Minda Hijrah Headline Animator

Tuesday, September 27, 2011

Isu Hudud - DAP & PKR rancang kurangkan kerusi Parlimen dan Dun PAS

Sumber berita yang baru diterima tadi antara lain menyebut pemimpin DAP & PKR sudah memulakan perancangan untuk mencatur kedudukan parti masing2 bagi menghadapi PRU13 nanti. Terkini, antara strategi yang bakal digunakan ialah dengan mengambilalih beberapa kerusi Parlimen dan Dun yang diperuntukan kepada PAS. Ini sekaligus akan mengurangkan pertikaian dan pertindihan kerusi antara PKR & DAP seperti mana yang berlaku di Johor.
 
Alasan Hudud digunapakaikan selain kecaman Nik Aziz terhadap pemimpim pembangkang dianggap boleh mengurangkan sokongan majoriti rakyat terhadap mereka. Strategi licik ini dilihat akan mengurangkan pengaruh PAS yang terus menjadi golongan minoriti dalam pakatan pembangkang.
 
Kawasan yang menjadi tumpuan sudah pasti Selangor, Perak dan Johor. Beberapa kerusi DUN yang di tandingi oleh PAS di Penang juga bakal diserahkan kepada PKR.
 
Bagi memastikan perancangan jahat ini tidak ketara, PAS akan diberi majoriti kerusi Parlimen & Dun yang menjadi kubu kuat UMNO yang mana peluang kemenangan adalah tipis.
 
Manakala di pihak PAS pula, sumber berita menyatakan bahawa PAS akan menggunakan pengaruh Timbalan Presiden Mat Sabu yang rapat dengan pimpinan DAP bagi mencapai kesepakatan pengagihan kerusi yang berpihak kepada PAS berbanding PKR. Umum mengetahui hubungan Mat Sabu yang tidak pernah baik dengan Ketua Pembangkang, Anwar Ibrahim.
 
Semakin hampir PRU 13 semakin menarik percaturan tiga parti dalam pakatan pembangkang yang jelas berlainan idelogi. Berbeza dengan Barisan Nasional yang percaya perkongsian kuasa antara kaum adalah sumber kekuatan untuk mentadbir kerajaan Malaysia sejak merdeka dalam keadaan AMAN & MAKMUR.

Isu Hudud - Nik Aziz punca perpecahan dalaman PAS dan PR

Ketika Tun Mahathir menjadi Perdana Menteri Malaysia, pemimpin PAS menganggap bahawa beliau tidak akan melepaskan kuasa dan meletak jawatan. Kata ringkas nya Tun Mahathir dikatakan mahu kekal jawatan PM sehingga akhir hayat.
 
Dengan kuasa Allah, Tun Mahathir meletak jawatan pada tahun 2002 dan pada masa yang sama PAS masih mengekalkan MB Kelantan sehingga sekarang. Tohmahan dan penghinaan kepada Tun Mahathir kini terkene batang hidung sendiri. Sehingga ke saat ini, tidak terdetik di hati Nik Aziz untuk melepaskan jawatan dan kuasa yang ada di tangannya sehinggakan pernah berlaku isu menantu beliau, Ariff Fahmi terlibat dalam salah guna kuasa. Akhirnya akibat tekanan masyarakat, menantu Nik Aziz meletak jawatan.
 
Dan hari ini, ternyata Nik Aziz menjadi bebanan kepada politik PAS. Dari isu 'kerajaan perpaduan' dimana Presiden PAS, Hadi Awang dan Timbalannya ketika itu, Ustaz Nasha ditempelak oleh Nik Aziz mengheret kepada perbalahan antara PAS Kelantan dgn PAS Terengganu.
 
Terkini dalam isu Hudud nampaknya Nik Aziz ternyata keseorangan apabila Menteri Besar Kedah, Ustaz Azizan Razak, bekas Menteri Perak, Nizar Jamaluddin dan pemimpin PAS Selangor termasuk Halid Samad dan Dr Dzulkifli Ahmad tidak menyokong perlaksaan hudud di negeri - negeri dibawah Pakatan Pembangkang selepas PRU 12.
 
Nik Aziz masih berdegil dan terus menyerang rakan2 nya dari pembangkang terutamanya DAP mengakibatkan satu arahan tutup mulut dikeluarkan termasuk keatas Nik Aziz sendiri.
 
Pemimpin2 DAP & PKR sudah mula menyuarakan rasa tidak senang terhadap Nik Aziz & PAS berkaitan isu hudud melalui FB & Twitter dengan mempersenda hukum Hudud ciptaan PAS Dan PAS seperti biasa mencari jalan keluar dengan menyalahkan pihak yang tiada kaitan dalam isu ini iaitu UMNO & BN.
 
Pemimpin & Penyokong PAS sedar bahawa MB Kelantan sudah tidak relevan lagi dalam arus politik perdana. Doa mereka terhadap Tun Mahathir kini terpalit ke muka sendiri.  

PAS vs UMNO yang menarik untuk kita ketahui

Pemberian Hadiah
Untuk UMNO adalah rasuah tetapi bagi PAS ianya sedekah kerana Nabi juga amalkan kroni
 
Kafir
UMNO KAFIR kerana bersama MCA (Fatwa Majlis ulama' Kelantan). Fatwa tidak terpakai apabila PAS bersama DAP
 
Undi
UNDI PAS masuk Syurga, Undi UMNO masuk Neraka ?
 
Kuasa
Tun Mahathir dah pencen tetapi pemimpin PAS masih gila berkuasa ?
 
Sekutu
UMNO menjadi tonggak dalam Barisan Nasional, PAS sanggup menjadikan DAP & Syaitan sebagai sekutu demi kuasa politik.

Friday, September 23, 2011

Tanpa restu DAP, PAS tetap tidak boleh laksanakan hudud jika PR menang

DAP adalah pemegang kerusi Parlimen terbanyak dalam pembangkang setakat ini. Kedudukan ini dijangka berterus selepas PRU 13 dengan sentimen pengundi Cina. Ini bermakna jika PR berjaya membentuk kerajaan campuran sekalipun, impian Mursyidual Am PAS utk laksanakan Hudud masih dianggap tidak boleh berjaya kerana kafir harbi DAP kuat dan akan terus menentang Hudud walaupun mendapat sokongan Anwar Ibrahim
 
Lihat sahaja respon pemimpin DAP terhadap isu Hudud dan negara Islam. Speaker Dun Selangor dari DAP YB Teng dalam twitternya berkata bahawa perlaksanaan hudud akan menimbulkan pergaduhan antara kaum dan agama di negara ini. Beliau juga mahu UMNO dan PAS hentikan isu hudud.
 
Semakin lama, semakin rosak pakatan rakyat. Semakin terserlah agenda jahat DAP. Semakin gila kuasa PKR selepas janji 16 September sekadar pembohongan. Dan semakin terserlak kekeldaian PAS sebagai lembu tungangan DAP & PKR.

Mansuh PPSMI - Langkah ke belakang dan mundurkan bangsa Melayu

Ntah kenapa pentadbiran kerajaan sekarang tidak dapat melihat bahawa PPSMI adalah satu langkah mewujudkan masyarakat yang lebih berilmu untuk masa depan terutamanya dikalangan orang Melayu. Lebih menyedihkan lagi apabila golongan yang menentang duduk bersama pembangkang dan kerajaan TUNDUK kepada desakan mereka.
 
Prof Diraja Ungku Aziz yang kuat menentang PPSMI juga jenis individu yang tak sedar diri. Anaknya yang juga Gabenor Bank Negara sekarang pernah bersekolah di Assuntha yang mana Bahasa Inggeris menjadi keutamaan dan hasilnya boleh dilihat sekarang. Malah Zeti berjaya menduduki jawatan penting dan penguasan ilmu yang cukup baik.
 
Adakah Ungku Aziz tidak mahu melihat lebih ramai Zeti Akhtar wujud dikalangan bangsa Melayu? Anak kamu boleh kamu pentingkan penguasan ilmu dalan bahasa Inggeris sampai dah tak mau cakap bahasa mMelayu tetapi anak orang Melayu lain kamu persetankan.
 
Sudah banyak perkara telah kerajaan mahu mansuhkan termasuk PPSMI dan ISA hasil desakan pihak kolot yang menggunakan pembangkang dan media-media alat Yahudi seperti Malaysiakini. Individu seperti Ambiga dan Namewee menjadi perhatian kerajaan tetapi isu PPSMI dibakulsampahkan.
 
Mungkin sudah sampai masa kerajaan dan parti pemerintah mendengar dan laksanakan apa yang dimahukan oleh penyokong mereka sendiri !!!!

