Minda Hijrah Headline Animator

Wednesday, January 18, 2012

Breaking NEWS! Azwan Ali NANGIS minta maaf pasal hina Tun Mahathir ?

Amboi! Amboi! Amboi! Ini Azwan Ali dah mula main wayang ke? Hehe siap nangis masa PC. Serius giler memang buruk muka ko jah!

Apsal skang baru nak sedor jah! Ko sendiri tabur pasir dalam periuk nasi. Sampai aku dgr ASTRO sendiri akan BAN ko jah!

Mula-mula ko hina Saiful. Lepas ko hina Umi Hafilda. Dan kemudian ko hina Tun Mahathir !! Dan ko hina Dr. Hasan Ali sampai sebut ta*ik.

Amboi! Amboi! Amboi! Ko kate ko takde niat nak HINA TUN MAHATHIR? Hoi Azwan Ali, bahasa aku elok skit sebab ko mintak maaf secara terbuka. Ikutkan hati, aku panggil je BAPOK TUA.

Lain kali pk elok-elok sebelum nak bercakap! Aku tak kisah la ko pondan dan perangai giler ko. Tapi jangan hina pemimpin kami. Lebih-lebih lagi Tun Mahathir. Sedar diri ko tu jah!!!

Tapi baguih la ko dah sedar diri skit. Jaga balik hubungan adik beradik dgn Umi Hafilda. Politik tu politik. Ko nak sokong PKR ke itu hak ko jah!

Harap ko sedar dan jangan buat silap lagi.

63 comments:

  1. Sedar ke BAPOK BRENGSEK ni... Air mata nak jaga periuk nasi aje tu... PONDAN Kalau tak dapat batang itu le jadinya... meroyan

    ReplyDelete
  2. Ini bapok patut direjam sampai kojol aje atau pun disula dengan batang buluh.... tapi jangan suruh anuwar sula...

    ReplyDelete
  3. Tun M kekal di hati kami, pemimpin yang disanjungi dan dikasihi.....

    anwar kekal diingatan kami, pemimpin yang bukan pemimpin dan patut dijauhi!

    ReplyDelete
  4. Dia berlakon jer tu... Dia dah tahu Umi mesti tarik balik laporan sebab hatinya baik... Lepas ni tgk la dia akan buat perangai balik..

    ReplyDelete
  5. Bapok dah menopause...eh..bapok mana ada menupause.

    ReplyDelete
    Replies
    1. bile plak aku merempat..ko bodoh ker??

      Delete
  6. xkisahla sapa2 dia kutuk..sbb dia ni jahil..pg umrah bnyk kali..tp xpernah berubah..da biasa dgn ayat dia..mula-mula kutuk org tu,pastu sbut nama Allah..aku benci Azwan Ali..

    ReplyDelete
  7. Ala Bedah oi! Berok sakan ko Bedah. Siap nangis konon. Ingatkan terror sangat. Nampak sangat ko pentingkan perot. Kutuklah Tun M lagi. Ada Berani?

    ReplyDelete
  8. Ko pecaya ke jah? Lakonan nak lepaskan diri yg tgh tersepit kot. Alaa... mcm dulu la, nak berenti x nak jd pondan...

    ReplyDelete
  9. Perangai bapok macam tu lah, orang celaru identiti mana lah boleh pakainaklepaskan nyawa sanggup menangis.JIWA KACAU LU NYAH.

    ReplyDelete
  10. selagi nabi muhammad maafkn ummatnya ..ini kan kita .. maafknlah kesilapanya .. semoga x berulang lagi pernagai buruknya .. insaflah semua .. kita manusia bnyk sgt kelemahan .. ini hari dia esok hari kita pulak .. haah mcmana .. ini dugaan yg sering setiap manusia akn hadapi dgn berbagai cara .. semoga ALLAH SWT ampun kn kesilapanya .. Insyallah

    ReplyDelete
  11. Dalam blog dia, sikit2 nak pgl org anjing... Allah tu maha adil, so now Allah tunjuk cash mcm mana rupa anjing yang suka gaduh n cari pasal dengan org... Dr M is the best n tnp dia, msia masih mundur!

