 16%
    Melaka: 75%> 25%
    Terangganu:95%> 31%
    Pahang: 65% > 22%
    Johor : 52%>17%
    KL SAH KALAH: 33%>11%
    PUTRAJAYA SELAMAT: 94%
    SABAH :Bumiputera Bersatu 75%
    SARAWAK : Bumiputera bersatu:66%
    BERSATU MELAYU KALAU TIDAK KENA PENYAPU ..........ingat
    KITA PERLU BIJAK BUKAN EMOSI

    ReplyDelete
  45. klu gambaq ni btul, ayuhlah ustaz2 & tok imam sekalian, tak kiralah sapa2 @ parti apa pun, kiblat kita 1 je.. mohon uztaz2 & tok imam perbetulkan makmum yg tersesat arah kiblat ni..
    klu gambaq ni tak btul, yg sebar cerita tu ayuhlah bertaubat..
    klu gambaq ni btul & ustaz2 & tok imam masih menafikannya, ingatlah, esok2 Allah tanya kita kenapa kita imamkan solat dgn kiblat salah..

    wallahu'alam..

    ReplyDelete
  46. takpe,takpe,pope nicky kan boleh luputkan dosa orang.

    ReplyDelete
  47. Hanya Allah sahaja yang tahu ianya diterima atau tidak. yang penting diorang dah lunaskan kewajipan diorang. mungkin kompas diorang ni lain-lain.

    ReplyDelete
  48. Bersangka baik la.. Bukan buat maksiat pun mereka bersolat..adakah mereka solat fardu atau sunat..

    ReplyDelete
  49. Astaghfirullah....

    ReplyDelete
  50. Ketahuilah,
    "Ulama Warasatul Anbiya' (Ulama waris para nabi)

    beraninya admin blog ni berkata macam tu kat ulama :(

    Ketahuilah, ada satu cerita yang dia mengutuk Tok Guru Nik Azizi.
    lani, die lumpuh dan xboleh bercakap.... sehinggalah die pergi berjumpa Tok Guru mohon maaf.
    Barulah die boleh berkata2 kembali, setelah Tok Guru dengan akhlak yang terpuji tu memaafkan dia. Istighfar sebelum berkata-kata. Guna akal sebelum berkata-kata tanda kebijaksanaan. maaf :)

    ReplyDelete
  51. Pelik2 melayu ni. Orang kafir duk terbahak2 gelakkan kita..

    ReplyDelete