Thursday, September 22, 2011

Tuntutan mansuh ISA berjaya, Kerajaan wajar tolak ansur isu PPSMI

Isu Pengajaran dan Pembelajaran Sains dan Matematik dalam Bahasa Inggeris (PPSMI) perlu diberi perhatian kerajaan kerana ianya membabitkan masa depan rakyat Malaysia. Ramai yang salah faham mengatakan bahawa PPSMI memfokuskan kepada penggunanaa B. Inggeris semata-mata dengan tokoh2 bahasa Melayu dengan menentang keras perlaksanaan PPSMI. Sedangkan PPSMI sebenarnya memfokuskan peningkatan kemahiran dan penguasaan ilmu Sains dan Matematik supaya anak-anak kita dapat menguasainya sejak dari kecil lagi.
 
Hampir kesemua  universiti dan kolej di Malaysia sendiri mewajibkan pengajaran dan pembelajaran dalam B. Inggeris terutamanya dalam bidang sains seperti perubatan, kejuteraan dan matematik.
 
Yang hairannya, tokoh2 bahasa Melayu yang turun demo dan bantah PPSMI sana sini TIDAK PULAK komplen apa yang sedang berlaku di Universiti & Kolej2. Pejuang taik kucing ini begitu kuat berkokok dan duduk bersama pembangkang seterusnya menekankan pihak kerajaan sehingga berjaya menghapuskan PPSMI.
 
Kerajaan tidak wajar memekakkan telinga terhadap golongan ibubapa (PAGE) yang prihatin terhadap nasib anak2 mereka demi bangsa, agama dan tanah air. Berilah pilihan kepada anak-anak ini utk meneruskan PPSMI. Apa yang susah sangat ??!!!
 
Kita mohon Perdana Menteri DS Najib supaya menimbangkan semula pemansuhan PPSMI. DS Najib sendiri mengikuti pelajaran dalam B. Inggeris sejak kecil lagi dan beliau wajar memberi peluang yang sama kepada anak2 yang mahu meneruskan PPSMI.
 
PPSMI bukan isu Tun Mahathir atau sesiapa pemimpin pun. Ini adalah perancangan pendidikan dan penguasaan ilmu Sains dan Matematik demi masa depan Agama, Bangsa dan Negara !
 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
PAGE minta PPSMI jadi opsyen - Mkini 19 Januari 2011
Persatuan Ibu Bapa Untuk Pendidikan Malaysia (PAGE) mengulangi saranannya supaya Pengajaran dan Pembelajaran Sains dan Matematik dalam Bahasa Inggeris (PPSMI), dijadikan sebagai opsyen.

PAGE wants to meet Cabinet over PPSMI policy - The Star 27 August 2011
PETALING JAYA: The Parent Action Group For Education Malaysia (PAGE) has called for a meeting with the Cabinet on the issue of teaching of Science and Mathematics in English, better known as PPSMI.
Its chairman Datin Noor Azimah Abdul Rahim said the meeting was important as its purpose was to find a lasting solution.
"Parents do not want to have to go to the streets to be heard. We want to be heard in a civilised setting.
"Once fair input has been presented and a decision is then made, we will abide by the ruling made by the elected government of the day," she said in a statement yesterday in response to a news report.
Noor Azimah said a precedent should be set for disputes on national issues to be resolved through the Cabinet as it was the "ultimate channel".

Mahathir: Pendukung PPSMI nasionalis sebenar negara
Oleh Yow Hong Chieh September 21, 2011
TANJUNG MALIM, 21 Sept — Bekas perdana menteri Tun Dr Mahathir Mohamad menyifatkan pihak yang menyokong dasar pengajaran dan pembelajaran Sains dan Matematik dalam Bahasa Inggeris (PPSMI) sebagai "nasionalis sebenar" kerana ingin melihat Malaysia sentiasa seiring dengan kemajuan dunia.
Dasar itu diperkenalkan ketika era Dr Mahathir pada 2003, tetapi Putrajaya pada 8 Julai 2009 mengumumkan ia akan dimansuhkan sepenuhnya mulai tahun depan.
Dr Mahathir (gambar) berkata kebanyakan kertas kerja berkaitan dengan penemuan dalam bidang sains dan teknologi terdapat dalam Bahasa Inggeris, dan oleh itu memberi amaran rakyat Malaysia akan ketinggalan jika mereka tidak menguasai bahasa antarabangsa.
"Ia bukan soal kurangnya sifat nasionalisme," kata beliau berkenaan isu PPSMI selepas syarahan eksekutif di Universiti Pendidikan Sultan Idris di sini hari ini.
"Sebenarnya mereka adalah nasionalis yang sebenar sebab mahu menerokai lebih banyak ilmu, bukan hanya setakat bercakap dalam Bahasa Malaysia," kata beliau.
berita penuh : http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/mahathir-pendukung-ppsmi-nasionalis-sebenar-negara

Wednesday, September 21, 2011

Terkini - Kemelut MAYC dipaksa Balai Polis Brickfield

Saya menerima sms dari rakan berkaitan insiden terbaru yang berlaku di perkarangan Wisma Belia pagi tadi. Berlaku kekecohan apabila bekas Setiausaha Kerja TS Hamid Albar , Mustafa Mat Aroff telah menghalang Setiausaha Agung MAYC Kebangsaan & Perak, Ahmad Ansor Ricai dari menjalankan tugas di ibupejabat MAYC.
 
Polis terpaksa mengunci ibupejabat tersebut sementara kedua-dua pihak dibawa ke IPD Brickfield untuk disoal siasat berkaitan isu penyelewengan MAYC.
 
Apa yang pelik, kemelut ini telah berlaku sekian lama tetapi kerajaan masih tidak mahu campur tangan sedangkan MAYC menerima banyak bantuan dari kerajaan dan ramai pemimpin besar negara yang pernah menjadi pemimpin MAYC termasuk Tun Dr. Mahathir dan TS Sanusi Junid.
 
Kisah kemelut MAYC sebenarnya sungguh memalukan. Rakan-rakan boleh google kisah MAYC ini. Ada masa nanti saya cuba kongsikan insiden2 yang pernah berlaku.

Tuesday, September 20, 2011

Tun Mahathir, Kelab Chedet, Utusan Malaysia & ISA

Terima kasih kepada semua yang hadir semalam. Kenyatan penuh dari Pengarah/Timbalan Program di www.kelabchedet.com
 
Maklum balas yang sangat positif kami terima kerana rakan-rakan dapat mendengar ucapan, berbual dan bergambar dengan Tun Mahathir walaupun Tun Siti Hasmah tidak dapat hadir kerana berada di hopital sejak 2 hari lalu. Mari bersama kita berdoa semoga Tun Siti cepat sembuh.
 
Jangan lupa beli Utusan Malaysia Hari ini - BERITA muka surat 6 dan GAMBAR muka surat 26. :)
 
Terima kasih sekali lagi - LUV U ALL !
 
Mohamad Ikhmal @ RockY-MY Mohamad
Exco Kelab Chedet.com
 
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Antara kenyataan Tun Mahathir pada Majlis Ramah Mesra Aidil Fitri  Kelab Chedet berkaitan isu ISA yang dipetik Utusan Malaysia.
 
 
Barat patut contohi Malaysia

Oleh ABD. HALIM HADI TALIB
halim.hadi@utusan.com.my

KUALA LUMPUR 19 Sept. - Bekas Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad (gambar) berpendapat Amerika Syarikat (AS) dan Britain patut mencontohi Malaysia memansuhkan undang-undang tahanan tanpa bicara seperti Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA) yang masih menjadi amalan di negara terbabit.

Beliau berkata, dunia Barat yang dahulu mengkritik hebat penggunaan ISA di negara ini harus mengakui keterbukaan undang-undang dan mengikut jejak langkah Malaysia.

"Pemansuhan ISA membuktikan negara kita kini berada pada kedudukan yang tinggi dari segi moral.

"Bahkan kita juga lebih terbuka berbanding Barat dengan memansuhkan undang-undang tersebut," katanya pada majlis Ramah Mesra Aidilfitri anjuran Kelab CheDet.Com, di sini hari ini.

Sehubungan itu, Mahathir juga mahu kedua-dua negara menghentikan undang-undang penyeksaan serta membebaskan semua tahanan di Kem Guantanamo dan Abu Ghraib.

Katanya, sebagai negara yang mewarisi undang-undang tinggalan penjajah itu, rakyat negara ini berhak mendesak AS dan Britain supaya memansuhkan undang-undang penahanan tersebut.

"Dulu mereka menuduh kita zalim apabila melaksanakan ISA tetapi sudah terbukti apa yang dilakukan mereka di kem tahanan Kem Guantanamo dan Abu Ghraib jauh lebih kejam," katanya.

Beliau yang menyokong penuh pemansuhan ISA oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak baru-baru ini itu bagaimanapun mengingatkan kerajaan supaya lebih berwaspada terhadap desakan dan tindakan golongan ekstrem perkauman di negara ini.

"Saya khuatir mereka akan menggunakan kebebasan ini untuk mengambil kesempatan dan niat jahat," katanya.


http://www.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2011&dt=0920&pub=Utusan_Malaysia&sec=Muka_Hadapan&pg=mh_03.htm

Friday, September 16, 2011

Pemansuhan ISA - Apa pendirian PERKASA ?

