Minda Hijrah Headline Animator

Sunday, September 23, 2012

SPR Dedah Penipuan PKR

Pengerusi SPR Tan Sri Abdul Aziz Mohd Yusof dalam sidang media di pejabatnya di Putrajaya pagi Jumaat berkata wujud unsur penipuan yang berlaku dalam audit daftar pemilih yang dilakukan oleh PKR di negeri Selangor.

Penipuan tersebut dikesan oleh SPR selepas Abdul Aziz dan Saifuddin dijemput dalam sebuah program radio Bernama baru-baru ini.

"Dalam program tersebut Saifuddin menunjukkan kepada wartawan gambar sebuah pondok yang dikatakan terdapat 18 orang pengundi berdaftar di Kampung Sungai Pusu, Gombak.

"Saya minta dia tunjukkan gambar tersebut, gambar tersebut kami ambil untuk buat kajian.

"Saya mengarahkan beberapa pegawai saya untuk memeriksa kawasan tersebut dan sebenarnya kawasan itu luas dan dikelilingi rumah apabila SPR turun dilapangan, rupa-rupanya, pondok itu adalah tempat letak motosikal dan sebenarnya terdapat 32 buah keluarga tinggal kampung tersebut, gambar tersebut sebenarnya di crop.

"Ini salah satu bukti penipuan dalam audit yang dilakukan oleh PKR," katanya

"Pondok itu hanya digunakan oleh penduduk di kawasan itu untuk meletakkan motosikal dan terdapat kedai kopi di sana yang menggunakan alamat surat-menyurat itu.

"Peti surat disitu digunakan sebagai address point para penduduk kawasan itu…,"

"Rumah-rumah tersebut terletak di bukit sekitarnya dan dilindungi pokok. Sebab mengapa mereka menggunakan alamat sama adalah kerana ia terletak di atas tanah rata dan memudahkan posmen untuk menghantar surat.

"Ini tidak unik…terdapat banyak kes di mana orang ramai menggunakan alamat sama atas sebab-sebab serupa. Ia tidak bermaksud pengundi-pengundi ini tinggal di pondok tersebut," katanya.

5 comments:

 1. Biasalah satu alamat digunakan untuk ramai penduduk kampung. Contohnya di tempat saya satu alamat digunakan oleh 4 buah rumah. Dalam 4 buah rumah itu ada 12 orang yang sudah layak mengundi. Sudah tentu ada 12 pengundi yang sama alamat. Agaknya PKR ini tak pernah mengalami situasi begini ke. Macam itu nak jadi pemimpin. Bodoh lagi macam mana nak jadi pemimpin. Orang yang memilihnya lagi bodoh.

  ReplyDelete
 2. Si penipu besar nk ajar org lain jangan menipu?? Sial punye Pakatan Haram!! cepat2la mampos dr menipu rakyat!!

  ReplyDelete
 3. Untuk mengukuhkan lagi kisah ini, saya rasa tuan punya blog perlu siarkan bukti gambar yang telah didoktrin dan juga gambar sebenar. Dengan itu,diharapkan pengunjung-pengunjung blog ini yang menyokong pihak pembangkang dapat 'buka mata' dengan lebih jelas lagi.

  ReplyDelete
 4. pudin muka jerawat batu ni perlu di sunatkan sekali lagi....low class MP..

  ReplyDelete
 5. 2 atau 3 tahun lepas, kariah taman perumahan kawasan tempaat tinggal saya di Lunas, Kedah mengundang Saifuddin memberi ceramah dalam Surau tempat penduduk beribadat setiap hari. Peringkat permulaan, beliau memberi ceramah dan bangkitkan issue semasa, kemudian beliau mengutuk, mengherdik serta mencaci umat Islam yg lain yg tak sealiran dengannya dan juga pemimpin negara yg beragama Islam.

  Saya sedih, kita memberi tempat orang seperti ini. Apa akan jadi pada negara kita. Dia ikut telunjuk Anwar sebab, dia berfikiran, Anwar tak melakukan perkara2 rasuah, sekongkol dengan America Yahudi Zionis dan perkara2 terkutuk Allah. Saya berdoa beliau isthigfar dan berbincang dengan Ustaz/ulamak seperti Utz Nazimuddin (Baling) dan lain2. Jangan tunding jari pada orang Islam seagama.
  Masa depan anak cucu hendaklah di ingati.

  ReplyDelete