Minda Hijrah Headline Animator

Wednesday, January 18, 2012

TONY PUA BERUK

Tugas Tony Pua Beruk ternyata terarah kepada memutarbelitkan fakta dan kenyataan pimpinan kerajaan. Banyak isu-isu yang dibangkitkan hanya sedikit kebenaran dan banyaknya putarbelit bagi mewujudkan persepsi buruk rakyat terhadap kerajaan dan parti pemerintah.

 
Kenyataan putar pelit Tony Pua Beruk berkaitan keuntungan pendapatan Kedai Rakyat 1Malaysia yang disuarakan oleh Perdana Menteri, DS Najib Tun Razak nampaknya hanya menimbulkan kemarahan dikalangan penyokong mereka yang majoritinya kaum cina. Terdapat komen-komen berbaur perkauman juga dapat kita baca di portal-portal berita yang memetik kenyataan Tony Pua Beruk.

 

Kita bersyukur kerana Rakyat Malaysia sudah memahami pelan ekonomi kerajaan dalam membantu mengurangkan beban rakyat akibat tekanan ekonomi global.

 

Tetapi, Tony Pua Beruk tetap terus mencuba mengelirukan rakyat dengan tuduhan bahawa Perdana Menteri, DS Najib Tun Razak sebagai pemimpin yang mengutamakan keuntungan semata-mata dengan tidak mengutamakan kualiti barangan KR1M.

 

Ini adalah FITNAH ! Ini adalah tuduhan liar tanpa bukti! Ini adalah cubaan Tony Pua Beruk menghasut rakyat supaya membenci kerajaan!

 

Apa sebab Tony Pua Beruk mahu BUSUK HATI dengan kejayaan KR1M yang dicetuskan oleh DS Najib Tun Razak ? Hasrat murni Perdana Menteri adalah untuk membantu rakyat. Bukan untuk memberi keuntungan kepada MYDIN semata-mata.

 

Kenapa tidak Tony Pua Beruk cadangkan kepada kerajaan-kerajaan negeri dibawah pakatan pembangkang Pulau Pinang, Selangor, Kedah dan Kelantan mewujudkan rangkaian kedai yang sama bagi membantu rakyat? Bukankah itu lebih baik supaya rakyat biasa seperti kami dapat menikmati harga berpatutan untuk barangan keperluan harian kami.

 

Lagi baik rangkaian kedai rakyat milik kerajaan negeri pembangkang berperang harga dan kualiti dengan KR1M. Sebab yang untungnya RAKYAT.

 

Sebelum ini, Tony Pua Beruk bertindak menyerang dan mempertikaikan perbelanjaan Kementerian Pertahanan untuk membeli kelengkapan senjata. Dia mempunyai peluang untuk bertanyakan di Parlimen tetapi demi agenda politik peribadi, isu perbelanjaan Angkatan Tentera Diraja Malaysia dipersoalkan secara terbuka di media. Apa tujuan Tony Beruk berbuat demikian?

 

Bukankah lebih baik Tony Pua Beruk membuat cadangan penambahbaikan dalam sistem pentadbiran kerajaan yang sedia ada. Permainan politik 'hit and run' yang dilakukan oleh Tony Beruk cukup memualkan. Rakyat diajak supaya terlibat dalam permaian politik kotor ini sedangkan dalam masa yang sama kerajaan sentiasa berusaha menunaikan janji-janji dengan menjalankan dasar-dasar yang dirancang demi kemakmuran Negara.

 

Cukup lah permainan politik Tony Pua Beruk yang hanya pandai bercakap sahaja. Rakyat juga ingin tahu apa sumbangan Tony Pua Beruk kepada rakyat Malaysia selama ini?

 

Jangan jadi tin kosong wahai Tony Pua Beruk. Rakyat dah kenal perangai buruk kamu. Jangan hanya pandai cakap kosong dan tabur janji. Jangan hanya bijak mencari kesalahan orang lain dan kelirukan rakyat demi agenda politik kamu.

 

Shame on you Tony Pua Beruk !