Pada 22 Julai 2009, Majlis Permuafakatan Ummah (Pewaris) bersama sepuluh NGO Melayu sebulat suara mengadakan perarakan beramai-ramai dari Pasar Seni ke Dataran Merdeka dan ke Istana Negarapada 1 Ogos 2009 .

Pewaris dan Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia (Perkasa) serta beberapa badan gabungannya
merancang mengadakan perhimpunan di Padang Merbuk, Pasar Seni dan Masjid Negara bagi menyokong ISA dikekalkan Tema mereka ialah "1Malaysia, Selamatkan Malaysia, Kekalkan ISA dan Pertahankan Hak Keistimewaan Orang Melayu" di Pasar Seni mulai 11.30 pagi.

Pertembungan akan bverlaku dan jika tidak dikawal rapi akan mencetuskan pergaduhan antara kumpulan dan kaum. 3,000 penunjuk perasaan pro-ISA berkumpul di Pasar Seni sebelum menurunkan tandatangan sokongan di Dataran Merdekadi atas kain rentang gergasi, sepanjang 200 kaki. Memorandum mempertahankan ISA akan diserahkan kepada Yang di-Pertuan Agong.

Timbalan Presiden II Pewaris ialah Rahimuddin Md Harun.

Turut serta menyokong ISA ialah Pertubuhan Kebajikan dan Dakwah Islamiah Malaysia (Pekida) dan Gabungan Graduan Melayu Muda (GGMM).

Pemansuhan ISA - Populariti atau Transformasi?

Pengumuman oleh Perdana Menteri DS Najib Tun Razak berkaitan pemansuhan 2 AKTA iaiatu ISA dan EO mendapat pelbagai reaksi rakyat.

Golongan Pro kerajaan yang selama ini bermati-matian mempertahankan ISA jelas kecewa manakala pembangkang pula ada yang mengambil kesempatan dan ada pula yang melihat kerajaan hanya mahukan populariti ketika PRU 13 semakin hampir.

Saya melihat ini adalah sebahagian dari transformasi politik yang mahu dilakukan oleh PM tetapi masih terlalu awal utk kita perkatakan sehingga lah janji PM utk membuat undang-undang baru bagi menggantikan ISA dan EOditunaikan.

Ini adalah perkara positif yang dilakukan oleh DS Najib Tun Razak tetapi berisiko tinggi.

Wednesday, September 14, 2011

Forum ''KEKEJAMAN KOMUNIS, MAT INDERA DAN KEMERDEKAAN'' malam ini anjuran PERKASA

 
FORUM KEMERDEKAAN ''KEKEJAMAN KOMUNIS, MAT INDERA DAN KEMERDEKAAN''
14 September 2011
Jam 8  - 11 malam
Dewan Besar Kelab Sultan Sulaiman Kg Baru, KL
 
Panelis
Datuk Prof. Emeritus Tan Sri Khoo Kay Kim,
Datin Paduka Prof. Dr. Ramlah Adam dan Lt. Jen(B)
Datuk Jaafar Onn
Datuk Zulkifli Ab. Rahman.
 
Moderator oleh YB Dato' Ibrahim Ali.
 
Semua dijemput hadir!

Monday, September 12, 2011

Jom Enjoy lagu NEGARAKUKU dendangan Namewee !

Lagu ditujukan khas kepada mereka yang telah berjaya memberi laluan kepada Namewee untuk berjumpa dengan Perdana Menteri Malaysia - kejayaan dan kebanggan rakyat Malaysia !

KUKU dikatakan bermaksud PENIS ...huhuhu

I Love My Country
Negaraku
(Repeat) Check it out, yo, yo, yo.
(Repeat) Negaraku, Negarakuku.
I love my country, only when you have a country you have a home
Only with a home then there will be me, standing here with you
Loudly singing, don’t be afraid
Even though I curse all the time
My song, is just like the durian
Tough and spiky, only
To see if you dare to open it, to look at the truth inside
It can be very stinky, it can be very fragrant
It only depends on what kind of nostrils you have.
Our police is called Mata
Because they have very shiny eyes
Once it’s New Year, they will be very hard working
Holding pens but they will rarely write you a receipt
Because they are thirsty, they need to drink tea
Also kopi-O, want to add sugar?
If they add sugar, their mouths will sweetly smile at you
When you are leaving
They will even go “Tata.”
Negaraku
Tanah tumpahnya darahku
Rakyat hidup bersatu dan maju.
This phenomenon, doesn’t need any improvements
Neither does it need strengthening, the police and the people work together
A cup of coffee keeps our relationship temperate
I so very suka
At least I won’t go home and receive a saman (fine or ticket)
My dad would sure be pissed
I would also kiong kan (swear word in Cantonese for “get raped”), with no car to drive
What to do, this time so very kao lat (an expression, something like aiyo)
With no car, how do I go out and play?
With no car, how do I wage “wild war”? (I don’t know what it means but I assume it has something to do with a girl)
With no car, how do I go and watch ah kua? (transvestites)
This country, I like it very much.
5 in the morning
There’s even a morning call to wake me up
Sometimes a few of them will sing together
When you listen to it, it’s like a love duet
The voice ululates like an R&B song
Even though sometimes they sing until it’s out of tune
Even though sometimes they even sing until their voices break
Some sound like cockerels, but they wake up earlier than them
This way we can know the time to get ready for class and for work
Don’t blame, the government only takes cares of the natives
Don’t blame, we don’t receive equal care
Only this way we can prove that we Chinese are not afraid of hard work
Only this way we can train ourselves to find a solution during hard times
Don’t feel weird about their standards
Because this only shows that we are smart (or capable)
Children who are not spoilt will not be dependant
Because you see some children are still not weaned off breast-feeding.
Rahmat bahagia
Tuhan kurniakan
Raja kita
Selamat bertakhta.
People who hide in government departments are even better (even more capable)
They can do everything so slowly
Even when people are queuing, are cursing stinky lelai (what’s that?)
They’re chill and unfazed
Sometimes they even bring out their kuih
They eat their nyonya kuih
More people will continue queuing up
Even when you curse stinky lelai it doesn’t matter
Because the guard at the side is dreaming
And he won’t scold you one lah.
They wrap up their heads; walk slowly and cross the road slowly
When you pass in the car you even have to let them pass first
The most important thing is to live happily; the most important thing is to live comfortably
Don’t be like the Chinese
Busy the whole day, very tough
We really cannot NOT admire this spirit”
Because this is their attitude in life.
(Attitude, attitude)
I’ve been saying good things in this song
I believe those of you who are pissed at me will like this now
The world is peaceful, and full of hope
No one is hurt, there aren’t any riots
You’re so classy, you’re so elegant
Your shit is fragrant, and you don’t curse
You guys are the most high class, every day it’s just romancing
Listening to Guang Liang Pin Guan (this local Chinese artiste)
But he already ran to Taiwan
Private school students graduate
It’s so very tough to get admitted into local universities
Actually we don’t have to get pissed about this issue
Actually this is the a very noble plan by the government
They want us to explore the world, to find new opportunities for ourselves
To learn things and come back and repay the country
This is plan is so great, I can’t quibble about it
All over the world you can see Malaysia’s children
They’re like refugees, so very shiok (expression for orgasm or high)
2007, Malaysia’s having Visit Malaysia Year
The Chinese culture is brought out and paraded
The government doesn’t even care about private school students
The certificate is thrown into the longkang (ditch), just like me
Graduated and went to Taiwan
Learned about things, and got ready to come back to repay my country
I stood on the streets of Taipei with my guitar
But my mouth still sings.
Rahmat Bahagia
Tuhan kurniakan
Raja kita Selamat bertakhta.

Breaking NEWS - Majlis Aidil Fitri Kelab Chedet bersama Tun Mahathir dipinda ke tarikh 19 September

Saya baru mendapat pesanan ringkas SMS dari Penolong Setiausaha yang berada di YKP utk progran Bicara Negarawan.
 
Adalah dimaklumkan bahawa Majlis Ramah Mesra Aidilfitri bersama Tun Mahathir dan Tun Siti Hasmah pada 16 September 2011 akan dipinda tarikh pada 19 September 2011 jam 3 petang.
 
Maklumat lanjut akan menyusul nanti.
 
Harap Maaf
 
RockY-MY Mohamad
Exco Kelab Chedet.

Fakta Serangan Mat Indera keatas Bukit Kepong

Kita perlu bijak menilai apa yang telah berlaku yang kita kenali sebagai sejarah. Mat Sabu dan pembangkang telah terperangkap dengan kenyataan beliau menyokong perjuangan Mat Indera membunuh anggota Polis Melayu dan keluarga dalam satu serangan keatas Balai Polis Bukit Kepong pada 1950.

