Minda Hijrah Headline Animator

Monday, December 31, 2012

[Pengajaran] Bapa Enggan Jadi Wali, Pasangan Dicekup Bersekedudukan

Dimanakah anak-anak kita ? - Gambar Sekadar Hiasan

Satu pasangan mendakwa keengganan keluarga perempuan merestui keinginan mereka untuk berkahwin menyebabkan pasangan itu mengambil jalan songsang mengenepikan dosa dengan bersekedudukan sejak lebih setahun lalu hingga melahirkan seorang anak lelaki sedangkan mereka boleh menggunakan wali hakim berikutan berada di luar kawasan.

Malah, pasangan berkenaan bersekedudukan di rumah keluarga lelaki berusia lewat 20-an itu yang tinggal bersama bapa dan tiga anak angkat bapanya.

Kelakuan sumbang mereka terbongkar apabila penguatkuasa Jabatan Agama Johor (JAJ) Batu Pahat menyerbu rumah berkenaan di Punggor Rengit di sini, menerusi Ops Ambang Tahun Baru, jam 1.30 pagi, semalam.
Dalam serbuan itu, wanita berusia 20-an terbabit mendakwa bersekedudukan selepas buntu hubungan bersama teman lelakinya tidak direstui keluarga di Kemunting, Perak.

Menurut wanita itu, dia mengenali teman lelakinya empat tahun lalu dan sudah banyak kali memberitahu keluarganya di Perak, mereka mahu berkahwin.

Dia mendakwa keluarga enggan menerima teman lelakinya itu menyebabkan mereka tinggal bersama setahun lalu hingga melahirkan anak lelaki.- Harian Metro

4 comments:

  1. mana ada bapa nak bagi anak dia kawin dengan lelaki macam ni..jangan salahkan bapa awak la..bodoh punya anak!!

    ReplyDelete
  2. Itu lelaki berambut merah ke syaitan bertopeng manusia?

    ReplyDelete
  3. setan berjambol tu....

    ReplyDelete