    ReplyDelete
  12. tiba2 kata bukan penyokong kuat anwar ibrahim ...tak ke pelik tu.....warga malaysia jgn pecaya mulut lalang ni..... si ummmi lak idup2 kena kencing....
    ...siap nangis tu....adoooi lakonan betul.... lepas ni bole dapat award kategori "pelakon bapok tua terbaik"....

    ReplyDelete
  13. nampak kan, betapa baiknye hati umi hafilda tu,
    pasal adik beradik sendiri, xkesah..politik n keluaraga, jangan satukan

    ReplyDelete
  14. Ehh pegi jalan la ko bapuk tua...lajak perahu boleh undur lajak kata padah binasa...nak mintak maaf apa lagi..padan muko ko setannnn....

    ReplyDelete
  15. ko ingt anu-war tolong hahahhahha..

    ReplyDelete
  16. Hati2 bila berkata2...sebab pulut santan binasa,sebab mulut badan binasa....

    ReplyDelete
  17. lakonan semata-mata...dasar bapok bajingan....haram jadah punya bapok...

    ReplyDelete
  18. Ala..Kok Yon ni mang saja wat isu jer.. nak glamer u...awwwww... sok skit ari dia wat len lak...mana leh caya cakap kok yon canie....

    ReplyDelete
  19. antara anjing dgn azwan ali ..aku rela selamatkan anjing dari bapok tua atau bapok muda sekali pun

    ReplyDelete
  20. Pada peringkat mula ,Azwan Ali yang memperolehi Ijazah UNDANG2 DAN TELAH MENCEBOR DIRI DALAM KETEGORI PENGHIBUR KEPADA MASYARAKAT PADA SATU MASA.Malang sekali pada masa ini tinkah laku beliau macam orang yang tidak berpendidikan....why?why?WHY? kURANG SOPAN,MORAL ...HANCUR ,MULUT TERLALU CELUPAR ...ADAKAH PERBUATAN SAUDARA ITU SATU KEPUASAN DIRI ATAU SUDAH GILA.LEBIH BAIK BUAT CHECK UP ....JANGAN SAMPAI CAKAP DGN POKOK.BINATANG,,,,,

    ReplyDelete
  21. sekali sekala dia perlu diajar menghormati org lain.kalau tun m pun dia snggup hina apatah lg org lain .

    ReplyDelete
  22. Syabas Ummi, Sedia mema'afkan itu yang di tuntut agama dan keluarga,Moga Allah juga membuka pintu hati yang seorang lagi.Semoga keluarga Ummi di berkati Allah.

    ReplyDelete
  23. Lu orang nak hina azwan xpayah nak kaitkan DSAI...ini hal family Azmin-Azwan-Ummi Hafilda,....lantak diorang nak settle mcm mana...pendirian politik lain2 maaa..apapun Datuk Seri Anwar adalah pilihan terbaik rakyat Malaysia..we love datuk seri !!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lancau DSAI!!!

      Delete
    2. pegi tadah bontot hang pada DSAI lah ngok...

      Delete
    3. Gi mampus itu DSAI.. dasar anak anjing kacukan babi.. gila sangat nak jadi PM sampai buat Parti Kencing Rakyat.. sial la lu DSAI..

      Delete
  24. KAT MANA NAK MENONTON TV1 ,TV2,TVi,TV3,NTV7,8TV,TV9 alhijrahtv, ,Astro Ceria ,Astro Prima ,Astro Oasis , Box Office Movie YA OK KINI ANDA TAK PERLU RISAU ANDA BOLEH MENONTON SEMUA CHANNEL TERSEBUT FREE DI http://vecasts.blogspot.com/2011/10/malaysia-tv-online-watch-malaysia-tv.html
    TERDAPAT JUGA LEBIH 207 BUAH SIARAN RADIO ONLINE BOLEH DI DENGARI SECARA LIVE DI SINI http://vecasts.blogspot.com/2011/11/listen-malaysia-radio-online-live-radio.html
    jom terjahhhhhhhhhhhhh ,maklumat penting,ada ketikanya sesetengah saluran tidak beroperasi kerana masaalah server down atau pun offline,

    ReplyDelete
  25. apa beza azwan ali dengan kita yang menghina orang lain? kita pun sdang menghina manusia lain kan? sama ada dia betul2 insaf atau sekadar berlakon, bukan kita manusia yang layak untuk menilai..