Kisah sebenar peristiwa Bukit Kepong saya kongsikan untuk tatapan dan rekod semuayang dipetik dari rakan portal MYKMU.net

Sejarah membuktikan bahawa Mat Indera adalah pemimpin Komunis Johor dan bukan pejuang kemerdekaan seperti yang didakwa oleh Mat Sabu dan Pembangkang. Putar belit mereka terbongkar jua. Dan Rakyat wajar menilai pembohongan mereka.

The Siege of Bukit Kepong (Kepung): The Malayan Alamo

by A L (Paddy) Bacskai


Kampong Bukit Kepong Police Station, lay at the SW apex of a big bend in the Muar river at around the 65km mark and upstream from its mouth on the west coast of the State of Johore in Malaya. The village itself was small and isolated - consisting of about twenty shops and groups of accompanying houses - and by early 1950 the area had became a hive of CT activity.

From the month of January onwards, there had been a noticeable increase in the tempo of contacts & incidents - both road and river ambushes amongst other - but the most disconcerting of all, was the discovery of blazed trail markings showing the way towards the town. The nearest township of note to BK was Lenga, about 10km to the south along a rough enemy controlled dirt road in a vehicle or a 2 ½ hour foot patrol, but apart from this, it was just a few other like kampongs scattered about.

The station was commanded by OCPS Sgt Ray Dancey - an old Palestine hand and away at the time and a point not missed by the CT - and manned by a mixed platoon of 15 Malay Regular and Marine Police Constables under the stocky and redoubtable Sgt Jamil Mohd Shah. At the time this force was complimented by three Special Constables (SC) and four local Auxiliary Police (AP) as needed by the post to assist with the guarding and other duty. A force of 22 all told.

Thirteen police wives and children were also lodged in the married quarters at the rear of the compound. Communications in and out of BK were poor - hence the marine police attachments and the station's launch service down to Muar - and signals to and from its nearest neighbour Kampong Java at about a kilometre away, as with kampongs Gek & Tui further on, was by the use of gongs. Even the outpost's name was ominously translated as 'Siege Hill'- but this was historically believed to have originated from it's 186m namesake 5km to the east.

Now in the early AM darkness of the 23rd of February 1950, the 200 strong 4th Independent Coy under the joint leadership of one of the few Malay CTs within the MRLA called Muhammad Indera AKA Mat Indra from Muar (the main leader was believed the tactical mastermind & Commissar Goh Peng Tun), well armed with a full compliment of infantry weapons, began its move in towards the BK compound (for layout see map).

The CT's aim was to teach the police post a comprehensive lesson and to use it as an example to others and Mat Indra - who wore a talisman around his neck and so believed bulletproof by some - was contemplating a quick and easy straight forward job.


As February the 23rd 2000 was the 50th Anniversary of the Battle at Bukit Kepong - an epic by any standard at arms - the following is a reconstruction of the phases of the battle which followed:

0400hrs - after some difficulty in the darkness, the CT Coy deploys to complete the encirclement of BK. The group is accompanied by some of the wives and children and these are to act as medical staff and to carry away the CT KIA (mainly in gunny sacks provided). Half the force is deployed to the front and main parts of the compound (Group 1), with the other half in Pl group lots (Groups 2 & 3), deployed to the other three sides. At this point, there is only L/Cpl Jidin bin Omar and SC Abdul Kadir Jusoh within the Charge Room, and two APs in Samad Yatin & Osman Yahya on guard in the compound backed by SC Jaffar Hassan with a Sten. There is also every indication, that the latter had become aware of the CT's movements,

0430hrs - SC Jaffar challenges and fires on a CT who is seen to fall and the attack on the wire begins and builds up to the accompaniment of screaming and bugle blasts and although all forward sides are attacked simultaneously, the CTs mainly concentrate on the penetration of the front of the installation and where the post's main strong-points are housed. They had expected to totally surprise the station - but are in turn! Caught completely by surprised by the volume and intensity of the return fire. This particularly from the two Bren Guns embedded underneath the Charge Room - it being a raised structure on posts - but also as from within the C/R itself as well as from the back and sides of the compound. Around this juncture, AP Osman is KIA and SC Jaffar is wounded, with the wives and children of the policemen fully noted assisting their menfolk with the defence of the base,

0450hrs - the initial CT assault is beaten back after a protracted exchange but at the loss of Sgt Jamil who had been manning one of the Brens under the C/R, and who is now seen slumped lifeless over one of the weapons. There were trapdoors in use for access down to the Bren guns. Command is now assumed by the junior NCOs like the youthful and diminutive Cpl Mohd Yassim and the much larger L/Cpl Jidin bin Omar (later fatally WIA)and combined casualties for both sides at this time, are placed at a dozen plus. The police wives and children left sheltering in the flimsy walled and also elevated married quarter building behind, make up a good portion of this. Also as such, at around this period. Four of the wives and five children manage to make their escape out of the compound,

0500hrs - Auxiliary Police and small groups of citizen volunteers are mobilised around Kampong Java under the headman Penghulu Ali bin Mustaffa, and these react to the attack by going to BK's aid. They're expected by the CT rearguard however and in turn ambushed and held engaged in skirmishes and suffering casualties. About this time the defenders main firepower in the two Bren guns back at the station, are knocked out,

0530hrs - the CTs continue a number of assaults on the wire and lighting and which provides them with a small breach at the front side and with which they attempts an envelopment of the C/R but are still held and beaten back from within and from the interlocking fire from the married quarters. Some of the weapons are at this point wielded by the wives remaining. Mat Indra is reported frantic at the lack of progress after an hour and wary of the approaching daylight, calls for an all out bayonet charge at 0600. Both the compound and CT casualties had mounted and are being treated in situ by the wives and children as before. The CT casualties had been retrieved under fire, and it was noted how the police would not fire at the women and children so involved,

0600hrs - visibility is now better and the CTs hit the wire again in a frantic mass as ordered, but are again surprisingly beaten back with the exception of some further gains at the SW rear and left hand side by the married quarters. Mat Indra now calls for a pause to reconsider his options. During this period and as it had been throughout the engagement, loud hailers and personal voice addresses had been used on the defenders in an attempt to get them to surrender. But to no avail - in spite of the fact that they had suffered badly - and just as the many alternate offers of `safe conduct' out of the area had been treated with defiance and derision,

0700hrs - the frontal targets are now isolated by the CTs and all efforts concentrated in the vicinity of the previous gains around the rear and SW side and this providing them with an instant result. One of the police wives captured in this thrust, Miriam Ibrahim the wife of Constable mohamad Jaafar, told her captors that only an other woman and her young child were left alive in the married quarters. The CTs force Miriam to appeal to the men to surrender but this is duly ignored. About this time, Fatimah Yaaba and her son Hassan are also taken, also asked to appeal to the men, and on refusal Fatimah is executed. Her husband Constable Abu Bakar Daud the base's MP launch driver down at his duty station on the Muar river - perhaps aware of the personal tragedy which had just taken place - elects to fight to the death in a skirmish with the CT sent to capture and sink his launch. In the final outcome he is shot through the chest & arm. There are indicators that some others were either sent or also went to assist him with getting away for help. But this group is also assumed engaged by the CTs. And although its also believed that the MP Constable could have saved himself if he chose by starting his motors and casting off, he never ever did. At this point, the CTs consolidate their hold on the rear of the complex through the torching of both the launch (which sank) and the married quarters - with the reported wife Saadiah and daughter Simah still alive inside and refusing to come out - and throwing the executed woman's body into the flames as well. Also about this time, the villagers of Durian Chondong a riverine kampong to the west, dispatched a boat down to Lenga to inform the police of the attack,

0800hrs - full daylight and with the rear of the compound ablaze, the CTs execute a determined grenade `pincer' attack against the C/R and are finally successful. Setting it ablaze as well. Then picking off both male and female survivors attempting to get out with rifle shots - some seen with their clothing fully on fire at this point - and capturing Hassan bin Abu Bakar the young son of badly wounded MP Constable Abu Bakar in the process. Hassan was caught in the vicinity of the silenced Bren guns, with some believing that he was the last person seen standing or perhaps even attempting to fire, one of the weapon at this duty station. Perhaps he was just too shocked to leave his comatose father nearby or his dead mother Fatimah's funeral pyre. But either way! The brave lad was thrown live into the raging flames of the C/R along with all the dead and wounded police defenders including Sgt Jamil. Also about this time, news of the attack is relayed to Police District HQ at Pagoh, and a relief force of Jungle Squad and Seaforth Highlanders is prepared for a forced march to BK,

0930hrs - Mat Indra finally declares the objective taken - five hours after the commencement of what had been considered a simple action - and stating that they the MRLA `had dealt a glorious blow against the Imperialists and for the Liberation of the Oppressed People' (he would later be KIA in an ambush). Also around this time, a boatful of villagers from Durian Chondong and coming to investigate and to assist, are also engaged by the CT force as they pull out,

