Minda Hijrah Headline Animator

Tuesday, July 19, 2011

Barua Melayu DAP : DAP bukan untuk Cina sahaja

Seperti yang pernah DS Zahid Hamidi komen tentang kewujudan portal Roketkini, kini satu per satu barua Melayu memberi testimonial yang baik terhadap DAP.
 
Seorang barua dibawah ini siap cakap yang dia tak berminat dgn PAS dan UMNO. Mcm skrip drama Tamil, nama Lim Guan Eng diangkat sebagai pemimpin contoh.
 
Inilah contoh propaganda DAP yang mahu memikat hati orang Melayu supaya menjauhi parti2 politik berteraskan bangsa Melayu seperti UMNO dan DAP.
 
Awas ! Jangan terperangkap !
 
DAP bukan untuk orang Cina sahaja

14 July 2011

Saya Mat bin Awang lahir di Kuala Terengganu tetapi sudah menjadi orang Kuala Lumpur. Kampung saya di daerah Kuala Terengganu ramai penyokong PAS dan Umno. Saya terdedah dengan fahaman kedua-dua parti itu sejak awal lagi.

Tetapi saya tidak minat dengan kedua-duanya. Saya lebih minat DAP terutama Lim Guan Eng yang bagi saya berjuang tanpa mengira kaum. Dalam beberapa tahun lagi saya yakin DAP boleh menjadi parti nasional dan persepsi perkauman akan terhapus.

DAP bersama dengan parti-parti yang berjuang untuk rakyat perlu menerajui negara. DAP  boleh membawa kemajuan dan keadilan sebenar kepada rakyat. Pemimpinnya berjuang untuk rakyat.

Saya berharap orang Melayu tidak termakan dengan propaganda dan momokan bahawa DAP parti kaum Cina. Kita sudah moden jangan mudah percaya dan terpengaruh dengan dakyah itu.

Mat Awang
Kuala Lumpur
13 JULAI 2011-07-14

1 comment:

  1. Nama Mat Bin Awang pun dah tau rekaan semata2

    ReplyDelete