    ReplyDelete
  26. org mcm niy nti mati mayat kluar ulat ape..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hepp...jgn kata gitu..xbek..kita ni nanti mati tah dalam islam ke tidak..tu rahasia Allah.

      Delete
  27. aku sangsi giler tahap gaban ngan MANAH nie (mamat+minah=manah hehee).. lakonan plg seksa tahap dewa..
    korang dh lpa ker mulut krg ajar dia dok kutuk mak ayah kpd pelakon/penyanyi adibah nor dlu, kalo ikutkan ati nak ajer aku sepak terajang si MANAH nie..

    ReplyDelete
  28. Yang aku heran, sebelum minta maaf tu siap kata dia tak takut dengan segala jenis manusia di muka bumi ni. Kalau dah berani, jangan buat PC minta maaf. Publisiti murahan! Tunjukkan "kejantanan" tu (oppppssss, ada ke berbatang atau ada batang pun sepanjang batang mancis kot). Hentam terus-terusan. Tambahan nak takut apa, adik sendiri jer. Bukannya orang lain.

    Tapi yang buat terharu tu, bila si Ummi merayu kat Azizah pulangkan Azmin coz dah lima bulan tak datang menjenguk mak dia. Tapi ntahlah, adik beradik kelahiran Si Ali ni bukannya boleh pakai sangat. Kita tengoklah sambungan dramanya nanti!

    Pada mana2 stesen TV kat Malaysia, janganlah ambik si sampah ni dalam program2 depa. Rosak akhlak anak2 atau masyarakat menonton program dia nanti.

    ReplyDelete
  29. Ko kat mane sekarang? Lame tak mengechai?

    ReplyDelete
  30. Azwan Ali menipu jer ni. TAKOTTTTT la tuuu. Takot duk dalam umh besi. Pastu xde duit nak byr saman. Cakap jer lebih. BENCIIII. puiiii!!!

    ReplyDelete
  31. kat twitter and blog dia xde sehari pun ayt dia tak menghina, mencaci, sumpah seranah dan menyamakan org dengan BINATANG! die sape nak hina2 org mcm tu. Bila org balas balik kenyataan die...trus kate org BIADAP!! die jer yg btol. Org len sumer tak btol. Ko igt ko sape hahhhh??? Bapok tak WARAS!! sikit hal jer, trus nk besar besarknn. eeeiii mcm budak2!!

    ReplyDelete
  32. Satu penyakit yg sering dialami oleh sebahagian artis ialah kegilaan glamour. Bila seseorg artis itu telah tua atau malap cahaya bintangnya dan sebagainya, ia mulai mencari glamour setidak-tidaknya perhatian. Azmin Ali telah lebih kurang 3 tahun tidak aktif dlm aktiviti seninya. Nah.. dia cuba mendapat perhatian umum dgn isu adiknya Umi Hafilda, Tun mahathir dan lain2 pemimpin negara dan terkini dia bersumpah memohon maaf. Fikirkan apa akan jadi 3 tahun akan datang..

    ReplyDelete
  33. PEMBETULAN:

    Satu penyakit yg sering dialami oleh sebahagian artis ialah kegilaan glamour. Bila seseorg artis itu telah tua atau malap cahaya bintangnya dan sebagainya, ia mulai mencari glamour setidak-tidaknya perhatian. AZWAN Ali telah lebih kurang 3 tahun tidak aktif dlm aktiviti seninya. Nah.. dia cuba mendapat perhatian umum dgn isu adiknya Umi Hafilda, Tun mahathir dan lain2 pemimpin negara dan terkini dia bersumpah memohon maaf. Fikirkan apa akan jadi 3 tahun akan datang..