0940hrs - a spotter aircraft also sent out to investigate, calls back to base that there is nothing but a charred ruin - `with no signs of life in evidence'

1030hrs - the exhausted relief force from Pagoh led by OC JJ Raj Jr, finally arives to take charge and is greeted by scenes of massive devastation. But the refurbishment of the BK station area, at times a slow refurbishment, does now begin, 12 Regular Police, two Special Constables, all of the four Auxiliary Police and four dependants, a total of 22, fought to the death at the Battle of Bukit Kepong. AP Constable Ali Akop bin Ahmad, who had earlier been cited for a Colonial Police Medal for Gallantry for a previous action, and once out of rounds, was last seen charging the barbed wire with his parang as example. A further four constables were found severely wounded within the compound. Of these survivors, as apart from the women and children who had managed to slip out much earlier, only PC Yusof Rono* and well in his seventies now, is still alive today. A further two APs were also KIA and a number of locals WIA during the relief actions as mentioned. The CTs would only ever admit to around 10 casualties, but a quadruple of this would be very much closer to the mark. From the outset, the garrison had been outnumbered ten to one yet it never slackened in its resolve to do its duty. Even after the death of Sgt Jamil, and who is credited with the setting of the tone of the resistance, no one nor at anytime, appeared to consider the numerous offers of surrender or `safe conduct' held out to them by the CT. Bukit Kepong was also the first real indicator for the MRLA, that the affable layback Malay, might just not be the easy mark that had been estimated. And that they would clearly constitute an additional factor in their the MCP's, over simplistic overview of Red independence and rule in Malaya. It was also noted how quickly the humble kampong Malays, reverted to the fatalistic strength of their Muslim faith when cornered. In the final analysis, the words of an SEP who was one of the attacking force expresses it all - `I admired them at the time, and admire them to this very day'.


NOTE:The Police interrogation of one of the BK attackers can be found in the book by J.W.G.Moran "Spearhead in Malaya"....RC


*Died 14th.April,2005,during his Police career Yusoff Rono attained
the rank of Sergeant.

Namewee akan temui Perdana Menteri. Apa pandangan anda ?


Namewee diberitakan akan menemui Perdana Menteri, DS Najib Tun Razak. Pelbagai reaksi negatif disambut oleh penyokong pro kerajaan.

Apa pandangan anda pula ?

Namewee to Meet PM

KUALA LUMPUR, 12 SEPTEMBER, 2011: Controversial rapper and filmmaker Wee Meng Chee, also known as Namewee, would meet Prime Minister Datuk Seri Najib Razak next week, reported Sin Chew Daily.
 
Wee, who had expressed his desire to meet Najib since last year, was told by officers from the Prime Minister's Department that Najib was willing to meet him.

“We were surprised when we received the call from the department on Friday. We will tell him about our experience in making our movie Nasi Lemak 2.0, which is also about the 1Malaysia message,” said Wee's manager Zhang Jie Wei.

 Arkib berita tentang Namewee

Namewee Buat Hal Lagi...


PETALING JAYA: Wee Meng Chee atau lebih dikenali dengan nama 'Namewee' tidak pernah serik mencetuskan kontroversi. Kali ini dia mencipta klip video muzik terbaru dengan mempersendakan rakyat Malaysia berkaitan demam bola sepak Piala Dunia.

Klip berkenaan kini boleh diikuti di dua laman perkongsian video popular iaitu Youtube, http://www.youtube.com/user/namewee dan di dalam blog peribadinya beberapa hari lalu.

Namewee membuat naratif mengenai bagaimana Malaysia tidak pernah melepasi kelayakan Piala Dunia dan bagaimana rakyat Malaysia terpaksa bertaruh dan menonton setiap perlawanan hanya semata-mata untuk merasai penyertaan mereka dalam acara berprestij dunia itu.

Dia turut menyanyikan lagu rap tentang ‘bookie’ haram serta isteri dan teman wanita peminat bola sepak yang merungut dipinggirkan akibat demam Piala Dunia.

Video dengan durasi empat minit itu turut memaparkan beberapa wanita dalam pakaian sukan yang menarik sedang bermain bola sepak.

Di dalam blognya, Namewee berkata, dia telah menulis 10 lagu yang membawakan perasaan berbeza bagi merasai ‘penyertaan’ Malaysia di dalam Piala Dunia dan menyeru semua untuk berusaha keras demi sukan.

Dia turut mengambil kesempatan dengan memaparkan prestasi Malaysia dalam perlawanan badminton Piala Thomas lalu dan komen pemain negara, Datuk Lee Chong Wei serta komen dan punca kegagalan itu di klip video berkenaan.

Pasukan badminton Malaysia telah ditewaskan oleh pasukan dari Jepun dan Indonesia di dalam Piala Thomas lalu.

Setakat ini, video berkenaan telah disaksikan lebih 151,000 kali dan telah menarik pelbagai komen termasuk pujian dan kritikan daripada para penonton.

Tiga tahun lalu, Anak kelahiran Muar yang berusia 27 tahun itu telah menggemparkan negara apabila mencipta klip video lagu Negaraku yang menghina lagu kebangsaan.

Dia menyanyikan lagu rap dalam bahasa Cina dengan menggunakan latar belakang lagu Negaraku.
Ekoran kejadian itu, dia disiasat beberapa kali oleh Bahagian Siasatan Jenayah Perdagangan di ibu pejabat Bukit Aman dan diminta untuk menterjemahkan lagu itu ke bahasa Malaysia.
Namewee juga pernah muncul dengan kontroversi lain menerusi klip video yang mengutuk Tenaga Nasional Berhad (TNB).

Dalam klip video menggunakan tajuk ‘Namewee F*** TNB’ yang dimuat turun di Youtube itu bermula selepas dia naik berang apabila bekalan elektrik di rumahnya asyik terputus.

Antara kontroversi lain yang dicetuskan oleh anak muda ini ialah apabila dia memberikan pandangan yang menyentuh sentimen terhadap sistem sekolah aliran Cina.

Dan di sebalik kontroversinya itu, Namewee turut dilaporkan bercadang mendapatkan dana daripada Finas untuk membuat filem pendek.

Rahsia Pertahanan Negara dipolitikkan YB PKRDua ahli Parlimen PKR mempersoalkan perbelanjaan kerajaan dalam mengukuhkan sistem pertahanan negara melalui Kementerian Pertahanan adalah tidak munasabah. Lebih malang, kenyataan yang dikeluarkan bersandarkan dari sumber yang tidak sah dan diragui kebenarannya.

Saya diberitahu bahawa YB Nurul Izzah dan YB Tian Chua membuat kenyataan bersandarkan maklumat dari Pegawai Waran tentera yang diragui dari segi 'access' dan 'details' program Network Centric Operations (NCO) Angkatan Tentera Malaysia (ATM) bernilai RM2 billion. Diakui mereka bahawa tender diberikan kepada sebuah syarikat terkenal. Apa salah nya ? Takkan nak diberikan tender sebesar ini kepada syarikat RM2 ? dan projek NCO ini adalah satu projek keselamatan negara utk jangka masa panjang.

Nurul Izzah dan Tian Chua harus membezakan antara tender-tender projek pembangunan fizikal dgn tender pembangunan ketenteraan yang melibatkan keselamatan negara. Saya setuju jika ketelusan perbelanjaan dibangkitkan, tetapi tidak perlu memaksa kerajaan memberi maklumat 'details' tentang hal keselamatan negara. Adakah ini kerja agen negara asing yang setiap saat sentiasa mahu melihat kepada kekuatan ketenteraan Malaysia ?

Sebagai wakil rakyat yang sah dipilih, mereka berdua berhak mendapatkan jawapan berkaitan isu-isu perbelanjaan negara. Tetapi ada hadnya. Saya mencadangkan supaya mereka sendiri membuat kunjungan utk berjumpa Menteri Pertahanan utk mendapatkan gambaran jelas tanpa perlu melalui media. Rahsia kerajaan adalah rahsia kita bersama yang sayangkan negara. 

Mungkin juga mereka boleh bertanyakan persoalan ini dalam sessi parlimen akan datang dan saya percaya Menteri Pertahanan sedia bertanggungjawab memberikan penjelasan.

Mempersoalkan perbelanjaan kerajaan yang dalam usaha meningkatkan sistem pertahanan negara secara terbuka melalui media adalah perbuatan yang tidak bertanggungjawab, melainkan mereka mahu negara asing mengetahui rahsia negara.

PKR amalkan RASIS - kata DAPKrisis pengagihan kerusi di Johor semakin memuncak. Belom pun hajat pembangkang memerintah kerjaaan persekutuan, mereka telah mula bergaduh. Sikap sebenar mereka stelah dibongkar.

Ketika PAS menyokong perjuangan Komunis di Johor, PKR kini digelar RASIS atau bersikap perkauman dalam membicarakan soal politik mereka dan dibidas oleh DAP.

Adakah parti-parti pembangkang ini layak menjadi kerajaan dan menguruskan pentadbiran rakyat jika semua perkara ini berlaku ? Lu pikirlah sendiri.

Pemimpin Melayu DAP juga kecam PAS sokong Komunis - Apa kata PAS ?

Keceluparan Mat Sabu dan penyokong PAS menyokong perjuangan Komunis telah membangkitkan kemarahan dan kesedihan rakyat Malaysia yang masih hidup dan pernah melalui peristiswa malang dalam sejarah tanahair kita.

Pemimpin kanan Melayu DAP juga mengambil kesempatan menghentam kenyataan yang dibuat oleh Mat Sabu. Nampaknya apa yang dilakukan oleh Mat Sabu dan PAS tidak mendapat sokongan rakan politik mereka.

Kenapa tidak Mat Sabu dan PAS ajak Tunku Azziz dan DAP berdebat ?


Bukit Kepong: Insensitive remarks


2011/09/07
TUNKU ABDUL AZIZ, Kuala Lumpur
letters@nst.com.my

MOHAMAD Sabu, or Mat Sabu, is always good for a laugh and I must say I find his speeches on the hustings delightfully shallow.
You may say that he is entitled to his opinion and I agree. However, when facts are twisted, so much so that they border on lies, he invariably invites, and deservedly so, innuendos and strictures.

It is in his interpretation of the attack by 180 communists of the 4th Independent Company of the Malayan Races Liberation Army on the remote police station at Bukit Kepong on Feb 23, 1950 that Mohamad has succeeded in further reducing himself to a sad figure of fun and ridicule.

He is, to the discerning, no more that a political jester, one of the many that the system has thrown up in all of our political parties. I say this more in sorrow than anger.

He has resorted to spinning his tangled yarn in a disingenuous way as he tries to worm and wriggle his way out of the preposterous, callous and insensitive assertion that the terrorists who mounted that dastardly attack on the lonely outpost at Bukit Kepong in Johor were the real independence fighters.

He said he did not use the word "communists" to describe the attackers. The fact is they were communists.

I concede his right to his opinion, but when Mohamad is who he is in the Pas hierarchy and, therefore, a leader of Pakatan Rakyat, a coalition now posturing itself as impatiently waiting in the wings to run the country, then he cannot speak as a jester. He is no longer amusing.


There is now an added dimension to his political life. The people have a right to examine him more closely for signs of character defects.

He has to reconsider his assessment of events in a more honest, principled and responsible way.

Unlike Mohamad, I equate a nationalist freedom fighter, whatever his politics, with chivalry.

According to one of the communists, Ching Moit Chai, (see Gallant Last Stand at Bukit Kepong by Datuk J.J. Raj Jr, Brian Stewart's Smashing Terrorism in the Malayan Emergency and J.W.J Moran's Spearhead in Malaya), there was heavy resistance by the 20 Malay policemen against some 180 to 200 terrorists.

Ching's leader, a Malay terrorist, became impatient and ordered them to attack the living quarters, the weakest spot in the compound.

As a matter of interest, Ching was tempted to surrender later, as was the case with hundreds of other "freedom fighters", by the prospect of getting his murderous hands on the reward money being offered by the government.

One of the policemen's wives "tried to run to the station but my comrades caught her. They asked her to walk to the station and ask the men to surrender. She refused and she told my comrades that there were only two people left alive in the married quarters, a policeman's wife and daughter. My comrades shot her and called upon the one in the quarters to surrender. She refused and shouted that both she and her daughter preferred to die. So my comrades set fire to the quarters. Then they threw the body of the other wife into the blazing building".

Could the means justify the end?

I wonder whether Mohamad has the moral courage and integrity to reflect dispassionately upon this, the height of bestiality and cowardice by people whom he had sought to dignify as the true heroes of Merdeka.

The communists were aliens to a man and owed no loyalty except to China. They fought the British with the sole purpose of turning Malaya into a Chinese communist state, a satellite of the Communist Party of China.

The Malays in their thousands volunteered their service not, as Mat Sabu implied, to protect British interests in Malaya but, in cooperation with the colonial power, to defend the only country they ever knew and their religion against a godless alien ideology.

I am in danger of being accused of racism, but I am talking of events in a different era.

In this struggle to defeat communism in Malaya, there were many officers and men of non-Malay origin who fought with great gallantry.

Some of the names that come to mind are Tan Sri Yuen Yuet Leng, Datuk J.J. Raj Jr, Datu Tagore, Goh Chin Hee (once a teacher at Klang High School), Leong Chee Woh and Tan Tiew Siew, my classmate at Klang High School.

He and Datu both won the George medal, the civilian equivalent of the Victoria Cross. They were the real heroes together with tens of thousands of other loyal men and women of all races.

I come from a police family and am proud of the vital contributions of the police, then and now, to the peace and security of our nation.

Tunku Abdul Aziz: Biographical Notes

Tunku joined the DAP in August 2008 and is appointed National Vice Chairman of the Party. He was made Senator in 2009 representing the state of Penang.

http://dapmalaysia.org/newenglish/biodata_tunku_aziz.htm

Thursday, September 8, 2011

Chin Peng wira negara kerana bunuh Henry Gurney ?

Ntah apa pil khayal yang ditelan oleh Mat Sabu sehingga makin mengarut dan meracau pemikiran beliau. Dalam forum bunag masa yang diadakan semalam, Mat Sabu terus mencetuskan kontroversi dgn melontarkan persoalan tentang jasa Chin Peng yang membunuh Pegawai British, Henry Gurney.
 
Kenyataan Mat Sabu yang dipetik dr Malaysiakini.
 
"Chin Peng bunuh Henry Gurney yang jajah Malaya. Saya hendak tanya, saya yang baik. Henry Gurney atau Chin Peng?"
 
"Saya Tak mahu jawab. Kalau silap, mampus aku esok. Lu pikirlah sendiri" 
 
Apa tujuan sebenarnya Mat Sabu melontarkan persoalan sedemikian rupa. Tidak lain dan tidak bukan adalah utk membersihkan dosa-dosa dan menggambarkan Chin Peng sebagai pejuang kemerdekaan dan wira negara. Sedankgan Chin Peng mengetuai gerakan Komunis Malaya telah membunuh dan merogol ribuan penduduk Malaya yang terdiri dari kaum Melayu dan Cina ketika itu.
 
Benar kata Tun Mahathir dalam reaksi terhadap kenyatan Mat Sabu. Biarkan Mat Sabu terus bercakap dan tidak perlu ditangkap. Dengan sendirinya Mat Sabu menunjukkan kejahilan dan kebodohan diri sendiri. Tetapi kita wajib menjelaskan sejarah sebenarnya supaya generasi muda tidak terpengaruh dengan hasutan pembangkang.
 
Rakyat bukan bodoh. Generasi yang hidup sengsara zaman komunis masih hidup dan sudah mula bersuara. Kisah2 kehidupan melarat dek penangan komunis diturunkan kepada generasi muda wajib diteruskan. Harta dan Darah menjadi taruhan utk keamanan dan kesenangan zaman ini.
 
Ini yang Mat Sabu tidak faham. Dan yang kita tidak faham ialah, kenapa Mat Sabu dan pembangkang terus menerus menyokong komunis dan mengangkat Chin Peng seolah-olah WIRA NEGARA ?
 

Isu Tauliah JAIS : MP Shah Alam Khalid Samad salahkan UMNO

Hairan bin Ajaib - Pelik tapi benar. Setiap kali berlaku masalah dikalangan pemimpin Pakatan pembangkang, kesalahan terus diletakkan dibahu UMNO.
 
Apabila DAP buat hal tunjuk 'taiko' dan kurang ajar tidak mahu pakai songkok ketika sidang DUN Sarawak, PAS menyalahkan UMNO yang langsung tidak adaka mengena dengan senarion politik di Sarawak.
 
Isu pemeriksaan JAIS ke atas gereja haram DUMC pun disalahkan UMNO. Dan terbaru Khalid Samad yang bakal dikenakan tindakan undang-undang oleh JAIS kerana memberi kuliah tanpa tauliah terus menyalahkan UMNO penyebab segala2nya sedangkan JAIS adalah jabatan dibawah kerajaan negeri Selangor yang diketuai oleh MB PKR Khalid Ibrahim.
 
Mana kepala otak Khalid Samad dan pemimpin pembangkang ?
 
Kenapa perlu salahkan orang lain yang tiada kaitan secara langsung semata-mata kerana dendam politik dan masalah peribadi kamu ?
 
Khalid Samad adalah manusia yang bukan sahaja akan lacurkan dirinya tetapi agama pun dilacurkannya demi undi dan kerusi Parlimen Shah Alam yang beliau duduki sekarang,
 
Khalid Samad guna blogger upahan utk serang Exco Agama, Hasan Ali dengan menuduh beliau sebagai agen UMNO. Sedangkan pergaduhan yang berlaku melibatkan pimpinan PAS sendiri.
 