3 comments:

 1. PM jgn harapkan sokongan rakyat 100%...PM kena berani dan tegas untuk menangani isu 2 semasa yg di buat oleh pembangkang...ini asyik relax dan buat dirk aje apa ke jadah nya....pemimpin boleh dtg dan pergi..tetapi umno harus terus hidup....

  dengarlah rintihan rakyat..bapok kedi kerismuddim tu patut di buang...jgn bagi dia pegang apa2 jawatan sebab dia lemah dan tak cerdik...cuba bayangkan satu hari si kedi ni jadi PM???? bukan setakat pulau batu putih....Johor pun boleh tergadai.....tolong lah PM....

  ReplyDelete
 2. Salam perjuangan,

  Pohon dipautkan blog saya dengan blog tersohor tuan...

  http://kulaanniring.blogspot.com/

  -Kulaan Niring-

  ReplyDelete
 3. 马华是反佛教!
  敬爱的佛教信徒:

  在此, 我要誠恳所以書面將实事发生在马耒西亜吉隆坡甲洞帝沙再也 (暹寺) 三宝寺. SAMNAK SAMBODHI BUDDHIST ASSOCIATION NO: 19 JALAN 38 DESA JAYA KEPONG 52100 SELANGOR, MALAYSIA. 的遭遇公告大家, 我很不满意, 马华公会鹅唛區会及三宝寺理事主席那督叶金福律师, 是因為他应用悪毒傲慢的手段帶領一般外人耒挑衅践踏浄土及电招警方人员到甲洞三宝寺的神聖之地亳无理由的要警方人员强硬扣留出家人耒逹到耻辱佛教信仰者


  我要强烈的在此請問我犯了什么涛天大罪而使你叶金福律师千方百計要警方人员扣留我和尚?


  我耒至梹城, 初出道, 暫住甲洞三宝寺俢行, 只因看不过眼叶金福律师的為人, 无礼傲慢不可一视的态度对待壇主, 稍为講他几句而己他却採用如此下流的手段伤害出家人, 的确令人不敢恭维.


  一校之長, 其学生如有犯错, 警方人员都必須先见校長去了觧实况, 才可行动, 這是一般常规.但遺憾的是. 他叶金福身为律师却反其道而行, 不依佛理而轻视佛教的精神一味要显示他是马华公会鹅唛區会及甲洞三宝寺理事会的主席, 强求要警方人員扣捕我和尚, 耒逹到其目標, 但还好,基於宗教敏感,連巫裔警方人員也懂得和尊重別人的文化習俗,不敢軽举妄动, 否則后果不敢設想.


  我明白, 他马华公会區会主席那督叶金福律师大动肝火, 生氣一位担任該 (暹寺) 甲洞三宝寺將近20年的壇主, 也是自筹建三宝寺最大的功臣, 其因是师父惊觉到一个新耒的叶金福律师满囗仁義道德, 說一套做一套, 排除異己, 而理事会成员多數为其親戚家族当任, 再加上处理 (暹寺) 三宝寺钱財不透明, 除此之处, 他的行动想把佛教的浄土变为政治活動埸所, 公家修道之地, 当作私人財產。


  师父看在眼裡, 以大局为重, 而善意的给予劝告, 却引起他马华公会鹅唛區会主席叶金福律师, 闷闷不乐, 坐立不安, 无法无天的反而处处为难, 并不友善的加以迫害壇主离开 (暹寺) 三宝寺


  他马华公会鹅唛區会主席叶金福律师, 這种司马昭之心, 伪君子作风, 人人都知--------。你能花言巧語, 蒙蔽誤导群衆一時, 但不能欺骗一世. 佛教的因果肯定報应。


  最后我也顺此祝願他醒觉, 諸悪莫作, 衆善奉行。


  YOURS IN DHAMMA


  VEN. PHRA PIYA THAMMO, PENANG, MALAYSIA.


  也看过 http://margeemar.blogspot.com/2011/01/pro-umno-mca-is-anti-buddhist.html

  ReplyDelete