    ReplyDelete
  34. Anonymous Jan 18, 2012 07:14 PM
    ...mengechai apo tuu hehee

    ReplyDelete
  35. dah tak laku, buat perangai macam BABI nak dapatkan fucking cheap publisiti. Dah terlajak kutok mahathir dgn kata2 kesat tiba2 gabra tak tentu pasal! Aku nak nasihatkan ko la woi KHINZIR TUA(SI BAPOK TUA TU LAH SAPA LAGI), Tidak kah ko terfikir betapa malunya ibu dan ayah ko yg membesorkan ko melihatkan segala macam kelakuan burok ko selama ni.Aku bukan nak drag nama atau maruah org tua ko, tapi aku kesian kat parents ko yg aku tahu memang tak pernah sekali dia org salah ajar anak2 nya.Engko sendiri yg pilh jalan sonnsang dan engko sendiri yg telah mengaibkan darah daging engko dgn segala macam kerenah dan gelagat kau yg tak ada maruah dan harga diri. Di dunia ko rasa ko lah hebat... nak kutok dan maki sapa2 pon ko tak peduli. Dah kutok org yg dah banyak berjasa pada org Melayu lepastu menagis sesal depan TV tunjuk muka engko yg macam jubor KHINZIR atau pantat BABI UTAN tu. Hoi!!! muka jamban tak tau malu.... setiap kali muka ko keluor TV, on the spot dalam bilik aku, aku selak underware aku dan aku tala kat muka ko. orang Perak kata muka GAMPANG!

    ReplyDelete
  36. NAK KATA JANTAN PUN TIDAKKK...NAK KATA BETINA PUN TIDAKKKK....PASAL TULAH ORG PANGGIL BAPPOOOKKKKK....HAHAHAHAHAHAHA.

    DARI DULU SAMPAI NAIK HAJI PERANGAI TETAP SAMA MALAHAN LAGI TERUK DARI SEBELUMNYA PERANGAI SI BAPPPOOOKKK TUA AZWAN ALI.

    ReplyDelete
  37. kita sepatutnya bersyukur tun dr mahathir dah berjasa menaikan negara kita sampai ke tahap ni..bukan nak kutuk mcm ini.

    ReplyDelete
  38. korang puji puji mamak tu...korang dapat ape ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dapat n dah rasa pun pembangunan hasil dri kebijaksanaan Dr M. Orang hipokrit yg x tau mengenang jasa je suka duk jilat jubo anwar lagi..

      Delete
    2. Nak tunggu dpt habuan wang rasuah baru nak puji dan hormat jasa org ke? Nampak sgt budaya PR...

      Delete
    3. baiklah...aku puji DSAI lah pulak yang batang PELER dia sedap untuk diterjah dalam jubor engkau..

      Delete
  39. org yg tak tau terima kasih dan tak tau syukur jer akan hina dr.m, banyak jasa dia taburkan, memang dia berhak dipuji, manusia ni takde yg sempurna,sekurang kurangnya dia memajukan negara, kepada yg benci sgt kat dr.m tu, apa sumbangan korang kat negara ni?.. ada? jgn asik nak melelong keamanan negara ni. kalau dah rasa diri cukup bagus buktikanlah.jangan harap org ingat kebaikan/budi korang bila korang lupa kebaikan/budi org lain.

    ReplyDelete
  40. semua ni melayu penyokong umno yg tak pandai guna otak,ada otak tak leh guna dgn baik letak kat kepala lutut..umno la parti yg buat org hidup melayu mcm korang semua hidup merempat..sokong lagi..bodoh sampai mati la

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sapa yg hidup merempat tu. Ko kot? Disebabkan kemajuan dan pembangunan yg org tua ni bawak dari dulu lah hidup aku x merempat lagi dah skrg ni. Aku dpt bawa keluarga aku keluar dari kemelut kesusahan suatu zaman dahulu. Hanya org yg x jumpa, x cukup usaha sdr cari jalan keluar dari kemerempatan jiwa dia je yg tuding org lain atas kekhilafan diri sdr. Cemburu kejayaan org cemburu kekayaan org cemburu kebahagiaan org tu dah kenapa? Dan cemburu gak ngan syurga neraka org... Lagilah knp?

      Delete
    2. Hanya org merempat yg akn kata org lain merempat , padahal dia yg tidak menggunakan otak utk menjadi manusia yg berakal waras... Tahunya hanya mencemuh konon org lain tak ada otak sdgkn itu adalah anugerah Allah yg kini dihinanya demi kepentingan politik PR!

      Delete
  41. Merempat? Kau ke anon 08:00 yg hidup merempat? Hidup aku ok je ;)

    ReplyDelete
  42. terimakasih UMNO... hidup UMNO..

    ReplyDelete
  43. AnonymousFeb 3, 2012 08:00 AM

    daripada sokong mak bapak engkau yang lahirkan anak separuh masak macam kau.. yang takde kata2 lain selain maki hamun... kenapa ko tak tikam je ibu bapak ko sebab lahirkan manusia setenging engkau , anjing kacuk babi?

    ReplyDelete
  44. Ingat nak kejar impian palsu yg azmin janji kamu hina Tun Mahathir yg terbukti kamu dpt nikmat dari pemerintahan Tun....azwan sedar lah jgn dikencing dan diguna oleh azmin.

    ReplyDelete
  45. salam tuan, mohon blog saya disenaraikan dipautan blog tuan; http://braveheart-blogger.blogspot.com/..terima kasih ~ BH

    ReplyDelete
  46. Drama Queen ! kejap jer tu.. nti dia buat lagi !!!!

    ReplyDelete
  47. stesen2 tb seluruh malaysia tlg banned sibapok nie. menyampah aku tgk gelagat dia.

    ReplyDelete
  48. memang patut banned barua sekor ni.. tak pernah serik.. tak payah percaya lah ngan air mata dia.. air mata ngan air kencing bapok puaka ni sama je.. ludah bagus ni.. azwan, azmin, anu war.. sama je kabaret

    ReplyDelete
  49. geli geleman bila bayangkan si bapok tua tu menangis...tuieee...cam sial je.JGN SAMPAI AKU jumpa bapok ni dah le...nahas ko

    ReplyDelete
  50. Bapok tua ni marah kalau org panggil dia bapok tapi dia sendiri terliang liuk lebih dari pompuan. Dengan artis habis dia gaduh sbb dia ingat dia kelas kelulusan peguam. Kalau jadi peguam pun tak laku. Bolih kata semua rakan artis menyampah perangai dia kalau ada yg suka pun pura pura je. Hari tu sblum pergi Mekah mulut ya ALLAH dasyat kata ke orang. Orang lain nak pergi MEKAH bertaubat sblum pergi ni mulut bau kandang babi.

    ReplyDelete
  51. sudah2lah 2 nak menghina azwan ali..dia dah meinta maaf dan ikhlas atau x bkn urusan kita nak menilainya.Azwan Ali ini satu pengajaran sbb kebenaran 2 telah timbul satu persatu dan jgn lg azwan ali menghina pemimpin kami Tun Dr Mahathir dan jgn sesekali hina adik beradik kita kerana org yg xdew kena mengena ngan idup kita...Kamu dikandung oleh org yg sama dan dilahirkan juga oleh org yg sama dan kesiankanlah ibu kamu yg masih bernyawa 2..Kesedihan dia adalah kutukan untuk kamu.

    ReplyDelete
  52. Syabas Azwan! Bermaafan sesama insan satu perkara yang baik.
    Semoga Allah membuka banyak lagi pintu kebaikan dan kebajikan buat kamu dan kita semua..., insyaalah ..amin.

    Tuhan tidak akan mengubah nasib seseorang itu melainkkan orang itu sendiri mengubah apa yang di dalam dirinya.

    ReplyDelete