Minda Hijrah Headline Animator

Monday, June 11, 2012

Renungan : Anwar Ibrahim bapa Rumah Urut Selangor, Tun Mahathir bertaraf Dunia

Walaupun telah 'pencen' sebagai Perdana Menteri, Tun Mahathir yang sering menjadi sasaran penghinaan oleh pimpinan pembangkang termasuk pemimpin anti-Melayu dan Islam dari DAP dan juga pimpinan PKR antaranya Anwar Ibrahim dan Azmin Ali, namun begitu masyarakat dunia tetap mengiktiraf kebijaksanaan Tun Mahathir.

 

Apa kata akhbar tentang Pengiktirafan terbaru masyarakat dunia terhadap Tun Mahathir?

 

Kenyataan itu juga menyebut pemimpin Yaman tersebut menyifatkan pencapaian dan transformasi negara daripada ekonomi berasaskan pertanian kepada sebuah negara maju sebagai 'Keajaiban Malaysia'.

 

"Beliau berharap untuk mendapatkan pandangan Dr Mahathir berhubung cara untuk membina semula Yaman," katanya.

 

Untuk menjadi Penasihat Ekonomi sebuah Negara asing bukan perkara main-main. Ini bukan kali pertama, banyak Negara-negara yang seing menjemput Tun Mahathir samada untuk berkongsi pengalaman mahupun menjadi orang tengah bagi mendamaikan keadaan. Bekas Perdana Menteri Thailand sendiri pon mahu 'meminjam' Tun Mahathir sebagai Perdana Menteri mereka.

 

Malangnya ramai yang buta hati, kufur nikmat terutamanya Azmin Ali. Tanya Azmin sape yang bantu dia masa susah dulu ? Tanya Azmin sape yang beri tunjuk ajar dan peluang untuk dia Berjaya sehingga hari ini ?

 

Dan waktu sekarang pon ketika isu gambar 'hisap aiskrim' dan 'rasuah 1992' pon, Tun Mahathir TETAP tidak menyerang Azmin Ali malah mempertahankan beliau !!!

 

Tapi apa balasan Azmin Ali tidak lain tidak bukan "Kepala otak Mahathir" dan "Mahathir tersungkur"

 

Dan apa kemajuan penasihat  Ekonomi Seringgit Selangor ? Rumah Urut tumbuh bak cendawan selepas hujan dan aktiviti persundalan semakin rancak di Selangor. Apa MB Selangor buat ? Khalid Ibrahim buat bodo sahaja.

 

Saya harap rakyat boleh menilai kedudukan Tun Mahathir dengan Anwar Ibrahim. Jangan mudah percaya kata-kata pemimpin pembangkang.

 

Semoga Allah terus memberi kekuatan dan rahmat kepada ayahanda Tun Mahathir yang kini berada di Filipina. Ameen.

No comments:

Post a Comment