Masalah kamu dan pergaduhan kamu sesama sendiri jangan libatkan orang lain. UMNO takde kene mengena dalam hal ini. Jangan spin dan divert isu.
 
Khalid Samad - kamu sebenarnya yang bermasalah. PAS patut tendang dia keluar dan sudah tentu DAP sedia menerima kehadiran Khalid Samad sebagai pemimpin agung Melayu DAP.
 

Mat Sabu yang berTUANkan DAP

Komen pembaca yang dipetik dari blog UMNO Reform  -


kominis hero ke Polis hero ke , siapa balaci British ke tu secondary dan masih ada ruang utk di dispute.

Tapi soal "timing" nya di up kan kisah ini tu patut jadi tanda tanya.

Umur Mat sabu berapa? kisah Bukit Kepong dah berapa tahun dah.

Tahun tahun lalu, ke sepuluh tahun lalu ke, kisah ni tak terungkit ke?

Macam kisah "social contract" la. Dah bape puluh tahun ujud tapi sekali sekala puak gatal mulut test water.Tgk respon dan feed back masyarakat.

Kalau kuat gegaran bantahan , maka di retreat nya lalu pull back isu itu. kalau kemudian dia nampak ruang bocor dia proceed kembali.
Tapi Alhamdullilah selalu dapat bantahan sbb ada kalangan Melayu masih melayu dan masih waras.

Perlu di ingat serangan tak lagi dari kaum yg menuntut nya, kerana kaum "bijak" ini sudah tahu cara terbaik.
Ia itu menguna kan balaci dari kaum lawan itu sendiri.

Tahun 2009 cubaan pertama bawak pulang Chin Peng gagal kerana Mat Sabu belum jumpa buku sejarah dan mungkin PAS belum anut agama Kristian DAP.

Tapi cubaan kali ini menguna kan "lackey" baru bernama Mat Sabu@121.
"Lackey" lama Nizar dah tak ada "Ummmph"
Maka kalau yg menyerang itu dari kaum itu sendiri ia nya"hold water".
Maka di up kan la nama Melayu umpama Mat Indera la, Rashid Maidin la.

Dia terlupa , ketika Chin Peng mengadap Tunku , Rashid Maidin duduk senyap tanpa ada suara, bertuan kan Cina.

Sama lah Mat Indera Hero ke tak Tuan nya ada lah Chin Peng.

Tradisi ikut tuan cina kini di anut oleh Mat sabu.
Bukan Mat sabu saje, Pas pun terikut ikut.

Tiada lagi suara hudud ke negara Islam ke. Yg ada kebelakangan ini cuma kehendak arus politik DAP.

Kristianisasi ke kominisma , semua DAP punya Isu.

PAS sudah pupus , agenda PAS pupus dulu sebelum badan dan pertubuhan.
Ejekan PAS kepada UMNO terkena kepada PAS terlebih dahulu.

Mat sabu umpama kepala lembu yg akan membawa lembu lain ke rumah penyembelihan. Lembu yg rela di sembelih di galak kan menyokong Mat sabu.

Bertuan kan bangsa sendiri satu yg menghina kan , lalu Mat sabu anjur kan melayu/islam bertuan kan cina yg"baik hati"

Wednesday, September 7, 2011

Forum Syok Sendiri tentang Mat Indra pejuang atau Pengkhianat MALAM INI

Sesiapa mahu buang masa dan merasa bosan, boleh hadiri di Dewan Perhimpunan Cina Kl Selangor Kg Attap malam ini. Pentas forum anjuran NGO yang tidak dikenali utk menyelamatkan maruah dan karier politk Mat Sabu selepas adegan wakilnya dihalau oleh  waris anggota Polis Bukit Kepong yang terkorban.
 
Ahli panel forum terdiri dari Mat Sabu Sendiri, Pensyarah dan profesor kangkung UIAM Dr. Aziz Bahri yang sering memberi pandangan berat sebelah dan pencacai import dari jolobu, Hishamuddin Rais yang juga blogger TukarTiub.
 
Mat Sabu dah jelas cakap, kumpulan (Komunis Malaya) yang menyerang Balai Polis Bukit Kepong pada 1950 adalah pejuang kemerdekaan.
 
Apa lagi nak dikata ? Luka lama berdarah kembali. Punya sombong dan bongkaknya pemimpin PAS tidak mahu mengaku kesilapan da memohon maaf. Ini ka jenis pemimpin yang mahu memerintah negara. 

Tazkirah : JAIS dakwa Khaliid Samad, batal tauliah Dr Rani

Nampaknya pergolakan pimpinan PAS dengan JAIS,  jentera kerajaan negeri Selangor pimpinan MB PKR TS Khalid Ibrahim masih berterusan.
 
MP Shah Alam. Khaliid Samad bakal didakwa di Mahkamah kerana menyampaikan tazkirah tanpa tauliah. Manakala boss beliau, Dr. Rani Othman yang juga ditarik balik tauliahnya. Dr Rani menggantikan Exco Kerajaan Negeri, Datuk Hasan Ali sebagai Pesuruhjaya PAS Selangor dan Khalis Samad adalah Timbalan Pesuruhjaya PAS Selangor.
 
Episod PAS vs JAIS nampaknya semakin mencuri perhatian sedangkan JAIS adalah jabatan kerajaan negeri. Terutamanya selepas MB PKR sendiri didapati kantoi berbohong menjual nama Sultan Selangor utk menghalalkan beberapa tindakan beliau sehingga mendapat teguran dari pihak Istana.
 
Khaliid Samad mungkin masih boleh terus memberi tazkirah dan ceramah di gereja-gereja sebagaimana yang biasa beliau lakukan tanpa perlu tauliah JAIS. - Hallelujah !
 
Petikan berita
KUALA LUMPUR, 6 Sept – Sementara isu membabitkan serbuan ke atas gereja belum lagi reda, Jabatan Agama Islam Selangor (Jais) mendakwa Ahli Parlimen Shah Alam Khalid Samad dari PAS kerana memberikan tazkirah tanpa tauliah.

Turut menerima tindakan Jais adalah Pesuruhjaya PAS Selangor, Dr Rani Othman apabila tauliah beliau ditarik pada bulan Ramadan lalu.

Khalid dipanggil di pejabat Jais hari ini dan dinyatakan pendakwaan ke atas beliau. Perbicaraan ditetapkan 24 November ini Mahkamah Syariah Klang. Beliau dibebaskan dengan jaminan mulut oleh pembantunya sementara menunggu tarikh perbicaraan.

Rani dilantik sebagai Pesuruhjaya PAS Selangor Jun lalu manakala Khalid, Yang Dipertua PAS Shah Alam pula sebagai salah seorang timbalannya.

Rani, Adun Meru, menggantikan Datuk Dr Hasan Ali yang merupakan Exco Kerajaan Negeri bagi hal ehwal agama sebagai Pesuruhjaya PAS Selangor.

"Tauliah saya tamat Ramadan lalu selepas menerimanya tahun lepas dan saya telah memohon untuk menyambungnya. Namun saya menerima surat dari Jais permohonan saya ditolak dan tauliah saya ditarik balik oleh Jais," kata Dr Rani dipetik Harakahdaily.

Khalid didakwa di bawah Seksyen 119 Enakmen Pentadbiran Agama Islam Selangor. Jika sabit kesalahan beliau boleh didenda RM3,000 atau dua tahun penjara atau kedua-duanya sekali.

Khalid didakwa memberikan kuliah agama Islam tanpa permit ketika memberikan tazkirah Ramadan pada 16 Ogos lalu di surau Taman Seri Sementa, Kapar, Klang.

Tuesday, September 6, 2011

Tiada Hudud.Tiada negara Islam - PAS beralih arah menubuhkan negara KOMUNIS ?

Begitu ramai sekali penyokong PAS yang mempertahankan kenyataan gila Mat Sabu yang mengagungkan pengganas Komunis yang membunuh 14 Polis Melayu di Bukit Kepong. Bayangkan 14 anggota Polis Melayu yang berani mempertahankan kedudukan mereka walaupun dikepung ratusan komunis. Keberanian tahap tinggi dengan tawaran serah diri tidak diendahkan oleh mereka.
 
Banyak hujah dan fakta sonsang digunakan bagi mengabui pemikiran penyokong mereka. Antaranya 14 anggota Polis Melayu yang mati dibunuh komunis dilabelkan sebagai barua British atas alasan kemerdekaan dicapai pada 1957 dan peristiwa Bukit Kepong berlaku pada tahun 1950 yang mana pentadbiran kerajaan ketika itu dibawah British.
 
Golongan buta sejarah dari PAS dan PKR ini tanpa menyedari bahawa dalam tempoh 9 tahun sebelum merdeka, Persekutuan Tanah Melayu ditubuhkan pada 1948 yang mana kuasa Raja-Raja melayu dikembalikan selepas kegagalan Malayan Union. Walaupun masih berada dalam naungan British, tetapi pembentukan Persekutuan Tanah Melayu amat penting dalam usaha utk mendapatkan kemerdekaan dan pengalaman mengurus tadbir kerajaan.
 
Sejak bersama Pakatan Rakyat, isu perlaksanaan Hudud yang dicanaang puluhan tahun terus tenggalam. Pembentukan negara Islam oleh PAS kini tinggal kenangan. Yang peliknya, Mat Sabu bersungguh membawa idelogi songsang menyokong perjuangan Komunis dan akibatnya merosakkan pemikiran generasi muda.
 
Generasi muda yang menyokong Mat Sabu pula tak sedar dek untung. Lahir ke dunia terus dalam keadaan aman sedangkan berapa banyak nyawa dan harta tok nek kita berkorban dari penentangan Malayan Union sehingga lah hari ini.
 
 Bersandarkan kepada isu politik semasa, nampaknya Mat Sabu beriya-iya mahu menjayakan impian Chin Peng yang telah lama berkubur sejak perjanjian Baling.
 
Mat Sabu dan konco2nya inilah barua Yahudi dan penjajah yang sebenar2 nya.

Isu Komunis - DAP tibai, PKR jadi Bisu - PAS Tetap tidak sedar diri,.

Pemimpin dan penyokong PAS adalah golongan yang tidak sedar diri dalam politik. Mereka bersungguh mempertahankan perkara yang salah seperti isu DAP tidak memakai songkok dengan menyalahkan UMNO yg tidak ada kene mengena di Sarawak. Mengorbankan visi negara Islam dan misi menlaksanakan hudud demi chauvinis DAP dan sosialis PKR.

Tetapi lihat apa yang berlaku apabila PAS dilanda kesusahan. Kenyataan Mat Sabu ditibai oleh DAP manakala PKR terus membisu seribu bahasa utk melihat kejatuhan Mat Sabu yang sememangnya tidak suka dgn pemimpin agung PKR iaitu Anwar Ibrahim.

Ternyata memang ada kebenaran bahawa PAS hanya layak sekadar kuda tunggang dalam pakatan pembangkang. Pemimpin digunakan utk ceramah dan menghasut orabg Melayu supaya menyokong DAp & PKR. Penyokong mereka sekadar memenuhi ceramah serta menjadi tukang kutip sampah dan menjaga lalulintas.Sedangkan pembahagian kerusi DUn dan Parlimen lebih memihak kepada DAP dan PKR.

Itu pun mereka tidak sedar diri. Sampai bila mahu terus begini ?

Monday, September 5, 2011

Apabila Tok Nek mereka tak dibunuh Komunis, Barua Siswa anggap isu Mat Sabu itu kecil

Malaysiakini sekali lagi menjadi landasan utk barua-barua Yahudi menyebarkan fahaman songsang mereka. Kali ini, sekumpulan kecil mahasiswa yang menggunakan nama Solidaritis Mahasiswa Malaysia (SMMs), entah mana muncul mendakwa 'Siswa anggap kenyataan Mat Sabu isu kecil" - dengan mudah cuba mengsongsangkan pemikiran anak muda utk terima bahawa perjuangan komunis benar2 perjuang kemerdekaaan dan wira negara.
 
Ini lah akibatnya apabila ada orang Melayu dah terlalu liberal dan lupa sejarah yang Tok Nek Moyang kita pertaruhkan nyawa utk kemerdekaan dan demi kesejahteraan kehidupan rakyat Malaysia hari ini. Apabila munculnya barua Yahudi dan komunis dari PAS yang mempersetankan 14 nyawa Polis Melayu yang berani mempertahankan kedudukan mereka dari ratusan pengganas komunis, maka muncul pula anak - anak didik dari kalangan orang Melayu sendiri seperti Presiden SMMs yang lupa diri kerana mempercayai idelisme komunis dan hasutan pemimpin pembangkang.
 
Bayangkan kenyataan-kenyataan pembelaan terhadap Mat Sabu seperti  perjuangan pengganas Komunis menentang British disamakan dengan perjuangan Tok Janggut menentang penjajah British. Sudah la zaman berbeza dan faktor penentangan juga berbeza. Apa punya bodoh kumpulan Melayu yang mendewakan Mat Sabu yang terang dan jelas sokong Komunis dan bersahabat baik dengan chauvinis DAP.
 
Matlamat menghalalkan cara - itulah yang mereka gunapakai semata-mata demi kuasa politik.

Apabila Kematian Noramfaizul dipolitikkan dan hasutan politik kebencian menjadi parah

Saya paparkan sebahagian komen yang tidak sepatutnya keluar dari pemikiran terutamanya orang Melayu Islam jika tidak kerana kebencian politik dan hasutan dari Mat Sabu yang mengagungkan perjuangan komunis sebagai wira negara dan pejuang kemerdekaan.

Ini kah hasil poltik kebencian yang kita mahukan sehingga kematian Allahyarham Noramfaizul Md Noor dipolitikkan sebegitu teruk sekali.

Kritikan boleh diterima seperti langkah keselamatan masih kurang oleh mereka yang terlibat. Bukan penghinaan dan maki hamun dari penyokong tegar pembangkang yang mendengar hasutan Mat Sabu.

Ini amat memalukan !

Al-Fatihah utk Allahyarham Noramfaizul. Semoga Allah mencucuri rahmat keatas rohnya.


Komen-komen dipetik dari portal berita tajaan YAHUDI yang disokong lebai PAS, chauvinis DAP dan sosialis PKR.
Majlis Ramah Mesra Aidilfitri Kelab Chedet bersama Tun Mahathir & Tun Siti Hasmah - 16 September 2011

Kelab Chedet telah menerima pengesahan kehadiran Tun Mahathir dan Tun Siti Hasmah pada majlis Aidilfitri kami pada 16 September tahun ini selepas tertangguh sejak tahun lalu.. Sebanyak 150 tempat terhad telah habes ditempah. Tempahan boleh dibuat lagi di portal rasmi KCD di sini sebagai waiting list.

Jumpa di sana ....MAJLIS RAMAH MESRA AIDILFITRI KCD 2011 / 1432H,

.
EKSLUSIF BERSAMA

YABhg Tun Dr Mahathir Bin Mohamad &
YABhg Tun Dr Siti Hasmah Bt Mohd Ali


• Tarikh : 16hb September 2011 bersamaan 18 Syawal 1432H
• Hari : Jumaat
• Masa : 2.30 ptg – 6.00 ptg
• Tempat : Hotel Putra KL, Jalan Tun Razak Kuala Lumpur
• Bayaran : DEWASARM50.00 KANAK-KANAK (bawah 12 tahun) RM30.00
Tempahan boleh dibuat seberapa segera melalui topik ini
Tempat adalah terhad untuk 150 orang yang pertama (first come first serve basis)
Cara pembayaran – bank in ke akaun CIMB Bank – 14760000304100 (KCD Management And Resources)
Faxkan slip pembayaran ke :-

Racist-now : fax : 03-27129178; No hp: 0123831360
Mymy_7 : No fax : 03-22400992; No hp : 013-2969926

TARIKH TUTUP TEMPAHAN DAN PEMBAYARAN ADALAH 06hb September 2011 / 08 Syawal 1432H

Komunis bunuh Polis Melayu di Bukit Kepong adalah wira negara ?

Mendengar sendiri ceramah PAS oleh Mat Sabu di youtube yang memperlekehkan Polis Melayu di Bukit Kepong sebagai barua British dan mengiktiraf Komunis yang membunuh dan menyerang Balai Polis berkenaan pada tahun 1950 - saya terfikir bahawa sudah tentu pemimpin dan penyokong PAS akan menentang kenyataan Mat Sabu.
 
Namun semuanya tidak berlaku. Melihat komen-komen di laman sosial FB dan Twitter serta komen2 di Malaysiakini, ternyata kebenci politik melampau mengatasi segala isu. Penyokong PAS tetap mempertahankan kenyataan gila Mat Sabu dan yang lebih malang lagi mereka lebih gila dan berkhayal mengeluarkan pandangan yang berbaur hasutan dan menghina pengorbanan anggota Polis Melayu yang terkorban.
 
Lebih teruk dan gila , ada yang menyamakan penentangan komunis terhadap British adalah sama seperti penentangan Tok Janggut terhadap British. Nampaknya, penyokong PAS yang selama ini dikhayalkan dengan janji Syurga masih tidak berubah. Komen dan pandangan sedemikian rupa cukup tidak rasional semata-mata kebencian politik terhadap golongan seagama yang bukan dari jemaah mereka.
 
Jika masyarakat dan golongan muda Malaysia amnya dan Melayu khususnya terus diracuni dengan pemikiran gila Mat Sabu dan para lembu-lembunya, tidak mustahil agenda Yahudi utk menjatuhkan kerajaan Islam Malaysia akan berjaya. Yang lebih malang, kemana arah bangsa kita jika komunis sudah diangkat sebagai Wira Negara.