Minda Hijrah Headline Animator

Monday, July 9, 2012

Anwar Ibrahim 'Test Market' tanda TAK LAKU & MUNAFIK?

Kenapa tiba-tiba Pengarah Strategik PKR boleh membuat analisa bahawa Anwar Ibrahim 'test market' bila mahu pencen jika pakatan pembangkang tidak berjaya dalam PRU 13?

Sebenarnya ada banyak kemungkinan dan apa yang dinyatakan oleh Rafizi Ramli ada kebenarannya.

Pertamanya, ramai kalangan rakan-rakan Pakatan pembangkang sendiri sudah tidak mempercayai Anwar ibrahim & PKR. Banyak janji PALSU tidak ditunaikan. Janji 16 Septembar ke Putrajaya ketika kempen PRK Permatang Pauh adalah pembohongan terbesar hinggakan Karpal Singh menyuruh Anwar Ibrahim bertaubat.

Begitu juga janji Anwar ibrahim ketika PRK Permatang pasir kepada ADUN PAS Salleh Man sebagai YDP MAIPP. Sampai sekarang tidak ditunaikan. Bukan kah itu ciri-ciri jelas Anwar Ibrahim adalah seorang MUNAFIK & PEMBOHONG.

Sejak mutakhir ini, DAP & PAS kini lebih berhati-hati dengan PKR. Anwar Ibrahim dianggap TIDAK LAKU untuk diangkat sebagai calon Perdana Menteri. Sandiwara untuk 'pencen' hanya meraih simpati. Rafizi Ramli sendiri akui ianya sekadar 'test market' utk lihat sokongan pakatan pembangkang kepada Anwar Ibrahim & PKR.

Majoriti rakyat dah mulai sedar perjuangan PKR adalah kabur semata-mata utk Anwar ibrahim menjadi Perdana Menteri. Tidak hairan la jika Anwar Ibrahim & PKR terus bersandiwara demi mencapai impian mereka.

1 comment: