Minda Hijrah Headline Animator

Sunday, November 25, 2012

[Dah takut ka?] Hadi: 'Biarkan Mahathir...'

Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang tidak mahu memanjangkan polemik siapa seharusnya menjadi Perdana Menteri jika Pakatan Rakyat (PR) berjaya membentuk Kerajaan Pusat nanti.

Abdul Hadi enggan mengulas panjang mengenai kenyataan bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad yang menyifatkan beliau (Abdul Hadi) lebih layak untuk menjadi Perdana Menteri berbanding Datuk Seri Anwar Ibrahim.

"Saya tak mahu komen apa-apa. Biarkan beliau (Mahathir). Komen saya habis dah, cukup dah," katanya ketika ditemui selepas merasmikan majlis penutup Program Perkaderan dan Tarbiyah Anak Ahli Pas di Madrasah Darul Iman di Titian Baru di sini, semalam.

Abdul Hadi juga dilihat seperti mengambil langkah selamat untuk tidak terus berada dalam polemik siapa pemimpin paling layak menjadi calon Perdana Menteri jika PR memenangi Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13), kerana baginya perkara itu sudah selesai.

"Bab itu habis dah. Saya tak mahu panjang, cukup," katanya dengan nada tegas.

Dr Mahathir dalam kenyataannya kelmarin berkata, Presiden Pas itu lebih layak menjadi Perdana Menteri kerana tiada sebarang bebanan sejarah berbanding Anwar.

"Jika mereka (pembangkang) menang, sudah tentulah beliau (Abdul Hadi) boleh jadi Perdana Menteri. Beliau sangat layak, lebih layak daripada Anwar sebab beliau tidak ada sebarang bebanan sejarah," katanya.

2 comments:

  1. Sejak Pas diwujudkan hingga ke hari ini matlamat utama mereka hanya untuk menjadi PM. Tiba-tiba apabila kononnya PRU 13 adalah PRU kemenangan mereka, Presiden Pas lebih bercita-cita menjadi nelayan? KO!

    ReplyDelete
  2. Saudagar Makan PutrajayaFebruary 5, 2013 at 4:38 PM

    he he he biasa le bukan agenda utama...agenda utama kami menangkan PR dulu... sampai masa nya IsyaAllah TGHA akan jadi PM...Tun Kutty tak sah dok ulas le...anda hanya seorang pm pencen yg dlm ketakutan...(makan tak lalu...tidor tak lena...mandi tak basah)...hang jangan takut le DSAI n TGHA bukan jenis balas dendam...DEPA DOK SEBUT DASAR LWN DASAR...jauh sekali nak balas dendam...selamt bersemayam di istana hang di sri kembangan...tengok macam mana kami nak BANGUNKAN MALAYSIA

    ReplyDelete